#ForBulgaria and COVID-19

Introduction: Vertcal Rescue

С откриването на WEBIT’17 представих новата концепция за екстремната журналистика, която е българска иновация. Още в края на ноември, 2017 година, създадох платформата „Innovation VR Forum“ на отделен блог с инициативата за създаването на първия по рода си Иновационен VR Форум, който да e български форум с български иновации, които решават български проблеми. Като човек, който половината си живот е живял и работил в Северна Америка, и съм решил много аварийни кризи в супервисочинното строителство и сигурност. за което през 2001г. след събитията на 9/11 бях официално обявен за Герой на Торонто, заради доброволческата си работа, работя по идеята да го направя и сега за COVID-19.

 

Vertical rescue: Creating a Volunteer Rescue team

CN

С опита си с най-иновативните проекти в света на екстремното

Искаме да помогнем на специализираните служби, доброволчески организации за спасяване и на българите по време на кризата, свързана с коронавируса иа негативните последствия от него, както за сигурността на хората, така и за икономиката. Сега повече от всякога е важно да се обединим за създаването на по-ефективна екосистема за оказване на помощ посредством авиацията, ползването на дронове, безпилотни машини и съпътстваща техника, термо камери и технологии за онлайн и безжична комуникация в реално време и на труднодостъпни места.

In the Sea Suqare

ForBulgaria.com

 

Проекта United#ForBulgaria, бе представен за първи път на пресконференция в БТА в края на 2016г. и началото на 2017г, за да стимулира българите да се направи една модерна визуална платформа с навлизането на дроновете, като алтернатива на хеликоптерите. Скоро ще се насочим и към подпомагането на алтернативни методи за ултра леки полети на Спасителите на бъдещето.

heli vertical rescue

Innovation for COVID-19 F0rum 

За Невъзпятите герои, които проявиха саможертва на Първата линия и хората, които също така да съдействат със знанията си, труда си и ресурсите сина българите по време на кризата, свързана с коронавируса, като се обединим и заедно да направим Програмата на Иновационен форум за COVID-19, онлайн – в реално време.

 

What our friends say