Клуб ЕКСТРИЙМ

Презентация на Клуб ЕКСТРИЙМ

Уважаеми журналисти,

Вече съм bona fide акредитиран репортер към BBC TOP GEAR България, затова с радост се обръщам към Вас и с

Уважаеми колеги,

Заедно бяхме свидетели на емоционално изтощителната и икономически нерационалната мащабна спасителна акция на младежите в планината. За такъв малък район, да се провежда толкова дълга акция, е станало навик и традиция на службите за спасяване у нас, който се повтаря ежегодно. Това е проблем, който може да се реши с по-добра координация, повече доброволчески организации,  доброволци и въздушни спасители от леката авиация и да не се разчита само на финансите и ресурсите на държавата.

Това сте го чували от мен и преди, с някои от Вас дори сме летели в различни летателни средства,  затова Ви каня Вие да станете част от Клуба на журналисти летци-спасители. Инициативата е финансирана от мен, имаме и партньори, но най-важното, е че имаме страхотен екип от хора, с които делим много приятни емоции и преживявания. Това е КЛУБ ЕКСТРИЙМ, в който много начинаещи журналисти и ПР специалисти летяха, караха екстремно аварийни коли и мотор и…

В последния репортаж, който гледах по телевизията, една уморена и притеснена майка се бореше да опази от нападките на сина си който бе загубен, а от другата стана представителите на институциите говореха за пари, за разбивки на летателни часове, за ценоразписи на различните летателни средства и пак за пари. И то даже заговориха за доста  пари: 3,000лв; 5,000лв, 9,000лв и 100,000лв. Но никой не говори за ценности.

Ето защо аз ще осигуря и удвоя това финансиране за аварийно спасителни дейности и обучение на доброволци спасители за по-ефективно отреагирване при екстремни ситуации. Разбира се, не съм забравил и моторизираната, аварийно спасителната и специализираната техника, която предоставям.

Затова бих желал да Ви поканя на презентацията си „Създаване на НПО за спасяване и самофинансирането му“, в която ще споделя своя опит в тази сфера и как вече са разпределени парите. Събитието ще се проведе и излъчва на живо от Аулата на Нов български университет на 27 май, вторник, от 18:00 часа.

Участниците в презентацията ще се запознаят и с предстоящите събития на основания от мен Клуб Екстрийм, както и с най-новия ми проект за създаване на Тренировъчни бази и Зона за приземяване (Landing Zone) в подножието на планините Витоща, Рила и Родопите.

С уважение

Иван Кристоф

ПС:  Повече информация