Опасностите в екстремното

Опасностите в екстремното

Тази снимка, предоставена от Планинската спасителна група в Аляска, показва мястото на катастрофа с хеликоптер близо до ледника Кник в Аляска в неделя, 28 март 2021 г. Федералните следователи твърдят, че хеликоптерът, превозващ петима пътници на хели-ски пътуване в Аляска, се е разбил в планина и след това се търкулна надолу почти 900 фута. Пилотът и четирима от петимата пътници на борда загинаха при катастрофата, включително милиардерът Петр Келнер, най-богатият човек в Чешката република. Националният съвет за безопасност на транспорта разследва причината за катастрофата северно от Анкоридж в събота вечер. (Lance Flint / Аляска планинска спасителна група чрез AP)

Лека им пръст на жертвите и нека Ангели ги посрещнат в Новия живот. Полета с хеликоптер може да се счита за един от най-опасните транспорти, ако… 

С подобен тип хеликоптери, дори в по-леките варианти сме правили крайно опасни и неправени досега в България въздушни дейности и ще продължаваме да правим по новаторска методология на нашата 11 етажна платформа, но сроковете са кратки, защото скоро приключваме със строежа на сградата, в която ще се помещава S.O.S. екипа.

Затова действаме по най-сигурния и авангаредн за нашите условия в България метод на обучение. Който иска да се обучава във въздушни-височинни въжени операции, да се включи в записванията и сподели опита си и какво иска да постигне на страницата ни fb.com/ProjectExtreme.

Соло катерене по кран #BuxtonHeights

Преди няколко месеца поканих на терена на строежа на #BuxtonHeights – Дома на спасителя на бъдещето група за въздушно и термо графично Търсене и спасяване на човек и обсъждахме инцидент подобен на този, който се разви с изчезналия сноубордист, за да видим какви са ограниченията на термокамери при препратствия от сняг, бетон и други.

Бeз дори да подозираме какво ще се случи в действителност, по време на тест на специализирана термо камера за специално изработен в България дрон, открихме липсващия елемент за DVR записващо устройство, който да се прикачи към системата за дистанционен мониторинг. Затова и подготвих платформата за изграждането на най- ефективната мярка за изграждането на Национален план за Търсене и спасяване при пътни, подземни, планински, водни, морски и въздушни катастрофи, който да се представи на първата VerticalRescue.com Conference