• Dubai HeliShow Julia
  • Dubai Helishow Gril
  • Dubai HeliShow

About This Project

From setting up world records with flying helicopters to filming remotely women’s skydiving, Ivan Kristoff, aka the “Real-life SpiderMan“, and pro skydivers are no strangers to pushing the limits of what’s possible. Now, they are going to take their exploits to new heights in showcasing a new way to train the Rescuer of the future in Bulgaria…

International Women's Innovation Forum Meeting

World’s First Female Innovation Forum

We help save more than lives, by organizing a new forum for the New Generation of female rescuers, where government officials, industry leaders, experts and volunteers share ideas, explore technologies and join forces to shape growth. Through strong global partnerships with leading institutions, we aim to increase our capacity to address the challenges in Sea-Extreme-Air-Land rescue at any depths and heights and create new opportunities for emergency responders to benefit from a battle-proven learning experience and mindset for the safer future.

Екстремно каране

 

WOMEN FOR SAFETY AND RESCUE INITIATIVES  

The M.A.R.S. Project combines a series of initiative with the abbreviation that is a symbol of the modern quest for the evolution of technology. It can bring us closer to achieving the new goal and challenge for mankind – MARS. But before reaching out the stars and other planets, we are humble and work step by step, at our pace towards making a better future safety and rescue. Our main focus is the development of a Mid Air Rescue System (M.A.R.S.) and we are happy to announce our new approach towards achieving success. In the vertical and aerial world, dominated by the male and testosterone, we look towards the power, wisdom, knowledge and creativity that brave and smart women can bring to the table and solve problems and overcome challenges. We embrace this opportunity, support in any way possible and will share with you our experience with the female side of the safety and rescue world.

fortis Nautilisu

 

M.A.R.S.

Първият в света женски форум и полет на иновациите

“Норвежката Кристин Харила е на път да изкачи 11ти я си осемхиляник за рекордно време и скоро (само за два месеца) ще постигне това, което никой български алпинист не е постигнал и най-вероятно няма да постигне, освен ако и не се решим да ползваме по-ефективно… Вярвам, че тя ще ги изкачи всички само за три месеца – два пъти по-бързо от най-бързия мъж. Поздравления.

Технологиите помагат, хеликоптерите ускоряват, но всичко опира до характера и стамината:) Това ще поправи пътя и на други жени да предизвикват света на тестерона, доминиран от мъже. В “Спец. отряда за спасяване” имаме кауза да подпомогнем Новото поколение жени да се вдъхновят от силата на жената, която няма граници.” – Иван Кристоф

На 5ти декември, Международния ден на доброволеца, ще се представи концепцията за създаването на Първия в света изцяло женски спасителен отряд, който може да се развие като доброволчески или професионален, както в авиацията, където имаме жени – спасители, инженери, пилоти, авиаторки, доктори, психолози, парамедици, полицайки, пожарникари и специалисти, които да проведат стрес-тестове в екстремални условия за Жената – Спасителя на бъдещето. Това е паралелното развитие за Новото поколение спасители от Новите генерации, както за най-малките от Генерация Alpha, Генерация Z, и трансформацията на следващите генерации в ползването на най-модерните технологии за спасяване, поддържане на живота, транспорт и комуникации.

Вече съм разговарял със специални жени от Военна медицинска академия, Военноморската академия, Военна академия, Българската армия, ВВС, ВМС, ИТК, международните академични среди, технологични компании, стартъп организации и Посланички на водещите технологично напреднали държави, които подкрепиха идеята ми за организиране на Първия Дамски иновационен форум, и поемат предизвикателството да допринесат за доброволческото спасяване с това, в което мъжете се провалиха. Майката е първата връзка с живота на детето, и смятам, че това е пътя, по който може тази връзка да се развива като по-силна и устойчива на постоянно променящата се геополичитеска промяна около България, която заплашва най-уязвимите полове. А мъжката ни отговорност е да ги подкрепяме и правим по-силни.

Жените, които помагат на инициативата за “Спец. отряд за спасяване” се обединяват да спасяват не само животи, но и да изградят една по-сигурна и технически подсигурена среда за специализирано обучение на Спасителя на бъдещето. Сега  подготвям “The Flight of Innovation” –  Първия летящ полет с български жени авиатори и желаeщи да полетят за да подкрепят каузата. Тази инициатива се представи на Българския павилион на Експо 2020 Дубай, най-голямото изложение в света, в която представих идеята за подпомагането на изпращане на Първата българска космонавтка в космоса с мисия за развиването на новите технологии и комъуникационни системи за Търсене и спасяване. Точно една година по-късно, на първото българско изложение Inter Drone Expo, направих презентация и фотоизложба на темата, в която фокуса бе използването за дронове и новаторски хибридно мониторинг системи за тази цел. Затова и поканих жени, с които ще се радвам да полетим заедно. Ще е добре да изследваме възможностите за Радио излъчване на Живо през авиониката на хеликоптера, в който има U174 single plug от борда на хеликоптера, който сдружение “Специализиран отряд за спасяване” ползва за живото спасяващи мисии.

Исторически погледнато, виждам силата в “Жената – Спасителката на бъдещето” като самостоятелна бойна-спасителна единица, която природно е надарена да издържа повече на болка отколкото мъжа, като, „Жената воин“ – една забележителната история на Агоджи, изцяло женската единица от воини, които защитават африканското кралство Дахомей през 1800 г. с умения, различни от всичко, което светът някога е виждал. В Spiderman.Academy ще се изучават истински събития, които проследяват как са обучавани новите поколения войни и спасител, и как са подготвяни за битки срещу враг, решен да унищожи начина им на живот и екстремални ситуации и предизивкателства пред човечеството. Това са неща, за коикто си струва да се бориш...”, споделя  Иван Кристоф. 

Организираме нов форум за новото поколение жени спасители, където правителствени служители, лидери в индустрията, експерти и доброволци споделят идеи, изследват технологии и обединяват усилията си, за да оформят растежа. Чрез силни глобални партньорства с водещи институции, ние се стремим да увеличим капацитета си да се справяме с предизвикателствата при спасяването при морски-подводни-екстремни-въздушни-земни-подземни операции, на всякакви дълбочини и височини и да създадем нови възможности за хората, реагиращи при спешни случаи, да се възползват от доказано в битки обучение и начин на мислене за по-сигурно бъдеще.

На пътя, свят доминиран от мъжа и тестостерона, гледаме към силата, мъдростта, знанието и креативността, с които смелите и умни жени могат да допринесат, да решат проблемите и да преодолеят предизвикателствата. Ние прегръщаме тази възможност, подкрепяме я по всякакъв възможен начин и ще споделяме с вас нашия опит с женската страна на света за безопасност и спасяване. Една от идеите ни е да направим първо поредица от кампании, които ще допринесат за популяризирането на тази инициатива.

Като първи пример, споделяме идеята на г-жа Маргарита Сергиева: 

“Държавата трябва да има ясна стратегия в борбата с безумната война по пътищата. В Швейцария, например, най-използван е железопътния транспорт – сигурен, бърз, удобен и луксозен. Да се постави това като приоритет и за България – стига крали и мъчили това БДЖ! При едни модерни железници, ще падне почти целия автобусен междуградски транспорт (той очевадно не е сигурен) и много от нас ще предпочитат да пътуват из страната с модерни влакове, където да пийнат кафе с таблет или списание в ръка, вместо да шофират, без да знаят кой малоумник ще им налети на някой завой. Мен, за една година, стари и най-вероятно неизправни автомобили ме удрят два пъти лошо. Старите коли да се изхвърлят от големите градове и пътищата на страната, за да спрем да дишаме мръсотията, която бълват и да се стимулира ползването на градския и междуградски транспорт. Не може всяко семейство да е с по 2-3 коли на по 15 години! Такъв ни бил стандарта?! Целият развит свят се придвижва на колела, пък стандарта им е висок. Ясна държавна стратегия и строги правила и този кошмар ще приключи! Жалко за прекъснатите днес животи!