BuxtonHeights квартал Бъкстон-Павлово

Climbing walls | Домът на бъдещето

В началото на 2020  стартира експериментален проект за изграждане и строежа на Дома на спасителя, в който живеещите и гостите ще могат да се чувстват възможно най-близко до реалните условия в планината, в собствен двор с високи дървета на по няколко етаж, на разтояние на един километър от горист парк за тичане и отдих, на два километра от Витоша планина, на 50 км планински преход от минералните води на Верила планина, на 50 км по въздух от Рилските езера и на 100км планински преход до най-високата точка на България, вр. Мусала, Рила.

Това ще е част от Академия на бъдещето, която ще събира приятели и хора от бизнеса. Целта на проекта – да създаде Спасителя на бъдещето, който да се обучава в по-напреднали програми, тренира с авангардни технологии и да се чувства сред природата, без да се лишава от удобствата на големия град

В движение ще се тестват няколко варианта за вътрешно изградени секции за преключения и тренировки, като акцент ще бъдат стаи и кътове за забавления на деца, които да тренират по метода едютеймънт в градски условия. Там студентите на новатроската програма за спасяване, които са родители, ще могат да оставят децата си под надзора на високо квалифицирани специалисти по безопасност и интруктори.

През януари ще бъдат поканени хора, които биха искали за кратко “планината да отива при тях” и дрон оператори с деца, желаещи да участват с тях и снимат с дронове в първото по рода си Indoor Ski събитие. Това ще е началото на създаването на отворена платформа за Дрон Академия за деца. Ще има специална и уникална награда за всички участници.

Ето и кадри, които направихме от земя с телефона и предплагаме, че с малки и състезателни дрон(чета), но хора с големи сърца и силна организация за безопасност, можем да направим едно невероятно забавно прекарване и снимане в затворено помещение:)

Датата ще е подходяща за тази неделя – 10.01, за да е символична с бинарната система.

Началото, казват умните хора е най-важната част от работата и вследствие на дългогодишно проучване, инвестиции и поуки, ще започнем с пълна сила и по нов начин новата година. Както винаги, аз ще започна  с нещо, съвсем различно от обикновенното. Като любител на Лимитирани серии часовници  и вносител на Лимитирана серия скутери, каквито малко хора имат в България, сега мисля да експериемтирам и с Лимитирана серия външна и въртрешна катерачна изкуствена стена, а може би и Лимитирана серия тенис игрище  в сърцето на на квартал Братя Бъкстон, в София.

На световната сцена, тази година ще има нови предизвикателста в един все по несигурен свят, който се допринася за увеличаването на все повече жертви в следствие и на допуснати грешки. Така вече започнаха да се развиват нещата в Близкия изток с началото на годината 2020 и това още повече подсилва идеята за създаване на един модерен обучителен център за създаването на бъдещите спасители и новата генерация младежи – там където не трябва да се допускат грешки. Затова ше вложа всичко от себе си и по нов начин ще иницирам дългогодините си опити да развивам в правилната насока на доброволческото спасяване. От тук нататък, всичко ще зависи и от тези, за които са предназначени тези усилия – обществото.