The Unsung Heroes of Toronto

COVID-19: EMBEDDED EXTREME JOURNALISM

Скъпи журналисти репортери, редактори, собственици на медия, “Петата власт”, “Ковачи на общественото мнение”, вестоносци, моля пазете се от самозаблудата и всяване на заблуда сред обществото.
 
Похвално е и уважавам, че сега и вие сте на Първата линия, вие сте част от Първия ред (без значение кои го осъзнават), вие сте тези, към чийто труд и знания се вълнуваме всички трезвомислещи. Но не забравяйте, че сме в Дигиталната ера и старовремските методи за информиране на обществото са и проблем за вашата сигурност. Твърде късно се помисли за минимизирането на риска ви от заразяване, а това и не даваше добро послание за народа. Язък, че това се правеше в Дигиталната столица.  Радвам се, че вече се взеха мерки за по-дистанцирано отразяване на бринфингите на Националния операционен щаб.
 
Откога разправях да се подготвяте за Extreme/Екстрийм ситуации и затова, за което човечеството не се е подготвяло? Само най-прозорливите, смелите и решителните го направиха.
Откога разправях да се подготвяте за Extreme/Екстрийм ситуации и затова, за което човечеството не се е подготвяло? Само най-прозорливите, смелите и решителните го направиха. Сега, както никога до сега, се пренареждат нагласите за създаването на новото поколение EMBEDDED EXTREME JOURNALISM – вградена (с нови техннологии и методи за набиране и излъчване на информация в реално време и крайно опасна обстановка) екстрeмна журналистика.
 
Тази концепция първо бе представена официално на Пресконференция в БТА през 2016г. и за този проект бе създадена платформата #ForBulgaria.
boryana bntСлед което, част от идеята бе представена на #WEBIT и журналисти от БНТ и НОВА ТВ, полетяха във въздуха и излъчваха на живо, за да усетят тръпката. След което техни колеги преминаха през Теста на времето и стрес тестта. Тук прилагаме превод на анонсирането уъркошопа на WEBIT 2107, което разбира се, ще се организира, надяваме се през тази година и по нов начин и със стартова инвестиция на Стартъп ускорителя И.В.А.Н. за един по-безопасен вид отразяване на новини.

XTREAM WORKSHOP

Това безплатно тренировъчно събитие на открито Ви позволява да изживеете екстремни спортове във въздуха и на земята с вълнуващи, изпълнени с предизвикателства приключения. Мисията е да създадем XTREAM – Първите вградени екстремни журналисти в света. Само най-смелите умове и най-модерното оборудване могат да помогнат на тези хора да прогресират с новото поколение спасители и журналисти, които могат да бъдат по-добре подготвени за отразяване на новини в екстремни ситуации, сурова среда и управление на кризи.
 
Ще отговорите ли на предизвикатлеството? Регистрирайте се и запишете мисията с Иван Кристоф.
 

Работилница:  Mission Possible | Мисия  Възможна

08:00 – 08:30 ч.
Регистрация и въвеждащ инструктаж от Иван Кристоф Основател, Highrise Emergency Aerial A Response Response (H.E.A.R.T.)

08:30 – 09: 30
Упражнение 1: Закуска в небето, Бънджи скокове и летене с балон с горещ въздух и мото делтаплан

08:30 – 10: 00
Упражнение 2: Въведение в мобилния център за контрол на мисиите за мисии SAR (търсене и спасяване)