Near two decades ago, the Dubai World Cup was delayed for five days due to torrential rain. Sheikh Mohammed ordered UAE Air Force helicopters to hover over the track to dry it out in time for the postponed race date.

— Location scouting: In search of epic images for a golf tournament

 

В българската авиация у нас няма авиомедицински хеликоптер, нито с двоен двигател, камо ли такъв, който да отговая на изискванията на HEMS. Но си имаме хеликоптерна площадка на покрива на висока сграда в центъра на София. на нея би могло да се тренира пътинг, но аз поне се представих една арт концепция за най-високата пътинг тренировка у нас и се надявам скоро да направим нешо по този случай. Затова през 2020 започваме със строежа на покрива ни, да направим такъв Golf RoofTop Tournament.

Случаят с българската учителка Силвия Зубева и ефекта му като държавен ПР: по-голям ефект и от похарчените 1.5 милиона лева за проучване на “новото” лого за България…

Първо поздравления на фотографа, който я е снимал и творбата му бе харесана повече в Интернет, отколкото новината за творбите на Микеланджело. Това е ефекта на култовата снимка, която за 24 часа има по-голям ефект от колкото всички снимки на учителки в историята на България.

хеликоптерната площадка на Бурж Ал АрабПодобен ефект е имала и снимката на Андре Агаси, когато играе тенис с Федерер на хеликоптерната площадка на Бурж Ал Араб. Тази снимка е имала по-голям ефект от всички снимки, филми и ПР събития преди това за Дубай. Затова смятаме да направим специална фотосесия с епични снимки от голф игрище с хеликоптери, леката и ултра леката авиация, както и от високи места, които ще покажат играта на голфа в България на едно съвсем друго ниво. Музиката е най-добрия начина за предаване на едно псолания, затова с екип от невероятни хора създадохме клипа Fire Off.

 

 

Преди близо 20 години по време на Dubai World Cup заваляло дъжд, който отложил събитието с цели пет дена и щейх Мохамед Ал Мактум, Владетеля на Дубай и Министър председател на АОЕ е наредил хеликоптери на Военно въздушните си сили да кръжат над игрището за конни надбягвания, за да го изсушат.  Затова ви показвам една гледна точка над Meydan Race track – където се провежда събитието.

Dubai World Cup