SpiderMan is planning a joint flight of innovation with the Bulgarian Air Forces

By Svetlozar Stoyanov, “Bulgarian Army” Newspaper, Issue 7 (Feb 18, 2022), p.2., Information Center, Ministry of Defense, Bulgaria

Ivan Kristoff, better known as SpideMan, flew with a heart-shaped balloon for Love Day on February 14. The experimental flight took place at the South Park in Sofia and aimed not only to be an attraction for the citizens of Sofia, but also to present the possibility of using an air mobile communications center at high altitude, which could assist in Search and rescue operations, emergency situations and the implementation of tasks assigned to the Bulgarian Army.

Ivan Kristoff has set many World’s Firsts and world records, but now his ideas are different. They are related to innovation and high technology that can be used in risky air rescue operations

“This can be done with the help of our military aviation. I propose to make a forum at the highest altitude and from the farthest distance, from here to Dubai are 3800 km. Currently, there is the largest exhibition in the world – Expo 2020, in which Bulgaria participates with a pavilion, unfortunately – already quite compromised, but with one flight, God forbid with a “Spartan” (Bulgarian Air Forces) plane, instead of beeng ashamed, let’s show our innovations, because that’s what excites the citizens of the UAE “, explains the native fan of extreme sports and projects.

The other part of the record will be the rescue at maximum turbulence in the vertical velocity.

For this purpose, the best specialized equipment and mobile computing technology will be used. That is why Ivan Kristoff needs state support in the form of two ministries – the Ministry of Economy and the Ministry of Defense, to respond to the bold ideas of one of our compatriots, who made us famous around the world.

 

Човека-паяк планира съвместен полет на иновациите с ВВС

Човека-паяк планира съвместен полет на иновациите с ВВС

Светлозар Стоянов, в. “Българска армия”, 2стр. Брой 7 (2022),  Информационен център, Министерство на отбраната

С балон във формата на сърце полетя за Деня на любовта 14 февруари Иван Кристофф, по-известен като Човека-паяк. Експерименталният полет се състоя на Южния Парк в София и имаше за цел не само да бъде атракция за столичани, а и да представи възможността за използване на въздушен мобилен комуникационен център на голяма височина, който би могъл да оказва съдействие в работата при спасителни операции, аварийни ситуации и изпълнението на задачи, възложени на Българската армия.

Полет на любовта с топловъздушен балон

Иван Кристофф е поставил множеството World’s First и доста рекорди, но сега идеите му са по различни. Те са свързани с иновациите и високите технологии, които могат да бъдат използвани в рискови спасителни операции по въздух.

„Това може да се осъществи със съдействието на военната ни авиация. Предлагам да направим форум на най-голяма височина и от най далечно разстояние, оттук до Дубай са 3800 км. В момента там тече най-голямото изложение в света – Expo 2020, в което България така или иначе участва с павилион, за жалост – вече доста компрометиран, но с един полет, дай Боже със самолет „Спартан“, можем да се отсрамим, като покажем свои иновации, защото точно това вълнува гражданите на ОАЕ“, обяснява родния екстремал.

Ева Кикерезова

Другата част от рекорда ще бъде спасяване при максимална тирбуленция в състояние на вертикална скорост. За целта ще се използват най-добрата специализирана техника и мобилна кислородна апаратура.

За това обаче на Иван Кристофф е нужна държавна подкрепа в лицето на две министерства – на икономиката и на МО, които да откликнат на смелите идеи на един наш сънародник, прославил ни по света.

Полет с топловъздушен балон

Спайдърмен се готви за рекорд за Гинес в Дубай.Благодаря на екипа на Бнт Студио 1, и най-вече на невероятните дами Ева Кикерезова и Христина Христова за представянето тази сутрин на новаторската идея за Първия по рода си женски форум #unitedforbulgaria – една инициатива, в която мъжете се провалиха и сега е ред на Дамите. Това е видеото, заснето от борда на авио медицинския хеликоптер, в който летяха и жени, а сега, както се вижда на 2стр. в новия 7 (2022) брой на в. БЪЛГАРСКА АРМИЯ.

Днес, в навечерието на гибелта на Апостола. благодаря от все сърце на всички, които допринесоха за представянето на каузата #UnitedForBulgaria и идеята да се обединим, за да отсрамим петното на България по света, което виждам на няколко фронта, и да направим/представим България, по-сигурна, като обменим опит и ресурси с най-добрите в света. Това е крайно необходимо, на фона на постоянно и ускорено развиващата се криза, която сега се създава от хора, които явно не са много в час какво правят, но нали ние ще плащаме за последиците, та затова и търся решения и някои от вас помогнаха, други игнорираха, а трети ще се чудят как да попречат повече.

Но, не го правим за тези дето свирят на Втора цигулка или за онези “трети”. Аз лично го правя най-вече за децата – Следващото поколение, които най-много имат нужда от по-спешна и ефективна медицинска помощ по земя, вода и въздух, защото ако не другото, то най-много ще търпят последствията…

Затова за мен е чест да поканя специални хора и работя по организацията за създаването на Първите по рода си Иновационен и Женски форуми за спасяването, за който съм създал платформата HEMS.ForBulgaria (засега е заключена с парола).

От мен са иновациите, от вас вашето споделяне на виждането ви и доброволчески/професионален принос в тази насока.

Затова сега се обръщам към девойките и жените, които имат желание да се включат в World’s First Female Forum with Flight of Innovation с темата “Приоритети и Новаторски решения в спасяването в България” да ми напишат на fb.com/Project Extreme, своето виждане за приоритетни точки, които да представят в рамките на “10-те златни минути в спасяването” пред света, а аз ще свърша останалата работа.

И нека дамите не се притесняват, че навлизат в егото и света на тестерона, защото със сигурност познавам такива, които разбират повече от многото wonna-be-та мъже в Инициативните комитети и комисии по сигурност за HEMS, които дори не са летели на или под хеликоптер (камо ли пък да са скачали от него), и не са в час за световните тенденции в авиацията дори.

 

 

Здравейте.
 
Покрай сегашната ситуация в Украйна, която се промени отскоро, ще променим и плановете за Първия по рода си чартърен полет от София-Дубай-София, в който ще можете да се включите и постигнем за България това, от което страната ни и света има нужда да развие с иновации в спасяването и представим България на едно по-високо и уважавано ниво, то другата седмица ще имам отговор и ви представя новия План за възстановяване на репутацията на България:)
 
Here are the #BulgarianAirForces and #Air #SAR unit of 24 AirBase Kumovo’s training to handle the consequences of Combat SAR, since we’re nearby the #war zone in #Ukraine. Very proud of the Unsung Heroes, with whom we shared very dynamic near death situatuion in the air. That is why I work on the concept to fly together to Expo2020Dubai and show for the very first time the project #InnovationInAviation and #unitedforbulgaria initiative.