ЖЕНИ ЗА ИНИЦИАТИВИ ЗА ТЪРСЕНЕ И СПАСЯВАНЕ

Създава се Първият в света женски екип от екстремни журналистки

WOMEN FOR SEARCH AND RESCUE INITIATIVES

M.A.R.S. (WOMEN FOR SEARCH AND RESCUE INITIATIVES)

Създава се Първият в света женски екип от екстремни журналистки

Екологичната катастрофа на Камен бряг показва за пореден път колко сме зле в отношение на менажирането на кризи и че ако не поддържаме български доброволчески специализиран отряд за спасяване, който да отреагира бързо в екстремни ситуации, ще се налага да се плаща на чуждестранни наемници, за да реагират, и то бавно.

Идва време жените да поемат въздушното спасяване в България и Дубай

Споделям идеята си да развием сигурността в България по новаторски начин, като не само ще подобрим имиджа й и нови методологии на обучение, но и ще покажем нова стратегия в мерките за сигурност, която ще покаже положителната визия за нов курс в икономическата и демографската политика на България. Това може да стане по времето на Иновационен Форум за иновации в спасяването, като в рамките на Златния медицински час ще представим новаторски концепции в спасяването с едни от най-опитните специалисти в България и света.  

Екстремно каране

България има уникалната възможност да се създаде най-елитния в света аварийно-спасителен отряд, подготвен за най-сериозните предизвикателства в екстремното спасяване и сигурността на свръх труднодостъпни места и високи сгради. У нас може да се създаде нова авангарда индустрия, която обединява и надгражда съществуващите в сигурността, височинното строителство и даде решение за глобални проблеми, които ще отворят ниши в спасяването и работата в критични ситуации. Това е нов вид подкрепа по време и след пандемията. 

 Това може да стане чрез прилагане на иновации и новаторски подход в стратегията за превенция, менажиране и мониторинг на кризисни ситуации на както по вода, земя, в екстремни височини и във въздуха, както и обучението за изграждане на елитен спасителен отряд, който да може да реагира ефективно в тези условия. 

Иновации и световни рекорди‏

Фокусът ще е върху обучението, по-ефективния и по-всеобхватния обем на 360° сфера, която покрива всички сегменти за работа в труднодостъпни места на супер високи места по земя-въздух-космос (сателитна навигация и комуникация). Това ще бъде 100% българска иновация и бих се радвал, че в. Труд я по я подкрепи, с популяризирането на инициативата и с теб и колегите Ви сте част от създаването й. Във високото или във въздуха Ви каня отново да я тестваме с новите технологии за хибридни (сателитни GPS и GSM) технологии, за да създадем бъдещето днес.  Това може да стане в България или по времето на Експо 2020 Дубай, където България има павилион. И тъй като една от темите на най-голямото световно изложение сега, е за развитието на жените като мощна сила и затова  една от иновациите по които работим тук и можем да покажем там е

Първият в света женски екип от екстремни журналистки и спасителки

Helishow ИВАН КРИСТОФ ПОКАЗА НА Роберт Либи ПЛАН ЗА ЕКСТРЕМНО СПАСЯВАНЕ

За тази цел сформирам международен екип и можем да съчетаем с тях използването на изградена и лицензирана инфраструктура с необходимия капацитет, както и персонал за обслужване на авио-медицински хеликоптер, обучаван от компании на партньори. Те имат над 100 годишна история във въздушното спасяване и труднодостъпните високопланински Алпи, и можем да развием авио-медицинското въздушно спасяване в България в съвместен Инвестиционен проект.

 

WOMEN FOR SAFETY AND RESCUE INITIATIVES  

Проектът M.A.R.S. (WOMEN FOR SEARCH AND RESCUE INITIATIVES) съчетава поредица от инициативи със съкращението, което е символ на съвременното търсене на еволюцията на технологиите. То може да ни доближи до постигането на новата цел и предизвикателство за човечеството – MARS, но и от сега да се работи по основен принцип при който, когато пращаш хора някъде, трябва да имаш план да ги върнеш. Един от проектите по който НАСА работеха с хеликоптери е методиката M.A.R.S. (Mid Air Recovery System), с която да прихващат завръщащите се от космически мисии капсули, които да се прихващат по въздух при навлизането им на Земята, в случай, че парашутната им система откаже. Имаше такъв случай с руската мисия, при която загина така нелепо екипажа им, защото част от окачването с парашута им не е проработило .Именно по този проект с мен се свърза консултанта на НАСА Рой Деброа, преди години. Но преди да достигнем до звездите и другите планети, ние сме смирени и работим стъпка по стъпка, с нашето темпо към по -добро бъдеще за безопасност и спасяване. Основният ни фокус е разработването на система за спасяване във въздух (MARS) и ние сме щастливи да обявим нашия нов подход към постигане на успех. Във вертикалния и въздушен свят, доминиран от мъжете и тестостерона, ние гледаме към силата, мъдростта, знанията и креативността, които смелите и умни жени могат да внесат на масата и да решат проблеми и да преодолеят предизвикателствата. Ние приемаме тази възможност, подкрепяме по всякакъв възможен начин и ще споделим с вас нашия опит с женската страна на света за безопасност и спасяване.

Filming for TV Channel

На пътя, свят доминиран от мъжа и тестостерона, гледаме към силата, мъдростта, знанието и креативността, с които смелите и умни жени могат да допринесат, да решат проблемите и да преодолеят предизвикателствата. Ние прегръщаме тази възможност, подкрепяме я по всякакъв възможен начин и ще споделяме с вас нашия опит с женската страна на света за безопасност и спасяване. Една от идеите ни е да направим първо поредица от кампании, които ще допринесат за популяризирането на тази инициатива. Като първи пример, споделяме идеята на г-жа Маргарита Сергиева: “Държавата трябва да има ясна стратегия в борбата с безумната война по пътищата. В Швейцария, например, най-използван е железопътния транспорт – сигурен, бърз, удобен и луксозен. Да се постави това като приоритет и за България – стига крали и мъчили това БДЖ! При едни модерни железници, ще падне почти целия автобусен междуградски транспорт (той очевадно не е сигурен) и много от нас ще предпочитат да пътуват из страната с модерни влакове, където да пийнат кафе с таблет или списание в ръка, вместо да шофират, без да знаят кой малоумник ще им налети на някой завой. Мен, за една година, стари и най-вероятно неизправни автомобили ме удрят два пъти лошо. Старите коли да се изхвърлят от големите градове и пътищата на страната, за да спрем да дишаме мръсотията, която бълват и да се стимулира ползването на градския и междуградски транспорт. Не може всяко семейство да е с по 2-3 коли на по 15 години! Такъв ни бил стандарта?! Целият развит свят се придвижва на колела, пък стандарта им е висок. Ясна държавна стратегия и строги правила и този кошмар ще приключи! Жалко за прекъснатите днес животи!”

Desi Kolev