rescue efficiency

За следващата генерация деца на България

На 9ти декември, рождения ден на дъщеричката ми, реших с подобен топловъздушен балон и хеликоптер, да се лети и постави началото на новата серия от световни рекорди и представянето на български инивации във въздуха.

„Добре дошли в моя вертикален свят, където вертикалността няма граници, няма ограничения на човешката издръжливост, няма самосъхранение, но в екстремални условия, опасни турболентни завихряния, на голяма височина, на бързи скорости и във враждебна обстановка – само правилното отношение ще ви спаси.”
– Иван Кристоф

По този повод, на Dubai Airshow 2021  се срещнах се и представители на Главната агенция за гражданска авиация на ОАЕ, за да обсъдим представянето на нови вид спасяване с алпийски стил във въздуха, на територията на Дубай и в специален 360° видео репортаж, заснех представянето на българска иновация, с която можем да открием нова страница в историята на авиацията и живото спасяването. Част от този проект бе обсъждан с топ авиационните ни експерти, сред които топ генерали, пилоти от ВВС на България и входиран с писмо от г-н Станинир Лешев, Изп. Директор на ГВА, до Изп. Дир на ГВА-Дубай и EMIRATES AIRLINE. С реализацията на този проект, не само, че България и българския потенциал може да бъде представена пред света по уникален начин по време на най-голямото световно изложение, което се състои в момента в Дубай, но това дава и невероятни възможности да се привлекат инвеститори за България, особено за най-новия вид обучение за Спасителя на бъдещето и методология на развитие за Новата генерация спасители.

Нека направим невъзможното-възможно!

Подготвяме полет с топловъздушен балон над красивото ни Черноморие, което е и границата на ЕС, а заснето от високо, това много наподобява границата между сушата и морето в Персийския залив, където може да се проведе първия по рода си Innovation VR Forum, по времето на Експо 2020 Дубай, ОАЕ, през 2022г. Именно за такива красиви места, както в България, така и в ОАЕ, може да се полети и посредством най-новите иновации в технологиите, да се заснемат от високо как се срещнат четирите свята в едно: земя-вода-въздух-космос (сателитни навигационни и комуникационни системи). Затова една от идеите ми е да направя специален едютеймант (образователен и развлекателен) документален филм “Flights of Innovations”, в който да се представят най-новите иновации, както технологични, така и български и канадски новаторски инициативи за развиването на нов вид обучение за Спасителя на бъдещето, който може да се обучава най-екстремните тренировки за Търсене и спасяване, както в България, така и по света.
 
Затова мисията ми е да осъществя “Полет на развитието и иновациите” за нов модел на спасяване по земя-вода-въздух, в който каня всички да се обединим под една обща кауза #UnitedForBulgaria, която за първи път бе представена тази година, как спасители доброволци тренират в екстремни ситуации, на подобни терени. А на уникалното събитие ще бъдат поканени едни от най-влиятелните български личности от бизнеса, политическия свят, развлекателната индустрия и телевизионни говорители, които ще представят и обсъдят новите тенденции под надслова “THE RECUER OF THE FUTURE”.
 
Сега се чества Златния юбилей на ОАЕ – 50-ата годишнина на ОАЕ, а ние като страна с двойно по голяма годишнина в българската авиация, можем да допринесем с уникално ноу-хау в света на височинно-въжените операции на супер високи сгради и хеликоптерни операции. Включително и с опита си на няколко световни рекорда във въздуха, за което  каня сънародници да се включат, за да може да се предава този опит и на неговата основа да се изгради най-модерната методология за обучение на Спасителя на бъдещето.
 
Rila Рила
 
Вече имам много заснети кадри над България с различни видове летателно средства, които могат да се покажат за честването на 30 Годишнината на дипломатичните взаимоотношения между България и Обединените арабски емирства, като се представи премиерата на “България в космоса – полети с иновации” и да се покаже развитието на опита ни с иновации, от постигнатото от българските космонавти в минало и това, което правим сега с тези полети под наслова “ЗА БЪЛГАРИЯ, ЗА СПАСИТЕЛЯ НА БЪДЕЩЕТО” – от полети над Седемте рилски езера до полети над Седемте емирства. 
 
 
Именно там е мястото, където на най-високо ниво може да се споделят иновации и новаторски идеи, които дават тласък на прогреса, и особено с полети, в които могат да покажат как се увеличава сигурността във въздуха, по земя и суша, може да се направи скоро специално представяне и на най-голямото в света изложение Dubai Expo 2020, където България има павилион, а на него може да се представят нови български иновации, които първо да се заснемат в България и покажат там на живо пред света. 
 
Затова ви каня  да сте част от тази инициатива и да се обединим, като и Вие да изпитате тръпката на пионер в нов вид полети и да сте част от една българска новаторска тенденция, която стартира и бе представена в България – Embedded Extreme Journalism. Затова Ви запознавам с двамата пилоти тандем – баща и син – Росен Касабов и Ясен Касабов, от Клуб Адреналин във Варна, с които ще се радвам да полетим или Вие сами да полетите над красивата България и Обединените арабски емирства.
 
A Selection of Value-Add Conferences at Intersec 2018
 
Тъй като сега новото правителство и българския бизнес очевидно ще имат повече от всякога нужда от чужди инвестиции, мога да предложа специален полет за специално събитие другата седмица, което е подкрепено от Dubai Sports Counsel и можем да поканим Принца на Дубай, Шейх Мансур Ал Мактум, Председател на тази организация, за да се представят български иновации в сигурността, които ще са от полза на сигурността и безопасността при екстремални спасявания на супер високите небостъргачи и кули в Дубай. На първото по рода си спортно изложение в Дубай, ще може да се развият нови перспективи за сътрудничество между двете държави и дори между градове като Дубай и Варна, като две крайморски дестинации, в които да се наблегне на развитието на нови екстремни и приключенски спортове и обмен на туристи.
 
HH Mansur
 
Затова съм се срещал с Принцовете и с приближени от Кралското семейство на Дубай и на Кралското семейство на Абу Даби, както и началниците на службите за сигурност на ОАЕ, Полицията на Дубай, SAR – Търсене и спасяване, и Спешната помощ на Дубай. Дори обсъдих идеята за допълнителна сигурност на полетите ни с парамедици, които карат най-мощните супер коли, като Nissan GT-R (над 500кс.), с каквато развих 300км/х на писта в България, докато правя снимки и отделно видео стрийминг, в същото време, за да тествам новата ми техника за Embedded Extreme Journalsim по време на доброволчески спасителни операции у нас.