Spiderman Ivan Kristoff

Иван Кристоф – Спайдърмен в пустинята

Спайдърмен Иван Кристоф в пустинята

СПАСЯВА СЕ В ПУСТИНЯТА
Списание Story. бр. 43/2007

Човека паяк Иван Кристоф прави спецотряд за бързо реагиране в арабските страни и готви рекорд за Гинес

Тясно е вече необятното небесно пространство за Иван Кристоф, познат като Човека паяк. След като пребори куп предизвикателства с въжета и хеликоптери, той реши да бъде спасител и в пустинята. „Затова си дойдох в България. Направих две фирми и ще регистрирам оффшорна компания. След това ще събера отряд, който да реагира при аварии в рафинерии и други беди из арабските страни“, обяснява той.  „Искам да работя там, където са петролните полета, в горещите зони. Ако бомбардират завод, ясно е, че е опасно, и тогава влизаме ние и помагаме. Нещо като мобилна станция за горещи зони. Става атентат  и има нужда от бърза реакция. Ако искат, и хора ще спасявам“, разсъждава той.

Преди седмица Кристоф пусна” бомбата”, че дава 250 000 лева на този, който успее да подобри постиженията му. “Ще дам скутерите си, екипировката си, цялото оборудване плюс 100 ооо кеш, ако някой успее”, заяви той.

ПАЯКА СЕ РАГSurvivorНЕВИ  на екипа на Survivor  и на хората от неговото племе Тортуга. Той даже се чуди дали да съди предаването заради некоректен монтаж и представянето му в съвършено невярна светлина. Българинът с канадски паспорт се ядосва, че изобщо не е излъчено как се тревожи и мисли за дъщеря си Ева, а се показват кадри с интриги и пошло съдържание.

Иван е обиден и на съотборниците си от племето Тортуга. Те се настроили срещу него, защото бил успял българин и способен на много неща /но в това участие бил изумен от интриги и пошлостта, както на участниците  така и на екипа, тъй като много неща са били предварително уговорени още от България, публиката се мами, а Иван  не искал да се включва в заблудата и измамата  на това предаване/.

“Алчни бяха и участниците и екипът. Гледат си рейтинга. Явно това ги вълнува. Преди време ме поканиха във VIP Brother, но това не е моето ниво – да стоя и по цял ден да не правя нищо с разни фолкаджии. /Оказа се обаче, че фолкаджии май са по-приятни отколкото от псевдо интелигентните у нас.? За Survivor се навих, защото има “екшън”, признава той. И продължава  “Когато подписах, обаче се оказа, че бизнеса ми потръгна изведнъж със страшна сила. Захванах се с продажба на мотори. Внасям скутери “Гарели”, което е собственост на племенника на Берлускони- Вили. Ние сме представители за България .  поръчани са 50 скутера оттам и не ми се ходеше в шоуто. Щях да продам много през лятото и все за това мислех”, сподели каскадьорът.
ПРИЯТЕЛИТЕ МУ ГО СЪВЕТВАЛИ да не ходи. Предупреждавали го , че шоуто може да бъде манипулирано.  “Имах нужда от разтоварване,. Застоях се и търсех движение. Не е вярно това, дето говорят, че с ами обещали ПР и аз съм се ядосвал, че него правят. Знаят ме навсякъде, реклама не и трябва. Защо да промотирам фирмата си “Айгър”, като тук няма такива проекти. Исках единствено идеята ми за спасителен отряд да добие популярност”, защитава се той.

Катерачът каза, че така и не проумял как у такива млади хора като съотборниците му се крие толкова злоба… По врем на снимките той спазвал правилото, което изповядвал според “Изкуството на войната” на Сун Дзъ, а именно, когато си голям, играеш малък и обратното. Затова и не демонстрирал реалните си възможности. “Истинския лидер оставя младите да се изявяват, а той само ги мотивира. Аз пробвах да направя същото. Но тези мои думи са отрязани”, разсъждава то. Според него пред очите му са се мазнели и Бъч, и Лъчо, съотборниците му от Тортуга, а зад гърба му го плюели. Докато по думите той се стараел да им лови риба, дори и в забранен участък и с риск…

До вчера сте били мистър фъкинг нободу, казал им в очите катерачът.  Сърдит е и за това, че нямат право да казват къде е катерил (коя кула и висока сграда, който в този период са били публична тайна), защото било конфиденциална информация.

Каскадьорът има два брака в Канада, вторият е с българката-канадка Боряна. След седем години се развеждат…

“Аз им казах, че не съм за семеен живот. Тя много се тревожеше да не ми се случи нещо в работата заради рисковете… Но дъщеря ми съм я осигурил и се грижа за нея. С приятелката ами Марги тук, в България сме гаджета от няколко месеца, тя нямаше нищо общо с раздялата ми”, твърди той.

Сега Човека паяк се готви за следващото предизвикателство, с което мисли да се разпише за Гинес от България. Мястото и изпитанието пази още в тайна, но обещава да се случи… “У нас и да имаш хубави идеи, все някой ще ги изроди”, уверен е той.

Боряна Колчагова,

Сн. Иван Василев, булфото, Би Ти Ви