Bulgaria's Hunting

Фото сафари

1100HuntingTogether

Добре дошли в света на екстремното фото сафари

Подбрахме екип от професионалисти – ловци и фотографи, които ще ви въведат в един интересен свят. С  индивидуален подход към всеки участник в програмата ни, ни ще ви предоставим необходимата техника, за да усетите тръпката от ловно фото сафари. Държахме нашият център да е модерно оборудван и да предлагаме най-новата ловна и фото екипировка

Специализирани сме в организирането на специални събития, екстремни спортове, предлагаме почасова грижа за групите ни и специални програми за мулти дисциплинарно трениране на офф-роуд каране на мотори и коли, работа с GPS устройва, ориентиране, как се ловува и всичко, което е свързано с фото сафари.

Life is Full of Emotions!

В село Брусен, на 96 км от София  е изградена новата база за фото сафари и лов нa Клуб ЕКСТРИЙМ и Спец. отряда за спасяване. Местността в която ще ловуваме и караме екстремно джипове и офф-роуд мотори се намира в полите на Стара планина,  между Етрополския и Тетевенския Балкан и на 18 км североизточно от Етрополе. Брусен е едно от най-живописните села, не само в етрополска община, но и в Софийска област. Надморската му височина е 540 метра. Най-високата точка на землището е местността Тръсишето — 1250 метра  а надморската височина на най-високата част в планинския район е 1436 м.. На изток граничи с Полатен и Черни вит, а на запад със село Лопян, на север с Малки Искър и Голям извор, а на юг със село Ямна.

1100HuntingeatingРайона на село Брусен е с умерено-континентален климат с изразено влияние на Стара планина. В по-високите райони на селото климата е преходно-планински и планински. Характеризира се със сравнително благоприятен климат през зялата година. В най-високата част, вододелното било на Стара река и река Малки Искър, се намират местностите „Лескова вода“, „Просеката“ и тракийската крепост „Чертиград“. Поради този климат тук се лови предимно дива свиня на площ около 4 хил. хектара. Не се ловува пернат дивеч, но има малко гривак. Дивечът се подхранва със специални хранилки, в които не могат влизат други домашни животни, като крави например.

1100HuntingStaqНие си партнираме с  Павел Денков и отсядаме при него, в триетажната му къща. Благодарение на него и с ловната дружинка в Брусен, участваме във фото сафари. За тези, които искат да ловуват ще им съдействаме за осигуряването на ловен билет.Тя е създадена през средата наминалия век, но през 1992 г. е направена нова регистрация с нови членове.Те са много привързани към гората и, когато се извършва сеч, не им е много приятно. Всички са с корен от селото и милеят за природата тук.

За всички участници в нашите прояви им осигуряваме ново ловджийско облекло със специални материи с титанови нишки и камуфлажно облекло, както и с фотографско оборудване за целта.

За любителите на офф-роуда, имаме два 4х4 всъдехода и два офф-роуд мотора.SOSmoto

Още по темата:
Off-road Search and Rescue
Българо-канадски екип ще спасява хора с ендуро
1k² Urban Off-road Park
Човекът паяк за екстремното

FullHDIvanKristoffPhotography

Това, което се случи с ловеца в гората, може да се случи и с мотористи, както се бе случвало в Канада, и дори в далечните селски райони, във втората най-голяма страна в света, до 3 минути от падането на мотористи в отдалечен район в гората, вече се бяхме сфоримирали с доброволчески спасителен екип.
 
…”според спасителите, медицински хеликоптер щеше да спести поне половин от времето и усилията за тежката акция.” Това го казаха току що по НОВА ТВ. А аз откога съм им го казвал и показвал…
 
За съжаление, тази мантра ще я чуваме нон-стоп докато не минат изборите и докато тези, които си падат по садо-мазихизма в спасяването и предпочитат на крак да се мъчат, околкото да се свържат с нас… Но, ето  последното ни интервю по темата, с лични кадри от борда на хеликоптера-призрак.
 
“…Aко имаше хеликоптер, нямаше толкова много хората да се мъчат, да се трудим”, каза момче в репортажа на БТВ преди малко. По този повод, подготвяме опознавателни полети за Търсене и спасяване скоро и платформата във fb.com/ProjectExtreme за записвания ще бъде направена другата седмица.