The Last Samurai of June 1,876

Съпътстващи щети по време на COVID-19

Тук искам да споделя статиятa “Да създадем най-ефективния спасителен екип, “която стана достъпна в публичното пространство благодарение на екипа на в. 168 часа, с главен редактор Слави Ангелов. Тя започва така:

‘Да научим децата да реагират адекватно и ефективно в критични и екстремни ситуации.

В Българияи в свят, в който постоянно се увеличават природните и причинени от хора катастрофи и трагедии, едно от решенията е да бъдем подготвени…’

Но как да сме подготвени за безумите нападения от маскирани хора, които жестоко пребиват човек в тъмното. Сега научавам, че този човек е Слави Ангелов. Не само човек с позиции, известна публична фигура, и че човекът е журналист, защитавал сериозни каузи и има смело сърце.  Нито че ме бяха посъветвали, че е готин и ще е добре да се запознаем, зашото и аз намирам сходни неща и оценавям през какво се минава и на какво трябва да устояваш. Това ми го сподели доверен и сърцат човек, който го познава добре Слави Ангелов. Но тогава ще проявим сегрегация, като разделяме хора по професии или поводи.

Тук става въпрос и за това, което Началника на Националния оперативен щаб за Коронавируса, определи вирусната заплаха, като ЯРОСТНА. А това нападение над човек от хора е ЯРОСТНА сила, която е по-опасна и неконтрилируема, защото човечеството е оцеляло, въпреки всякакви зарази, епидемии и пандемии, но срещу яростната бруталност, още няма решение за тоталното му елиминиране. И яроста не е само когато масово налагат човек с железни пръти. И словата са достатъчни и езика на омараза е жестоко оръжие, което е убило много хора. Но всяването на страх е теоризъм и за това, ако хваната тези нападатели, те трябва да се третират от закона като терористи.

Според Cambridge Dictionary, дефиницията за това деяние е: collateral damage/съпътстващи щети – по време на война, непреднамерените смъртни случаи и наранявания на хора, които не са войници, и щетите, причинени на домовете, болниците, училищата и т.н. Наблюдавайте това видео, което показва автентичния запис на екип, който нанася “съпътстващи щети” и в резултат “съпътстващо убийство” и какъв е разговора между извършителите на това ужасно деяние: 

Това е не само ужасно, но и за такова безумие и дори най-малкото население трябва да има нулева толерантност и извънредни мерки. Не само, че това става по време на криза, когато се показва истинския характер на човека и показва на яве от какво е направeн – за зло или добро.

Затова по време на война са най-истинските взаимоотношения между хората. Историята го е показала, а сега сме във война, без значение дали всички го осъзнават.

Това не е просто едно от няколкото ужасни нападения над хора, и от това, което разбрах, е целяло осакатяване и обезобразяване. А има ли счупени кости и разрязана тъкан, без да съм компетентен от правна гледна точка, но от човешка такава, го гледам като опит за убийство.

Някакви неспокосани… са започнали нещо, което не се знае дали са искали да довършат. Тоест, около нас си вървят такива хора, а щом има криза, повод и стимулиране да се носят маски, някои смятат, че тогава могат да си правят каквото си искат. И го правят.

Няма никаква професия или повод, да причиняваш болка и страдание, освен за палачи или законовото изпълнение на смъртни присъди. А когато ужасни хора поемат властта или възможността да си упражняват жестокостта над живота на други в ръцете си, това е сериозен проблем за всички.

Но тук има и още един отвратителен елемент – побойниците, докато са нанасяли удари, един е и снимал с телефона си. Това не е вече жестоко и хищничество – това е правено за удоволствието на някого и за някои. За да не обиждам никой от човешката раса и да не изключвам никой от нея, ще се въздържа с прилагателните, но тук явно става въпрос и за Ловците на трофеи.

Нещо, с което се причинява ужасна болка и страдание на човек и за близките му, но и това се документира в момента на действие, за да доставя Proof of cruelty или доказателство за това нечовешко отношение и престъпление.

А това е проблем и тенденция, с която никой от нас не трябва да се примери!!!

И като споменах повод, дори и аз съм бил наскоро бях отвратен от “изкушението” на “журналист”, който се избъзика дори с името на трима публични личности, но просто му обясних в лична комуникация защо не е редно да асоцира другите с това, което сее смърт и това, което прави е ужасно… И просто го изтрих от контактите си. И точка по въпроса. Но не е така, защото като прощаваме грешките на другите, ги стимулираме да ги повтарят. Затова и се надявам, че и журналистическата гилдия ще подходи с нулева толерантонст към безумието, жестокостта и показнастота, какъвто този случай и предишните, като случая с 14 годишното момче в рейса на Столична община стана, описан по долу:

 

 
Днес гледах по новините, как пак някакъв сеирджия е снимал от телефона си акт на насилие (но не го е предотвратявал). Нищо, че това е било БЕЗКОНТАКТНО НАСИЛИЕ. Така са изхвърляли хора зад борда в морето, а наркодилърите и някои власти в южноамериканските страни са изхвърляли хора от борда на хеликоптер. Историята познава няколко такива случая, дори и в Историята на изкуството, има рисунки на корабокрушенци по истински случаи. Но сега това става с модерните телефони. Ужасно е и показването не само на липса на морал, но и авио компанията, на която съм бил свидетел на непочтенно отношение, си е позволила нещо, което трябва да се разглежда на международен трибунал и Форум.
 
Винаги съм имал нулева толерантност към НЕСПРАВЕДЛИВОСТТА и едно от тях е Акта на сегрегация. Особенно, когато тълпата линчува и наказва един човек или една малка група. Без значение, дали това е едно 14 годишно момче в автобуса, един журналист на улицата, един заблудил се човек в планината, или група англичани в самолет.
 
Аз просто бих предложил, тези хора, за които се предполага, че са били заразени, да отлетят за Англия първо, а останалите – здравите или такива, които са се имали за здрави, да продължат по алтернативни пътища и методи да стигнат до Англия.
 
Този случай трябва да се разглежда като криминален Акт на пасивно убийство и сегрегация, както се прави винаги в авиацията при инциденти. Затова тя има репутацията за най-сигурния транспорт.
 
В долното видео ще видите как 6 (шест) човека, сред които и жени, изхвърчаха зад борда от въздуха.

 

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Публикация, споделена от Ivan Kristoff (@ivankristoff) на

 

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Публикация, споделена от Ivan Kristoff (@ivankristoff) на

 

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Публикация, споделена от Ivan Kristoff (@ivankristoff) на

 

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Публикация, споделена от Ivan Kristoff (@ivankristoff) на