Simrik Air

Air Ambulance for COVID-19

Мисията възможна: Въздушни полети за пациенти с COVID-19 в България

След като получихме днес поздравите и пожелания за много здраве от непалската хеликоптерна компания, с която от години поддържаме комуникация за Търсене и спасяване на изгубени българи във високопланинските райони на Хималаите, ето една идея за Въздушна линейка за пациенти с COVID-19, която вече може да се задейства в България при изкарването на курсове за парамедици и въздушни спасители по програмата на Иван Кристоф основаната от него Spiderman.Academy. Когато курсистите и доброволците-спасители изкарат авио и медицински специализирани обучения, въздушната услуга може да се предлага и за Бърза помощ в България от следващата година.  През този период, ще се подготви специализиран 4х4 всъдеход и два офроуд мотора, които да превозват от и до хеликоптера заразени хора в труднодостъпни места и планински терени. 

Тъй като вече има интерес и от непълнолетни младежи да се запишат за парамедици, като човек, който в ранните си тийнейджърски години имах опит в обученията за долекарска помощ, смятам, че това ще е необходим сегмент, за който да се изгради Програма от лекари и специалисти, защото вярваме, че и Спасителите на бъдещето би било добре още от сега, когато са малки да се учат на оказване на първа помощ, защото се очаква дълго време света да ни поднася всякакви изненади и то не само с COVID-19. Например, в Холандия децата, като ги учат как да спасяват и да се само спасяват вода, ги карат да скачат с обувките си, както си ходят на училище, защото това е най-реалната ситуация да си подготвен за неочакваното.

За това подготвям за 21.12.20 тестове на писти за наземно каране и въздушно летене едновременно на една или две паралелни писти, на които ще има спортно каране, за специализирано обучение за спешно реагиране по земя и въздух, с дистанционно обучение, което ще се излъчва на живо в социалните мрежи и тези на акредитираните медии.

Основен елемент на това събитие ще бъде тестването на нов вид комуникации и предаване на живо от въздуха, което може да се ползва при Търсене и спасяване. Вече направихме първите тестове на технологиите 3G и 4G от борда на летящ хеликоптер в България и сега ще се радваме да направим и първия тест на 5G във въздуха.

С екип от приятели пилоти, Габриел Крикорян, Деспин Митрев, Цецо Пастора и Николай Калайждиев, сформираме Спец. отряда за въздушно спасяване и  вече направихме тестови полета със супер колата Нисан GT-R с 300км/ч,  както и с мото делтапланер, хеликоптер и самолет. 

Air Ambulance for COVID-19

Namaste и празнични поздрави от въздушния хеликоптер Simrik!

В началото бихме искали да пожелаем на вас, вашето семейство и вашия екип много щастлив и безопасен Deepawali 2077!

Нека фестивалът на светлините изпълни живота ви с блясък на радост и просперитет.

Наистина предизвиква сериозно безпокойство, че пандемията на коронавируса се разпространява бързо в повечето части на страната ни. В тази криза Simrik Air излезе напред, като стартира услуга за въздушна линейка за пациенти с COVID-19. До момента Simrik Air успешно евакуира 33 положителни пациенти с COVID-19 от различни части на Непал.

Бихме искали да благодарим на медицинския екип за доболнична помощ по време на полет и на нашия екипаж за успешното извършване на всяка евакуация с максимална безопасност и грижа.

Изключително благодарности на правителството на Непал и на Гражданската авиация на Непал (CAAN), които предоставиха разрешение на Simrik Air да превозва пациенти, заразени с коронавирус, спазвайки указанията за здраве и безопасност, следвайки протоколите на Министерството на здравеопазването и населението и МЗО.

Освен това с положителна бележка, след празничния сезон , Simrik Air Helicopter излезе с предложението “Празничен туристически пакет Gosaikunda”, което е проектирано, като се има предвид безопасността и комфорта на пътниците с максимални предпазни мерки и мерки за безопасност като се вслуша в настоящата ситуация.

Simrik Air е известен с това, че изпълнява безопасни полети с хеликоптер, просто защото не правим компромиси по отношение на безопасността. Следователно, разбирайки настоящата ситуация, ние се уверяваме, че изискванията за безопасност и предпазните мерки са били отметнати, преди дори да започнем пътуването.

Simrik Air Helicopter се ангажира да спасява човешки животи, като ви предоставя най-добрите полети на MedEvac / Rescue, пренася ви до желаната дестинация за религиозни обиколки, полети за забележителности и подкрепя проекти за развитие, като предоставя най-безопасните и ефективни полетни услуги с прашка навсякъде и по всяко време.

И накрая, още веднъж ви пожелавам много щастлив и проспериращ Deepawali!

 

 

В мощно видео алпинистите от Непал предприемат последни стъпки, за да се срещнат на върха K2

 
Ето това е! Най-топли братски прегръдки към хората, на които най-много им съчувствах, защото знаех какво им е било…
 
Първо, като изпъкна един човек от шерпите и направи едно дръзко заявление и подходи по много по-умен и дързък начин към мечтите си… “старите кучета” и “световните авторитети” първо му се подиграваха, после го игнорираха, и накрая, като ги победи, едва се осъзнаха. И с право се уплашиха, че може да го последват други и дори да ги изместят онези, които до скоро ги третираха като роби.
 
Изпитвал съм го в моята индустрия и родина дори, за това, което направих с моите мечти и сега имам една – да се обединим родителите на Новото поколение деца и всички сънародници, за да направим една поне иновация в спасяването и авиацията (проекта е готов) и заедно, с българския химн, да постигнем върха на… и направим невъзможното-възможно:)