Стил

Рекорд за Гинес готви Иван Кристоф на „ЕКСПО Дубай“

Иска да направи България център за обучение на спасители от цял свят
Три (хетрик) рекорда за "Гинес"готви Човека паяк

Рекорд за Гинес готви Иван Кристоф на „ЕКСПО Дубай“

Приготвил е пожарникарски златен щит за принца на емирството

Славяна Манолова, в. ТРУД, Секция СТИЛ

Каквото и да правиш, добре е да е със стил, особено в Дубай, където държат на тези неща. На 30 септември е официалното откриване на EXPO 2020 DUBAI, а от 1 октомври изложението е открито за посетители. То бе отложено с една година заради пандемията от коронавирус. България ще участва с наш павилион в следващите шест месеца.

Това е най-значимото събитие, смятано за world’s greatest show, с което стартира новото десетилетие в Дубай. Организации и 192 държави ще представят своята уникална архитектура, култура и вдъхновяващи иновации.

Иван Кристоф: По време на Дубай Хелишоу 2010, пред Принц Маджит и Принц Мансур представих съвместната си тренировка и обмен на опит с Аварийно-спасителното звено на АвиоБаза Крумово, чийто командир на Базата и на полета бе Ген. Златко Златев

Тъй като съм инвестирал за своя сметка повече от десетилетие в представянето на България в най-значимите в Дубай изложения в сферата на хеликоптерни операции, въздушно спасяване, сигурност, безопасност, пожарогасене, които са под егидата на шейх Мохамед, вицепрезидент и премиер-министър на ОАЕ и емир на Дубай, както и в събития и изложения за изкуствен интелект в панелни дискусии с полицията на Дубай, полицията на Ванкувър и водещи световни експерти, следях много внимателно новините на всички държави и организации, които ще участват и представят иновации“, разказва българо-канадецът Иван Кристоф, известен по света и у нас като Човека паяк, и продължава:

„Името на България го нямаше в новините. Смятам да компенсирам тази тишина и вакуум в най-промотираното събитие в историята на ОАЕ. Затова имам намерение да покажа иновации, които никой друг не е дръзнал. И това ще стане с приятелите ми от Дубай и цял свят, както и с подкрепата на канадското правителство, от което не съм се отказал, защото като всеки канадец съм положил клетва и като достоен мъж не се отказвам от думата си. А Канада знае как да помага на народа си, да защитава своите инвестиции и да подпомага просперитета на съгражданите си, както и на други народи. В Дубай България може да спечели от това и светът да ни види LIVE с иновационни методи, методологии и технологии.

Dubai HeliShow Sheikh Madjid

Точно затова Иван се подготвя да представи в Дубай новата си серия от спасителни техники и операции, с които да кандидатства за световни рекорди на Гинес. От Комитета по архивите на организацията са му написали официално писмо, в което се казва, че намират идеята за много иновативна. От това, което смята да покаже нашенецът, са се заинтересували екипите на канадската телевизия CP 24, канадското радио на Бил Еванов и канадски тв продуцентски продукции.


HH Mansur


От 2010 г., когато бях поканен като специален гост, презентатор, лектор и изложител на Dubai Helishow, най-голямото хеликоптерно и авиомедицинско изложение в Близкия изток, създадох традицията на всяко ЕКСПО да правя за моя сметка щанд и фотоизложба на българския павилион – казва Иван. – Това досега са над $100 000 инвестиция в доброто име на България. А на Dubai.WorldAI.Show зададох нов тон –  за създаването на Спасителя на бъдещето и първата у нас самофинансираща се доброволческа Въздушна пожарна.“

Artificial Intelligence for Rescue (A.I.R.) - Изкуствен интелект в спасяването

Част от новите неща, които Човекът паяк иска да представи по време на световните си рекорди, са иновативни решения за менажиране на екстремни ситуации. Той разполага с нови технологии за хибриден мониторинг на въздушни операции, газоспасяване и методи за евакуация по въздух на тежко пострадал при пожар от покрива на 5етажната сграда, която строи в София за експерименталния проект Дом на Спасителя на бъдещето.

Този модул за тренировъчна база и доброволческа спасителна служба може да се построи и в Дубай, където е бумът на строежа на високи, супер високи и мега високи сгради и структури. За там именно подготвям елитно обучение на доброволциспасители от България.

Това ще е част от развиването на идеята ми за Въздушна пожарна (Air Fire Rescue) по модел на Дубай – гради планове Иван Кристоф. – Работя по идеята да партнирам с технологични лидери за стартъпа International Vertical Access Network (ivan.bg), с който може да се финансира създаването на въздушната пожарна в България.

This project is the result of such necessary quest for perfection that threatens never to be completed. Concept for an air stunt that costs over million dollars, will be presented by Ivan Kristoff.

В Дубай той възнамерява да проведе срещи с потенциални инвеститори за развиването на обучение на въздушни спасители от цял свят в България. В знак на уважение подготвя специален подарък за шейх Мансур бин Мохамед алактум, принца на Дубай, който участва като доброволец-пожарникар в първия по рода си пожар по външната страна на небостъргач в ОАЕ. С него няколко пъти са се виждали и говорили по темата. Следващата стъпка на Иван е да покани спасители от ОАЕ в България за съвместни въздушни тренировки. С други думи – постепенно да превърне нашата страна в център за обучение на доброволци-спасители от цял свят. За целта строи и тренировъчна база в полите на Витоша, която е нарекъл Дом на Спасителя на бъдещето.

His Highness Sheikh Mansoor bin Mohammed bin Rashid Al MaktoumТъй като шейх Мансур, принцът на Дубай, неколкократно е проявил интерес и е посетил фотоизложбите на Иван на Дубай Хелишоу 2010 и 2014, участвал е като доброволецпожарникар в погасяването на пожара по вертикала на висок хотел до Бурж Халифа, българинът смята да му направи специален подарък  най-модерната каска за пожарогасене със златен щит и визьор, която е част от лимитирана серия от 50 швейцарски часовника по случай 50одишнината на ОАЕ. С такъв щит българинът ще представи нов вид спасяване по въздух на „ЕКСПО 2020 Дубай“ и ще кандидатства за Книгата на рекордите на Гинес.

Нисан Juke Драгер

Снимки:

Иван Кристоф популяризира България навсякъде, където може по света.

Златният щит и часовникът от лимитирана серия по случай 50-годишнината на ОАЕ

Иван прилича на марсианец със златния щит за специални спасителни операции.

Тренировка в Дома на Спасителя на бъдещето в София.

 

Хеликоптера на Иван Кристоф

Съвсем хипотетично – искате ли да съберем $3-4 млн за един базов хеликоптер, който хем да бъде за Търсене и спасяване, хем да го тестваме в екстремални операции, за да съберем още толкова пари за обучението на доброволци спасители, като започнем с тази инициатива, тази година:) Аз вече съм намерил толкова инвестици за тази цел и се целя в по-новия модел на Airbus хеликоптер, от този, който купих на изплащане като бях студент на Университета на Торонто. С него направих първия си световен рекорд:)

Air Rope access

 

В ДУБАЙ НЯМАШ ВТОРИ ШАНС ЗА ПЪРВО ВПЕЧАТЛЕНИЕ.

 
Гледам БНТ, чета в новините и на първа станица на национален вестник и… за “… злато, Дубай, Министъра на иконимиката, България, Българския павилион…” и други неща, които няма да споделя, за да не опетня името на България.
 
Абе хора, какво стана с традициите, когато пак става въпрос за “… златна идея, Дубай, Министъра на иконимиката, България, Българския павилион…”, но на Българския павилион, който сам организирах и финансирах (с огромната благодарност и съдействие на организатора и приятелите на Dubai Helishow, които ми предоставиха безвъзмездно колкото искам площ, за да представя България от високо и приятелите от Bell Helicopters, които ми подариха полет с ВИП хеликоптера им 429) дойде на крака Н. Пр. Алмансури, Министъра на иконимиката на ОАЕ, който дори закъсняваше с 15 минути за срещата си с Дейвид Камерон, Министър-председателя на Великобритания, за да подпишат за няколко милиарда паунда договор. (После се чудите, защо Англия напусна ЕС). Та точно на тази среща на Н. Пр. Султан бин Саид АлМансури му допадна идеята за Новата ми Серия от световни рекорди, която можем да направим там, и в един от полетите вие да бъдете част от написването на историята във въздуха.
 
По душа и портфолиото ми показва, че съм пионер с фокус към иновациите високо-рисковите начинания, но по отношението си с хората, съм старомоден, спазвам християнските традиции и и съм се отдал само за развиването на благоденствието и добрата репутация на България навън.
 
Една част от хората на снимката са от Фамилията с голяма репутация в Дубай, правителството и Кралското семейство на емирството а Н. Пр. Алмансури е в управлението на едни от най-мощните световно известни компании в Дубай и фондове…
 
AND MINISTER OF uae
 

A New Series of Guinness World Record can be set by Ivan Kristoff at EXPO 2020 Dubai

 

Нова серия от рекорди може да бъде поставена на EXPO 2020 Dubai

Мисия “Спасителя на бъдещето” с нова категория от световни рекорди за за Гинес в Дубай

“Подготвям нова серия от екстремни тренировки за бъдещи спасителни мисии на огромна височина и в момента сме в комуникация с екипа на Guinness World Records, които се свързаха с мен за намеренията ми да поставя световен рекорд за Гинес в Дубай, който дори на място са се излъчва както на Живо, ако се проведе по време на Експо 2020 Дубай, така и ако се проведе над Българския или Канадския павилион на изложението, тъй като съм гражданин и на двете държави. Това е един особен бонус за нас българите, защото така ще направим ХЕТРИК с първия по рода си мулти национален рекорд за три държави:

  • България (тъй като съм роден и откърмен в родината си, и съм потекло на народни учители и баща дипломат в Близкия изток, както и съм служил като срочнослужещ в Българската армия) и 
  • Канада (тъй като съм канадец и служил като медик в Канадската армия) 
  • АОЕ (тъй като ще се проведе на територията на Арабските обединени емирства, а те са заинтересовани да влязат в световните новини с нов рекорд за Дубай),
Затова и сформирам българо-канадски-емирски екип в подкрепата на тази инициатива и съм в комуникация с  Маркетинг екипи на Дубайски партньори и финансови институции и ключови хора с контакти с Кралското семейство на Дубай. Също така подготвям специален полет на самолет от София до Дубай за бизнес форум в подкрепа на доброволческото спасяване, като уреждам в Дубай да се получи сертификата за световния рекорд за Гинес
 

Крайната цел е да превърна София в спасителен център и да създаде тренировъчна база у нас, като поставяйки световния  рекорд във въздуха, летейки в условията на турбуленция, ще демонстрирам на живо как ще обучаваме Спасителя на бъдещето.

 
Приложените снимки са от последните ни тестове, които направихме на летище в България, където зад излитащ на пистата самолет, тествах в близост точно зад него, максималната турбуленцията на която ще бъда подложен в състояние на Vertical Velocity. 
 
  • концептуална снимка за развиването на въздушното спасяване от високи, супер високи и мега високи сгради в Дубай
  • организирането на Helicopter Extreme Aerial Response Techniques в Дубай, за развитието на ХЕМС в България
  • направихме няколко тестове с най-модерната и олекотена система за подаване на допълнителен кислород при провеждането на екстремни височинно-въжени операции, които ще се демонстрират по време на новата Серия от световни рекорди за България и ОАЕ в Дубай.
Поздрави и приятен уикенд”
Иван Кристоф

 

Човека паяк подготвя три рекорда за “Гинес”

Иван Кристоф крие в тайна какво ще прави в ОАЕ, Канада и в България

Иван Кристоф – Човека паяк, подготвя рекорди за Книгата на Гинес в ОАЕ, Канада и България, съобщи самият той.
Това стана ясно преди заминаването на две nбългарски делегации на посещение в Дубай. Какво точно ще прави Човека паяк, засега се пази в
строга тайна.

Негово превъзходителство Султан бин Саед ан Мансури се зарадва на предложението ми да направим рекорди за “Гинес” в Дубай. Ще направим невероятни полети! Това ще помогне и да се заздравят 33-годишните връзки между нашата страна и ОАЕ. Това ще стане по време на събитие в “Expo City Dubai” – разясни Човека паяк – Иван Кристоф.

Освен за правителството, бизнеса и обществото ни това ще е невероятна възможност за добра реклама, тъй като на полета ще поканя и представителите на Спасителните служби и Специалните сили, а България тепърва прохожда при развиването на национален план за търсене и спасяване при авиационни катастрофи”, каза още Кристоф.

С принцовете на Дубай и министъра на икономиката на ОАЕ се запознал на фотоизложебата на “За България” през 2010 и 2012 година.
“Тогава създавах “Spiderman.Academy” за Спасители на бъдещето. Още при първата си среща с принцовете се запознах с бригадир-генерал Ал Матруши, директор на Спасителния отдел към полицията на Дубай и неговите най-добри специалисти от въздушната пожарна и а в а р и й н о – с п а с и те л н и дейност с алпийски способи”, казва Кристоф.

Иван Кристоф е първия човек в света, който работи 500 метра над земята и въведе иновации във вертикалните и въздушните операции.
Той постави и две нови категории за световни рекорди в хеликоптерните операции.

Ако направя рекордите, това ще е добра реклама за България и ще се заснеме от международни и български медии”, казва Иван Кристоф.

SpiderMan prepares three records for “Guinness”

Ivan Kristoff keeps secret what he will do in the UAE, Canada and Bulgaria

Ivan Kristoff, aka SpiderMan, is preparing records for the Guinness Book in the UAE, Canada and Bulgaria, he himself announced.

This became clear before the departure of two Bulgarian delegations on a visit to Dubai. Exactly what SpiderMan will be doing is being kept under wraps for now
top secret.