Научният подход за спасяване с въжета

Spiderman Academy

Вертикална Спасителна Лаборатория

Каним ви да бъдете част от проект, който може да реши проблемите за най-големите предизвикателства при спасяването по въздух.

Спасителната лаборатория (Rescue Lab) е съвременен подход и новаторски метод работа на високо с алпийски методи, въжени операции и спасяване по вертикала. Той е проектиран с учене на висок профил на обучение и с цел разработване на нов отраслов стандарт за обучение по вертикално и въздушно спасяване с елитни инструктори.

Нашата цел е да обучавам техниката, както и физиката зад техниката, така че да въоръжим техниците за този вид работа со въжета с пълно разбиране на причината, която стои зад действието. Ще научите изчерпателни знания за пълния обхват от техники с разбиране на силните страни и границите на тези техники, с възможности за вземане на решения за бърза оценка при прилагане на съответните техники към сценарии от реалния живот и с основата на познаването на „защо“ зад всичко това.

Ние форсираме границите на това, което е прието като норма или статукво, предимно във вертикална и въздушно-въжена сфера на работа. Нашето авангардно мислене се смята от някои за отличителен белег на достъпа с въжета на екстремни височини, но не се заблуждавайте – смеем да мислим различно и смело, защото за да се борим ефективно с майката природа и причиненените от човека злополуки – надхвърляме зададените граници от други.

КАКВО ПРАВИМ

Ще тестваме продукти и услуги при екстремни скорости, височини и места, запазени само за нашите партньори

Експериментална работа

Научноизследователската, развойната дейност и иновациите са нашият фокус. Ние си партнираме с глобални марки, производители на продукти и академични институции, за да разработим и тестваме нови продукти и инструменти, за да ни направят по-добри в обучението и реалните спасителни операции.

Иновативно обучение

С иновативни компании разработваме и тестваме ново оборудване. Ние използваме специализирани съоръжения от академични институции до частни организации, за да постигнем личния си най-добър и да имаме опит или обучение на нови територии.

Иновативна технология

Ние си партнираме със световни лидери на технологиите и иновациите в услугите. Помогнахме на водещите компании в България да постигнат нови височини във въздуха чрез тестване на 3G и 4G видео наблюдение.

КЪДЕ ОБУЧАМЕ И ИЗСЛЕДВАМЕ ИНОВАТИВНИ РЕШЕНИЯ

Нашата област на дейност са трите състояния – течни, твърди и газови

ВОДА
SEA AIR LAND RESCUE

Следваме хода на живота. От водните спортове, гмуркането, апнеята, пространственото дишане и спасяването на вода, ние тренираме и изследваме нови техники, за да усъвършенстваме уменията си за най-доброто на аварийния персонал във водата – откъдето е започнал животът.

ЗЕМЯ
TIME TO ADVANCE THE ROPE ACCESS

Ние променяме околната среда към подземния вертикален свят, за да намерим търсене и спасяване, до SAR на голяма надморска височина. Също така си партнираме с производителя на състезателни автомобили SIN и състезателя GT4 Росен Даскалов за обучение на ER и подобряване на шофьорските умения …

ВЪЗДУХ
Emergency response for aerial rescue

Преминаваме към следващото ниво и се стремим да постигнем нови висоти. С граждански, полицейски, жандармерийски, противопожарни и военновъздушни сили ние работим по проект за разбиване на границите на човешкото възприятие за това, което може да се направи и да направи това, което никой не е правил преди.

TRAILBLAZING & VR
OUR-EQUIPMENT-IS-BATTLE-PROVEN

Изграждане на възможности за приложение на високите технологии в областта Reverse Engineering чрез използване на уникална за България 3D Високопрецизна оптична система.

3D & PROTOTYPING
#DontCrackUnderFire

Създаване на инфраструктура за изграждане на концептуални или предсерийни уникални
продукти посредством технологията 3D Printing от полимерни материали.

PURIFIED BOOSTERS
TRANSFORMATION-OF-MI-24-COMBAT-HELICOPTER-FOR-ROPE-RESCUE

Създаване на инфраструктура на концептуални, предсерийни или уникални продукти и изграждане на предсерийни или индустриални формообразуващи инструменти.

БЪРЗО РЕФЛЕКСНО РАЗВИТИЕ
ivankristoff.com/teamwork

Обучаваме аварийните реакции за програма за шофиране под огън и напрежение, за да се справим с маневрирането на всички наши автомобили за бърза помощ в опасна среда и екстремни условия.

БЕЗОПАСНО КАРАНЕ 
fortis bw

Ние си партнираме с най-добрите световни марки, за да създадем Мобилен център за контрол на мисията за спешни реагиращи лица и да направим специализирана програма за обучение на ER шофьори чрез VR образование и Trailblazing

ОБУЧЕНИЕ ЗА БЪРЗА ПОМОЩ
EXTREME-DRIVING-FOR-ER

Екипът, който има уникална комбинация между опит в автомобилния спорт, състезанията и духа на младото поколение, създава уникални коли с една цел – да прави уникални спортни и състезателни автомобили.

ЕКСТРЕМНО ОФ-РОУД КАРАНЕ ЗА СПАСИТЕЛИ
 
EXTREME-OFF-ROAD-DRIVING-FOR-ER

Обучение с рали шампиони, пожарникари и преподаватели от факултет „Пожарна безопасност и аварийно обслужване“ от Академията на МВР.

ЕКСТРЕМНО ОБУЧЕНИЕ ЗА РАБОТА С ВЪЖЕТА
 
EXTREM MOTO RIDING

Иван Кристоф е разработил уникална тренировъчна програма за вертикални и въздушни доброволци-спасители, които могат да се справят с всякакви ситуации, които могат да се предвидят в реалния живот и спасителните операции.

ЕКСТРЕМНО ШОФИРАНЕ НА СПАСИТЕЛНИ КОЛИ
HEAVY-DUTY-RESCUE-DRIVING

We train extreme driving in extreme conditions all over the world with our partners’ Limited Edition 4×4 cars

ИВАН КРИСТОФ СЪЗДАВА УНИКАЛЕН ЧАСОВНИК ЗА СПАСИТЕЛИ