Tренировъчни лагери за спортните oтбори на НБУ

NBUoffroad

Организирам за моя сметка и подкрепа на партньори, тренировъчни лагер сборове за спортно катерене, екстремни спортове и плуване.  Първият лагер-сбор смятахме да е от 21 до 23 март в района на гр. Благоевград. За тази цел бях разговарял и подготвил логистиката, специализирана екипировка за измерване на тренировъчни резултати (холтери, пулсомери, скоростомери, акселератори, пр), транспорта и съпровождащия екип от треньори, лекари и кола пълна с енергийни напитки и хранителни добавки за спортистите. Но заради възпиране на проекта от форсмажорни обстоятелства, той се предвижда да се проведе след избирането на нов Студентски съвет към НБУ, за да могат официално да се поканят студенти и членове на Клуб ЕКСТРИЙМ. Това ще е част от един мой научно-изследователски проект Optimal Performance, който освен, че ще е от полза за повишаването на спортните резултати на участниците в него, но и ще създаде незабравими емоции и контакти с други участници.
 
Единия от хотелите, в които ще се съберем е може би е термо-СПА хотел „Римска баня. Избрах го заради чудесната възможност за релаксиране след тренировки. Тези, които бяха участници в някои от събитията,  знаят колко добре това би се отразило на спортистите.  Има гореща минерална вода навсякъде + басейн, рибки, сауни, римски бани, турски бани, крео стаи, масажи… Аз ще докарам мои офф-роуд кола и мотори за любителите на адреналина. А приятелите ми ще докарат и летателни средства за тази цел.
Другият хотел най-вероятно ще е Хотел Орбита Благоевград или хижата на Рилските  Езера. Затова каня председателите на спортните клубове участниците в спортни отбори да се срещнем и обсъдим тази идея.
Повода за тази инициатива е, че подготвям членове от Клуб EXTREME за световни рекорди по височнно/въжени и въздушни дейности. Плуването, както и други спортове ще е част от подготовката им. Имам подготвена  за тази цел методика, по която можем да работим, но така или иначе съм осигурил интересни места и проекти за трениране,  екипировки, енергийни напитки, енерго захранващи хранителни добавки и медикаменти за възстановяване, си събирам екип с които да тренираме:)
Сега каним състезатели спортисти и търсим по -интересни начини за трениране, през лятото, за да поддържаме тонуса:)
Ето какво ще представляват тренировките: например, по време на лагера (сбирката) ще направим няколко каскади, защото ще вземем и оффроуд коли, мотори и летатателни средства. След това и релаксираме или тренираме в дискотеките – както се прави по време на тренировки в University of Toronto. Идвам от там затова съм с такива идеи. Иначе не знам някой да предлага такива неща Pro bono в България.
Идеята  да се развие спортната дейност  в НБУ по-добър и ефективен начин, съм осигурил треньори, методологии, най-качествената екипировка, специализирана техника, софтуер и спортен медицински екип от лекари, с които могат да се измерват критичните граници на организма на състезателите. Ползата от това е повишаване на ефекта от трениране, има дигитална следа от  данните на екипна и индивидуална спортна дейност на състезателите… Вече има интерес от плувците-състезатели към НБУ да се възползват от това, както и от идеята ми за Tренировъчни лагери за спортните oтбори на НБУ.Ще обхванем три “терена” за трениране, по Вода, Земя и Въздух..Затова е добре да предоставим възможност и на други участници в спорните отбори да се възползват от тези технологии и възможности
Ще има и тест драйв на спортни  и офф-роуд коли като едни от предишните ни събития