Ivan Kristoff helicopter filming

Filming

863motoextendedWe provide a highly technical rope access stunt work to the world film industry. Our stunt-riggers use the most advanced vertical and aerial rope access techniques utilising the latest industry technology.

With our vast experience of IRATA and OSHA Rope Rescue techs, we can create virtually any vertical and aerial stunt sequence imaginable.

We provide rope access work for filming at high altitude, hard and dangerous to reach places. Our team has already been the focus of the cameras and media attention, so we know how to produce interesting storytelling for clients. Our experience comes from the supervision of the safety for the TV documentary industry and media production.

Work with kids and reality TV Shows
TV GUIDE ” Live Network TV showcased the technical demonstration with 14 years old Tylor Kyte, Host of the Global TV Series “Popular Mechanics For Kids“, shown on FOX TV and over 28 countries.

Vertical access for the TV documentaries and production crews
We look after all of the safety and rope access  related services and production aspects  during filming,  rope and cable rigging, heavy equipment hauling, helicopter and aerial operations, emergency response and rescue, security  and supervision. We provide all kinds of technical support for the production set and stage. In our work for Discovery Channel, we had to secure their filming crew near the edge of the Niagara Falls.

Ivan Kristoff in TV news

Бунтарят – легенда 

Канада, 2020,  24 мин.

Филмът ще е посветен на един от най-влиятелните световни експерти по въжени операции за всички времена, който изоставя общоприетите норми на поведение и материалния комфорт, за да избере пионерския живот. Той прави многобройни свръх сложни въжедостъпни дейности, които много дълго са смятани за невъзможни. Бунтарят изгаря мостовете след себе си, бяга от славата и живее като звезда– единствено с мисълта за следващия проект. Оказва се, че през цялото време си е водил записки, в които е разговарял със себе си и е анализирал ставащото около него. Еколог още от времената, когато това понятие не съществува, той е автор на фундаментална книга, които са като пътепоказатели за младите поколения. Той не се бои от предзвикателствата и днес, когато е родител на две деца.

 

Expo 2020 Dubai Al Wasl

#UnitedForBulgara

Честит Международен ден на киното!

Ако имате красиви планински филми, снимани у нас, ви каним да ви представим на Българския A.R.T. филм форум на Експо 2020 Дубай?.  Подготвяме премиерното представяне на специален филм за България и нови иновации. За Премиера ще ви поканим с един от местните Дубайски продуценти, който е снимал вече два филма за България.

Филмът, който ще започнем да снимаме с нов екип през 2022, проследява историята на един човек, който е изпратен на мисия да се провали, като снима за красивия, но опасен екстремен свят на височинно-въжените операции Дубай, в България и по света, за да представи обеднието на българския народ с инициативата #UnitedForBulgara.

Тъй като хората не могат да дишат въздуха на част от екстремните места, където ще се проведат демонстрациите на българските иновации, на високо тествахме най-олекотената и иновативна газоспасителна дихателна системи с вградени специални кислородни костюми.

Автора на проекта се среща със странни същества, които нямат никакъв интерес да помагат на българите, в тяхното начинание да представят България по уникален начин в Дубай. Проблемите идват, когато едни сили започват да използват всички зли сили, за да попречат за осъществяването на тази цел.

Докато автора на проекта работи и твори в бойна обстановка сред местните в България и Дубай, той сменя тактиката си и помага на сънародниците си да проведат уникална кампания с иновации в ОАЕ.

Но тъй, като автора на този филм първоначално е изпратен на две мисии, които са самотирани в движение, той се сблъсква с не една морална дилема, с която ще трябва да се справи, а неговото пътешествие през светът на екстремното, ще реши съдбата и на двата свята – на старо мислещия и на новия!

Ще започнем новата 2022 с един нов старт, в един нов свят, заснет от високо.