In a perfect world

Представете си един идеален свят, в който си карате електронно офф-роуд АТВ до планините, правите си кръгчета с воден електически джет в езера, където улавяте 100% био риба, плувала в чисти реки, палите огън на безопасно място до езерото и ако ви се наложи да ви спасяват по въздух, идва е-хеликоптер и ви евакуира където трябва:) Технически погледнато, това е напълно възможно – всичката техника ще е налична в близкото бъдеще.

В един идеален свят, както би трябвало да е навсякъде по света, сигурността на човека е на първо място. Дори в резервати и паркове трябва да има такива възможности. Но когато достъпът до труднопроходими места е наложителен и спешно трябва да се окаже Първа помощ – всички три елемента са евакуиране по земя, вода и въздух да се извършат в рамките на Златния медицински час са необходимост, а не лукс. Това не е ситуацията в България, но това трябва да се промени!

Сигурността на хората, и оказване на спешна помощ дори на животни е приоритет за нашата мисия. Работим безвъзмездно в тази насока и споделяме тази идея, това да стане в България. Затова ние, поне основния екип на неформалния #ProjectExtreme сме може би най-всеотдайните на тази тема, които не получават никакви финансирания от други и сме си поставили на сърцето един проект/идея да се вземат екстремни мерки Сигрурността да е приоритет №1 навсякъде в България – от под земята, на земята и високо над нея. Ако искате да се присъедините и имате съприочастност към идеята или имате нужда да Ви съдействаме в тази насока – ние сме с отворени ръце и ще Ви подкрепим.

off-road EV - THE FUTURE OF RESCUE

Kомпанията за електрически превозни средства Nikola Motors току-що обяви изцяло електрически персонален воден кораб, наречен Wav (произнася се “вълна”). Вдъхновен от дизайна на супермоторите, Wav е диво изглеждащо водно джет-ски превозно средство, което изпълнителният директор на Никола Моторс Тревър Милтън нарече „бъдещето на водните кораби“. отпред и отзад и дори има круиз контрол. Милтън дебютира на Wav заедно с изцяло електрически офроудър и двата водещи електрически големи платформи на събитие в Аризона във вторник вечер.

„Този ​​воден кораб противоречи на нормата и създава нов стандарт“, заяви на сцената вицепрезидентът на подразделението на властта Никола на Дардън Дарлинг. Wav ще бъде задвижван от изцяло нова адаптивна батерийна архитектура, която Никола разработи специално за водните кораби, а следващата версия ще дойде по-малка. Компанията вече прави резервации за Wav, но цените и други спецификации не бяха обявени веднага. Предполага се, че Wav ще бъде доставен някъде в началото на 2020-те.

Въпреки че досега е имало опити на водни кораби в стил Jet Ski, повечето не са напускали концептуалния етап. Никола зачерпи една от по-обещаващите концепции при придобиването през 2017 г., която помогна за създаването на зараждащото се подразделение на „powerports“ на компанията, което включва и изцяло електрически четириколесни превозни средства, предназначени да се използват извън пътя.

Всъщност Никола обяви второ потребителско превозно средство във вторник вечер, което е точно това: четириколесен електрически офроуд, наречен NZT. Той е създаден като превозно средство с висока проходимост, но е снабден с удобства за създаване, обикновено запазени за леки автомобили, като HVAC система и два големи цифрови дисплея. Той също така предлага някои технически характеристики, като 590 конски сили и 150 мили обхват. NZT трябва да излезе през 2021 г. и ще започне от $ 80 000.