Oт “Полета на любовта”, до “Полета на мира”

Полет с топловъздушен балон

В света на твърде много тестерон и задкулисни войни, с ужас поглеждаме наново кадрите, на които виждаме най-уязвимите от войната, жени и деца да се крият под земята и в бомбоубежища. Света около нас рязко се промени, но в основата на инициативата #UnitedForBulgaria, си остава фокуса да се наблегне на подпомагането на всички желаещи жени и деца да се развиват в по-сигурна среда и по-водеща и силна позиция, с поглед на горе. Затова целта ни бе в превантивните мерки, още преди войната около нас, която се е подстрекавал от външни и далечни сили, да се фокусираме като нация, да се развиваме, като приоритет даден имено на по-нежния пол и Следващото поколение, за което мъжете имаме отговорността да подкрепяме и да ги подготвим за света на екстремното в мирно време, за да свикнат да отреагират ефективно, без паника в екстремални ситуации и във враждебна обстановка.

"Обединени за България" - #UnitedForBulgaria"

Тази инициатива, я развивах, като качих българка, първата жена на най-недостъпната част на най-високата кула и сграда в света през 2003г., когато бях студент в Университета на Торонто, а когато се завърнах в България, за да си продължа образованието в сферата на масовите комуникации и бранд менажиране, създадох цял екстремен клуб в университета и организирах серия от полети с хеликоптер, топловъздушни балони, мото парапланери, мото делтапланери,  включително и каране на оффроуд мотори, спортни, оффроуд и аварийно-спасителни коли. Още повече, освен, че полетяха, студентките се катериха, спускаха по въже и се превърнах в екстремни и въздушни фотографи, висейки на въже от ръба на високите скали над Лакатник, до под ръба на топловъздушен балон в Пирин планина. Други дори скочиха с бънджи, по време на полет.

Filming from the air

Така и се роди една изцяло българска новост – Embedded Extreme Journalism,  която е по-модерната, екстремната и хуманната разновидност на термина Embedded Journalism, която въведе американската армия в инвазията на Ирак и превърна в култ бойните действия, като една модерна част от обществото, които да се приемат не само като нормални новини, но и да навлязат в ежедневието на децата ни чрез компютърните игри. И въпреки, че съм човека на екстремното, и аз бях с десетилетия центъра на фотографските и телевизионните обективи, когато усетих силата на медиите, че само с тях можеш да промениш стария Ред на света и институциите, които отговаряха в моята сфера на действия, направих така, че аз да помагам на най-уязвимите именно, там където не само, че са ми пречили други, но дори и са застрашавали живота ми. Именно, това, което дори псевдо треньори, никога не допускаха да се развивам в двата спорта: алпинизма и пещерното дело, с които смятах да избягам от сивото общество на комунизма, аз си поставих като кауза да помагам на другите и дори стартирах проекта Spiderman.Academy, в която жените и децата, които пожелаят, да могат да се развиват по най-модерен и авангарден начин, за да станат Спасителя на бъдещето – самостоятелна спасителна сила, каквато няма друга по света.

От България до Експо 2020 Дубай с “Полета на иновациите”

Но, за да може българката да постигне нови висоти, тя трябва да мине и Теста на времето, а постиженията най-добре се валидират със световни рекорди и критерии, по които други трябва да догонват, за да стигнат или задмината нивото, която тя ще постави и затова фокуса ни е: България – първа в света. Затова съм подготвил платформата на World’s First Female Forum with the Flight of Innovation, където можещите и знаещите жени ще дадат тона за иновациите, в които света доминиран от мъжете, ще се съобразява. Затова и подготвям нова Серия от световни рекорди, които да бъдат първо представени на този Първи по рода си форум, който ще напише нова страница в авиацията и иновациите за спасяването.

А няма по-актуално място сега, където българския дух на жената и детето, жадни за новости, и да покорят нови светове, от това, което дава Експо 2020 Дубай за България. Именно за българското участие на най-голямото изложение сега в света, бе създадена и развита каузата  #UnitedForBulgaria, в която съмишленици се обединихме да представим България по възможно най-добрия и достойния начин. Разбира се, изправихме се пред невероятни премеждия и препятствия, защото България е единствената в света държава, която не е във война, но се самоунищожава, затова въпреки враждебната обстановка, и правителствената незаинтересованост за престижа и просперитета на България, която с всяка секунда губи репутация и възможности за нови контакти, инвестиции и популяризация, ние сме в сегашната ситуация на Путин, каквато и репутация, като нация, ресурси и възможности неговата държава да има, то вътрешни сили у нас я съсипаха, като си определиха сами война, но на чужда територия.

Затова, ето какъв е новия план. Преди да се стигне до „Полета на иновациите“, в Деня на влюбените, на 14ти февруари, бе проведен „Полета на любовта“, на който бяха поканени всички съмишленици и приятели във ФБ, за да се запознаят летящите хора с ThinkPad X1 Fold,  първия в света сгъваем компютър, който е част от иновациите, които ще се ползват на борда на летателното средство за следващия „Полет на мира“, в който ще поканим и жени и деца от Украйна и Русия, за да направим Първия по рода си форум за мир. Всички поканени хора, както преди, така и сега и за в бъдеще, ще полетят отново, напълно безвъзмездно, и радват на прекрасната гледка от високо и се надявам никога тези жени, да не трябва да се пазят под земята и в бомбоубежища.

Надявам се,  по този начин, ще предизвикаме не само оригинален, интересен и атрактивен начин за дискусия за мира и успокояване на triger-happy конструктори на новия свят, но представим по нов начин духа на мира и България от високо, като подпомогнем минимизирането на загуба на живот и щети с мирна демонстрация на съпричастност развиването на Спасителя на бъдещето, с реализиране на все по-модерни и ефективни методи