Life on the wire: extreme rope access

Work on the Wire

High Wired: An Extreme/Екстрийм Rope Access roundtable discussion
Get a group of extreme vertical rescue techs and rope access professionals in a Tech Forum together, and you’re sure to hear some great stories.
That was the idea behind “Work on the Wire,” that we propose to share interesting stories with visuals for the ivankristoff.com/forum discussion, which will be held on our crane in September 2020 and shown LIVE..

For people everything that is done up in the air is considered “extreme”. And “extreme” stuff happens when external forces have an “extreme” impact on rope access, like the recent swing stage fiasco happened in the Province of Alberta, Canada. So, clients will feel much more comfortable about the idea that the rope access industry and workers are looking into solutions that no matter what happens out and up there, it will be “controlled”, because someone has taken the bold decision to think ahead of times.

We are inviting rope access techs and everyone who is interested to start specialized vertical rescue training to join us and to participate in this initiative. And we wish you to be safe.

 

 

Free Solo Climbing on a crane and Training for Setting Up a New Series of World Records

Life on the wire: Insta360 ONE R captures Spiderman Ivan Kristoff climbing on the crane that will build the Spiderman.Academy.

Продава се апартамент, ново строителство, бул. Братя Бъкстон 44, от където ще се излети с топловъздушен балон

Свободно катерене и солово изкачване на кран над Бул. Братя Бъкстон с 360 градуса панорамна гледка

В приложеното видео, визуализираме част от снимачната площадка на стрелата на крана, от която ще се заснеме нов вид  обучение за създаване на нова серия от световни рекорди.

Кадрите са заснети с Insta360 ONE R, която улавя българския Човек паяк и канадския Спайдърмен, Иван Кристоф, докато се изкачва типично в неговия стил, без осигуровка на крана, с който ще се построи Spiderman.Academy и Дома на спасителя на бъдещето.

Работа по високото: На това място ще има дискусия за кръгла маса за работа на високо с алпийски достъп с въжета. Съберете заедно група от екстремни вертикални спасителни техници и специалисти за височинни дейности и работа с въжета в Технически форум и вие със сигурност ще чуете някои страхотни истории.

Това беше идеята зад „Работа на висoкo“, която предлагаме да споделим интересни истории с визуални материали за дискусията на Innovation Forum, която ще се проведе на нашия кран през септември 2020 г. и ще бъде показана на ЖИВО ..

Каним техници за достъп до въжета и всички, които имат интерес да започнат специализирани вертикални спасителни обучения, да се присъединят към нас и да участват в тази инициатива. Пожелаваме ви да сте в безопасност.

Какво означава да висиш на една ръка, високо над #BuxtonHeights, над родния си дом и направиш първата си разкодка по въздуха над кв. Бъкстон-Павлово, за да помахаш на приятелите от Резиденция Бояна и Резиденцията на Президента. Гледката е просто невероятна, а чуството да те проветрява хладния вятър, докато катериш в градски условия, на фона на планините е просто…

 

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Публикация, споделена от Ivan Kristoff (@ivankristoff) на

 

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Публикация, споделена от Ivan Kristoff (@ivankristoff)

 

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Публикация, споделена от Ivan Kristoff (@ivankristoff)

Здравейте,

Пиша ви с лична Покана за участие на живо или в онлайн (чрез дистанционен мониторинг или VR присъствие) пространството за една уникална тренировка за екстремна журналистика, която ще се проведе по земя, въздух и сателит, с най-модерните технологии и предаване на живо от високо. Също така бих се радвал да станете като медия партньор на инициативата за Първия по род си полет, който подготвям за тази тренировка и можем в реално време да излъчваме от въздуха. Затова прилагам снимки и информация за заснемането на гледките от високо, които направих на 11-етажния ни кран, по времето, за което подготвяме полета. Това стана на символичната дата 9/11, този месец.

Днес, точно като подготвях материала с фокус към това, колко е важно да внимаваме, дори в крайно стресови ситуации, с тъга научих, че г-н Станимир Лешев, Изпълнителен директор на ГВА, младо момче, с невероятен дух и отдаден на професията си човек, внезапно е починал. Той бе моторист, познава рисковете, позитивен и откликна с душа и сърце на идеята да се направят иновации във въздушното спасяване.

Лека мy пpъcт и нека ангелите, светците и Господ да го посрещнат в обятията на съзвездията на прага на новия живот. Нека види лично Спасителя и да бъде с Господ завинаги.

Поклон пред човека, в който видях промяната и бъдещето в новаторството и сигурността в авиацията. Затова специализираната тренировка, който подготвях за Embedded Extreme Jouirnlalism, ще е най-подходяща да се направи в Деня на българската авиация и да се посвети на този младеж, с който малко се познавахме, но за краткото време, в което се срещнахме и приятелски и професионално говорихме, той пое инициативата за развиването на иновации в авиацията с подкрепата на ГВА.

Точно такива млади хора, като него и екипа му са надежда за развитието в една много по- прогресивна посока, каквато забелязах и за първи път усетих в ГВА. Именно от г-н Лешев, имаме официално писмо, което показва неговата смелост и отговорност да подкрепи новаторски инициативи за спасяването, които ще допринесат за прогреса в сигурността в авиацията и ще напишат нова страница в историята на световната авиация. Именно хора като Станимир, както бих го нарекъл, като събрат моторист, защото и той е имал и карал мощната машина на две колела – Suzuki 1100cc GSXR, си заслужава да бъде посветен идващия 16 октомври, Деня на българската авиация, с едно достойно признание за неговите дела.

 

Затова за подготовката на Специализираната тренировка, която смятам да стане под формата на Aerial Rescue  Форум, и в която ще Ви поканя с колегите си да вземете участие, ще се представи и поне един елемент от това, което възнамерявахме да направим за бъдещето на авиацията и проекта A.I.R. Tук прилагам този елемент:

Спасителят на бъдещето Мисия възможна

През 2001 г., след събитията от 11 септември, с няколко от професионалистите и доброволците на тристранната спасителна система (911) от Торонто, бяхме признати като “Невъзпятите герои на Торонто“ за приноса ни в обществото. Сред полицай, пожарникар, парамедик и доктор, за първи път присъстваше и доброволец-спасител, при това българин. Тогава имах честта да бъда избран и за специален гост за откриването на Супербоула в Торонто, от покрива на първият стадион Skydome, който разполага с открит/закрит покрив, където направих специално въздушно тактическо вертикално кацане на игралното поле на американския футбол и бейзбол. А по-късно и да участвам с презентация в срещата на Международната асоциация на шефовете на полицията и Гала Вечерята пак в SkyDome (сега наричана Роджърс център), където от ETF (Emergency Task Force) на Полицията на Торонто, (това е варианта на българския Специализирания отряд за борба с тероризма) ме поканиха да снимам тяхното вертикално тактическо спускане на терена.

Затова и реших тази година, на мой терен, където строя Дома-офис на спасителя на бъдещето, да ползвам високия си кран, за да поканя желаещите приятели да тренират във вертикалното и въздушното пространство. Аз защо не и да преживеем онова екстремно преживяване, на въздушно приключение на куката на крана. Днес ще говоря на място с Техническия ръководител Васил Попсавов, дали това е ОК с него и дали има ограничения заради мерките за безопасност и законови норми за Oкачване на човешки външен товар. При хеликоптерни операции, си има цяла индустрия и стриктни регулации за това, което се нарича External Load Human Hauling и Helicopter Short-Haul.

Целта е високо, високо над градските и планински възвишения да покажем български иновации, които ще бъдат инициирани в родината ни и дискутирани и съблюдавани от световните експерти в авиацията и верткално/въздушното спасяване.

Затова на 11 септемри, миналата седмица, по време на изгрева направим заснемания на местата на и под крана, където ще се правят тренировки за екстремни журналисти и кандидати за обучение по канадската методика за хеликоптерни/въжени операции, където отбих военната си служба в 25 медицинска рота (в Торонто) на Канадската армия. На тези места ви каня да направим уникална фотосесия с позитивно послание за връзката и пресечната линия между урбанизма и природата, която на фона на тази гледна точка е много тънка. Това е един личен проект по визията, която си представям за Бъдещето на България – част от която е създаване на Спасителя на бъдещето – човека, който тренира с най-модерните технологии, на най-труднодостъпни места, в най-екстремните ситуации, но и по възможност да са с най-привлекателните гледки и възможности за разтоварване. Така ще има максимално постигнат ефект на натоварване и презареждане на положителната енергия и стимулация на обучаващите се. Затова и строим такива места и прикачвам кадри от тази сутрин – първото ми посрещане на изгрева от там където може да тренират доброволци спасители.

По традиция на партньорството ми с българското министерство на вътрешните работи, направихме няколко специални въздушни събития на 11 септември 2007 г., където демонстрирахме как да се справяме със заплахите с бомби в сътрудничество с полицията, пожарната и Специализираното звено за борба Тероризъм (СОБТ). Ето защо продължих тази традиция тази година и каня хора от всички сфери на живота, с военно образование, журналисти, ИТ специалисти, техници, които искат да изпитат с нас суровата среда, в която ще обучавам Спасителя на бъдещето.

Основната тема на първия ден, в който ще се тренира е ТРЕЙЛБЛАЙЗИНГ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ПЛАН ЗА АВАРИЙНИ, ВЕРТИКАЛНИ И ВЪЗДУШНИ ОПЕРАЦИИ. Поради тази причина на хоризонталната стрелка на крана ще изпитате заобикалящата среда, в която работят хората на високо, както е и платформата на SkyDome, където на прикачените снимки можете да видите как нашите приятели от Спешната оперативна група (ETF), към Полицията на Торонто направи технически демонстрации по време на Парада на Международната асоциация на директорите на полицията.

За тези, които искат да се включат в нашата тренировка, това е истинското нещо – строителна площадка с трудно достъпни места и за Ваша безопасност ще изключим тока на крана, като ще се погрижа докрай за вашата сигурност. Ще осигурим оборудване за безопасност и заснемане, както и техническа поддръжка. Поради предпазните мерки за COVID-19, ще следваме всички адекватни мерки, затова ви предлагам да си носите ръкавици и шапки, а аз ще осигуря каски, защото изкачването във вътрешността на затворено пространство на отворен кран винаги е неудобно и това е смисълът на занятието – да се поставите ИЗВЪН КОМФОРТНАТА ЗОНА и в края на вашето вертикално и въздушно пътешествие, за да се насладите на успеха на мисията и красивия планински изглед отгоре.