Курс по готвене

Специална подготовка за кинетично трениране и здравословно хранене

Извършвайки крайно рискови спасителни дейности, Иван не може да си позволи излишни килограми.

Храната на новото поколение екстремни и въздушни спасители

Органично чиста и прясна

 

Славяна Манолова. в. Труд

Спасителите на бъдещето извършват рискови дейности по въздух, вода и суша, пилотират различни летателни средства, боравят с дронове, камери и всякакви IT джаджи. За да бъде в добра физическа форма и с ум-бръснач, новото поколение екстремни спасители се нуждае от храна, която да е органично чиста и прясна, с минимум въглехидрати, убеден е Иван Кристоф, когото в Канада нарекоха Спайдърмен преди години, а медиите обявиха за “Герой на Торонто”. След 11 септември 2001 г., датата, променила света, той се прибра в България, за да осъществи отдавнашната си мечта – да създаде специален доброволчески спасителен отряд за екстремални и крайно рискови операции. Това го прави със свои ресурси, без подкрепата на държавата и въпреки спънките от страна на държавни структури, с помощта на международни инвеститори от Канада, САЩ, Дубай и Швейцария.

Човека-паяк отглежда био продукти във вертикална градина

Проектът на Иван Кристоф за 2020 г. започна с изграждането на 5-етажна сграда в подножието на Витоша, в която последните етажи и покривът ще са резиденцията на Спасителя на бъдещето. Планът е във височина и по външните площи да се застрои вертикална градина с южно изложение за отглеждане на био храни. Целта е доброволците спасители да получават храна и сокове от плодове, които сами отглеждат както в градски, така и в нископланински райони, където вече се изграждат тренировъчни центрове за авиатори-спасители.

 

Най-любимата храна на Човека-паяк са нарязани круши и ябълки, изпечени на бавен огън от дърва и поръсени с канела и пресни орехи. Може и топка сладолед отгоре. Соковете задължително се правят и изпиват в рамките на 3 минути, защото щом плодовете са нарязани със стоманен нож, се променя структурата и хранителната им стойност.

 

“Вече имаме изграден компактен доброволчески спецотряд, съставен от авиатори-спасители – разказва Иван. – Всеки участник е пилот на различни летателни средства. Освен каузата, за която безкористно си отдаваме времето, ресурсите и рискуваме живота си, ни обединява и това, че имаме фокус към чистата храна, за да поддържаме здрав дух в здраво тяло. Целта ни е да ядем най-чистата и подходяща храна, особено по време на натоварващи тренировки, в които всеки излишен грам и нездравословно храносмилане се отразява не само на резултатите, но и на правилното взимане на решения под стрес, което в някои случаи е въпрос на живот и смърт.” 

 

Към научно-изследователския проект на Човека-паяк са проявили интерес продуценти на световни тв компании и от екипа на Книгата на рекордите на Гинес. Те намират идеята му за поставяне на нова серия от световни рекорди за много интересна. Да припомним, че първото му въздушно събитие се случи над езерото Онтарио в Канада. “Сега обаче искам новите ми рекорди да са в България и за подготовката им и по време на тях да се яде само българска органична храна”, категоричен е Иван Кристоф.

Любимите рецепти на Иван Кристоф

В новия проект на Spiderman.Academy ще има и курс по био готвене за кинетична подготовка и екстремни операции. Вече имаме потвърждение от екипа на Гугъл, че подкрепят проекта ни

 

Онлайн курсове

Обучението ще се води онлайн, но и на място, в био градината на Специализирания отряд за спасяване.

Работилници

В експерименталната платформа на Дома на Спасителя, където ще се изгради вертикална градина за био храна в градски условия

Консултации

Имаме екип от  лекари, олимпийски златни медалисти, шампиони, треньори и диетолози,  за които специализираното готвене  е страст