Дубай Експо 2020

Здравейте приятели,

Току що и вчера получих поредно запитване за работа за Дубай и от опита си знам как да се процедира и кои са правилните хора.

Но, има едно “но”… Последния път, когато уредих работа, при това напълно про-боно и то на непознат човек, от когото разбира се, не получих и едно благодаря или да ме информира как са минали нещата. Затова, сега пак ще помагам и както винаги не очаквам нищо в замяна, но държа да има мониторинг и да знам достатъчно добре човека, за когото се застъпвам, защото това, че някои неща са сега лесни за мен, те не са за другите, към които ще препоръчвам и обвързвам. А последния път, когато препоръчах сънародник на същия ми партньор от Дубай, нещата не са станали така, както се очаква – не забравяйте, че те там пресяват и са много внимателни към тези, които избират, защото и светът е обърнат към тях и бизнеса ходи към тях, а не обратното.

Явно затова и официалния фотограф на Дубай шоуто, с който бях официален партньор, ми каза: В Дубай ти трябват поне 10 години да те познават, за да ти се доверят! Първо мислех, че нещата както се случват обикновенно при мен, ще са в по-ускорен вариант, но опита ми показа, че си е баш така. А там най-добрите в света отиват с много яко подготвени и впечатляващи постижения и презентации, итрудно можещ да ги впечатлиш. Затова, ако мислите, че ще ги шашнете с нещо и при това, кажете, че сте от България – много ще се радвам да успеете, но за да ви гарантирам успех трябва да сте част от нещо уникално или каквото те търсят. В тази насока мога да ви помогна и дори да ви кажа, кое върви и кое не – така спестих много излишни ресурси и рискове на един екип, който много искаше да ги запозная с Принца на Дубай и The Powers That Be в АОЕ, но така и не разрбраха дори какво им спестих, като им спестих да им обясняавам на връщане колко далеч са били от очакванията, котато там на най-голямото изложение в света видях Бъдещето и колко самонадеяни бяха част от тези хора, в който видях само Мисленето на Миналото и колко старовремски мислят някои сънародници, които си мислят и се представят, че са най-добрите.

Та в този ред на мисли – да ето няколко места, където Принцовете на Дубай, и Министъра на икономиката на АОЕ идва при мен и изложбата ми, на която показвам България и това, което съм правил със сънародниците си.

Но, пак има едно “но”:.. За да излъчваме на ЖИВО от Дубай Експо 2020, ще съм ви благодарен да се абонирате за тези канали, за да ви свързваме и в реално време да се представяте:)

Поздрави, 
Иван Кристоф