rescue efficiency

The Dream: Една мечта, по която работя

 
Star Wars Episode 2: Исках да преживеем най-култовия пример за връзката между баща и син - сцената от филма "Междузвездни войни".Днес с Екипа ще отидем да купим поредната играчка хеликоптер на сина ми, за да си поиграем, защото той много се запали по това клипче, което заснех от последния си полет. Той се състоя над София в навечерието на Празника на Храбростта. Тогава отново изпитах невероятното удоволствие и емоция да преживея това, което е и една от моите мечти – да полетя със сина (както с това невероятно момче от Спасителния екип на ВВС) и преживеем най-култовия пример за връзката между баща и син – сцената от филма “Междузвездни войни”, в която баща и син, един перфектно синхронизиран екип, летят заедно и очевидно се забавляват, дори когато са в крайно/екстремно опасна ситуация.
 
skydiving Деня на ХрабросттаИменно в Деня на Храбростта му предадох и заветите от татко: “Сине бъди честен, достоен и храбър, защото да си честен, ще трябва да си храбър и силен, за да се защитаваш и отстояваш принципите си. Но за да си наистина сигурен, че правиш това, ти трябва да го правиш по правилния начин и в правилната посока.
 
Бъди честен, за да можеш да легнеш с чиста съвест и да не те е страх, че всеки момент може да ти потропат на вратата и отведат от тук.” Това се случваше в едно малко апартаментче, което той си бе наел в един панелен блок. Татко, Христо Михайлов Николов, бе дипломат от кариерата, юрист, завършил второто си висше в легендарната Международна школа в Москва.И въпреки това, той нямаше шофьорска книжка, никога не е карал кола или притежавал нещо по-ценно от това, което е носел на ръцете си – един златен пръстен, който му го откраднаха след време и един швейцарски часовник, който ме запали по часовници още от дете.
 
И ще бъда откровен със сина ми днес, като му кажа: “Сине, беше ми писнало и ми бяха “излязли мазоли на ушите” да слушам тези уроци за честността и това да действаш винаги с морал и това, което чувстваш, че е справедливо, докато гледам как един високо образован и горд човек живее скромно без да се възползва нито от партията, в която толкова много вярва, а аз толкова много презирам. Какъв е смисъла да имаш възможността да …, но да не се възползваш от нея за личното си…” Но в последните няколко дни, той видя това, на което съм научен от малък и действам като голям и зрял мъж: единственият път да си сигурен в нещо е като действаш честно: така не може да се объркаш, в посоката и целите която си поел. Но този Modus Operandi модел на действие, може да обърка нечии други модели, с други принципи или без такива, затова дори, когато те нападнат, ще знаеш, че си в правилната посока и истината винаги излаза наяве. Просто времето ще покаже.
 
Благодаря на екипа на ЦСКА, с който се запознахме в последния момент, но направи чудеса, каквито не съм виждал, дори с много годишни опити. Защото, както се вижда в тези последни мигове от полета, накрая насаме, оставаме само двамата човека отзад, всеки с емоциите си и наученото.
 

The higher you are, the longer you can fix things if something goes wrong.

"According to the Asian philosophy, sometimes, in order to focus, you have to look far away…. In my philosophy, I have to go extreme, endure pain, discomfort and learn my lessons or find solutions in the hard way. Getting outside of my comfort zone up in the air will make you see clearer… And getting outside of the comfort zone up there, might mean literally – geting out of the window of a flying helicopter, but with the right team and the right cause, that is when the real fun beggins, and the franklin's cleans my vision – literally." – A true experience of ivan Kristoff with the Bulgarian Air Forces, CSKA Sofia Football Club and fb.com/ProjectExtreme

Публикувахте от Extreme/Екстрийм в 7 май 2018 г.