Нищо не успя да спре проекта за Спасителя на бъдещето

2020

Изграждане на бъдещето на спасяването със създаването на нова тенденция за новите поколения спасители

Spiderman Academy
На 1 май 1931 г. е открит известния небостъргач Емпайър Стейт Билдинг с височина 443,2 м, заедно с антената. Договорът за изграждането му е подписан в навечерието на черната седмица на срива на Нюйоркската фондова борса, от който започва Голямата икономическа криза.
 
Въпреки краха на икономиката, той е построен за около една година – почти два етажа седмично. Архитектът и строителните предприемачи са постигнали почти невъзможното и го наричат спечелената война.
 
Когато бях на върха на най-високата кула в света, още в началото на този Милениум, и наблюдавах света долу, на няколко стотин метра под краката ми, си мислих, какво ли е това усещане да спечелиш такава битка в такива времена на криза?
 
Сигурно е било много вълнуващо да работиш с такива интересни архитекти и строителни предприемачи. Е, за мое голямо щастие, тук в България имах чудесната възможност да работя по един страхотен архитектурен проект на арх. Велко Вълнаров и арх. Нино Каракашев от Алпина Дизайн Студио.
 
Затова с удоволствие Ви представям и младата генерация младежи, като Павел Кралев, каквато COVID-19 и никакви заплахи на века няма да ги спрaт да творят.

академията на бъдещето

“Инвестициите в авиацията и иновациите не се ограничават само до разработването на нови програми за обучение и изграждането на нови способности за височинните и въздушни спасители, които могат навсякъде да окажат първа помощ.

Новите инвестиционни тенденции в сектора за работа с алпийски способи и спасителна индустрия разчитат в голяма степен на използването на модерни технологии за надграждане на височинни и въздушни спасителни услуги, осигуряване на безопасността и комфорта на всички участващи страни по време на мисиите на бързо отреагиране и разширяване на операциите за достъп с въжета чрез достигане на нови височини и на по-голяма свързаност със света”, каза Иван Кристоф, създател на Иновационния форум.

Новата ни инвестиция ще бъде в развиването на бъдеща академия, която ще бъде Rescue Hub (Спасителният център) за иновации. Той ще бъде и Резиденция за  канадските граждани и техници за работа в труднодостъпни места с въжета, инструктори, спасители и лектори, които ще бъдат гости на Форума.

Това ще бъде основният офис и учебно заведение на “Highrise Emergency Aerial Response Team”, известен още като H.E.A.R.T. и сдружение “Спец. отряд за спасяване” известен още като S.O.S. – и двете са доброволчески организации.

Иван Кристоф

Първия бранд посланик за световния бранд Fortis Swiss Watches и фен на екстремните спортове, Иван ще предостави своята колекция от швейцарски часовници и италиански скутери за Благотворителен търг в подкрепата на доброволческото екстремно спасяване. по земя, вода и въздух.

За проекта SOS на Сдружение “Специализиран отряд за спасяване, Иван ще предостави терена си, за Тренировъчна база и тестовия експеримент за Мобилен Mission Control Center, който ще се преинсталира на неговия 4х4 всъдеход NISSAN EXTERRA. Аварийно-спасителната кола, след като се пререгистрира, за да се кара по българските пътища, ще се дари на Сдружението.

Павел Кралев е младата водеща сила в Арт строй Енжиниринг

Павел Кралев 

Павел е младата водеща сила в Арт Строй Инженеринг ООД.

Млад енергиен, той учи Управление на проекти в строителството в УАСГ и ще ръководи строителния проект и инвестиционен проект.

За проекта SOS на Сдружение “Специализиран отряд за спасяване”, Павел съдейства с изграждането и електрифицирането на тестовия експеримент за Mission Control Center, който ще се позиционира в кв. Бъкстон на стратегическо място. Контролния център, ще разполага със 180 градусова тристранна панорамна гледка към главния вход на Тренировъчната база на сдружението и Витоша планина.

Вдъхновение от гледката и първата алпийска работа от Покрива на света през 2003г.

Във фоайето, всеки ще може да се възхити на пано, изобразяващо осемте чудеса на света – 7 известни и новото чудо на Канада, което е известно като 8то чудо на Модерния свят  – CN TOWER. От наблюдателните площадки на последния етаж на Spiderman.Academy, се открива невероятна панорамна гледка към Витоша планина.

Extreme operations on CN Tower