World's First Record for Helicopter Ascending/Descending

S.O.S. вдига спасителен център за наводнените села

We help save more than livesБазата на световния рекордьор ще е в наследствен имот до бунтовната Kлисура

Борислав Радославов, в. “България днес” и с допълнения от Иван Кристоф

Спасителен център за спешни случаи при бедствия, аварии и наводнения вдига Иван Кристоф, известен като Човека паяк, близо до потопените села Каравелово, Богдан и Слатина.

…КУПУВА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ХЕЛИКОПТЕР

Световният рекордьор на”Гинес” по екстремно спускане с въже от хеликоптер ще строи специализирана база в наследствен имот на своя баща в бунтовната Клисура, която е недалеч от карловските села, които бяха залети от придошлите води на река Стряма.

Идеята е да има спасителни центрове на три места – София, Самоков, Велинград, Клисура и Бургас, за да се обхване възможно най-голям периметър и опция за реагиране в границите на златния медицински час със хеликоптер. Разполагам с авариен джип и оффроуд мотори, които да достигат до труднодостъпни при бедствия места. Работя и по осигуряването на електрически хеликоптер за екстремна евакуация на хора, както и на медицински лица и провизии. Така ще бъдем хем иновативни, хем екосъобразни“, сподели пред “България Днес” своите планове Кристоф. На 20 октомври той ще представи концепцията си на специализирано Интер Дрон Експо изложение в “Интер Експо Център”.

Rop eRescue

През 2018г. Човека паяк създаде тръст, посветен на проектирането на иновативни решения за работа с въжен достъп по време на екстремни спасителни операции в труднодостъпни места и сурова среда.

Пионерската работа е на път да представи новото предизвикателство за вертикално и въздушно спасяване. Създавам платформа за обучение на спасители на бъдещето, които ще знаят и да управляват хеликоптер. Помощта на държавата е добре дошла, виждаме все по-ярко нуждата от подобно спасяване. В Клисура ще има специална хеликоптерна площадка, а с джип, мотори и обучени специалисти ще бъдем напълно готови за действия“, разкрива още Кристоф.

Eurocopter AS 355 f1 Helicopter and Bell heli Moto Rescue