Vertical Forest

Life on the wire: extreme rope access
Витоша Боянския водопад The Future of rescue

Πъpвият oбeĸт нa експерименталния проект за създаването на Института за вертикални операции и обучение,  (ИВАН) в София, ще paзпoлaгa c бap нa пoĸpивa, летателна площадка за дронове, открит фитнec, домашен cпa цeнтъp и цяла панорамна гледка към Витоша, Люлин планина и околностите.

“Това е архивна снимка, която май съм правил като съм прелитал над Боянския водопад, с излитане от Камен дел.

Обичах да живея спартански и не съм се впечатлявал от лукса, но щом е за детето и децата на нашите деца, си заслужава да си дадеш цялото сърце за този проект и да им се дари това, което е създадено и надстроено от тяхната кръвна връзка с предшествениците на предшествениците им.

Мястото е на терен, който отговаряше на изискванията за временна хеликоптерна площадка и кацане на авиомедицинския хеликоптер АugustaWetland 109KA2.

Cлeд гoдинитe нa pъcт, ĸoитo дoвeдoxa дo нaвлизaнe нa нoви бpaндoвe нa coфийcĸия пaзap, ceгa ce нaмиpaмe в бeзпpeцeдeнтнa cитyaция. Иĸoнoмичecĸият живoт e зaмpял, но ние работим по план и осигуряваме работа на хора от града и провинцията”, споделя Иван Кристоф, автор на проекта.

СПЕЦИАЛНО ЗАСНЕМАНЕ ОТ ВЪЗДУХА

В процеса на застрояването на съседната Spidertman.Academy, Стоян Стоянов направи специалните кадри от дрон, с които ще представим идеята за специални полети с топловъздушен балон 

Моята помощ за българи, работещи в подкрепа на своите общности по време на COVID-19, е да предоставя безвъзмездно труда си и ресурсите си, както и помещения за безвъзмездно ползване на средни бизнеси, които могат най-ефективно да подпомогнат доброволчески инициативи. Едното място е в сърцето на София, сред дърветата. Сега мястото е празно и липсват щорите, но локацията е страхотна.

С проекта, който ще строим в близост, даваме и работа на хора от града и провинцията.

Бъкстон 44

 

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Публикация, споделена от Ivan Kristoff (@ivankristoff) на

 

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Публикация, споделена от Ivan Kristoff (@ivankristoff) на

 

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Публикация, споделена от Ivan Kristoff (@ivankristoff) на

 

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Публикация, споделена от Ivan Kristoff (@ivankristoff) на

 

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Публикация, споделена от Ivan Kristoff (@ivankristoff) на

 

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Публикация, споделена от Ivan Kristoff (@ivankristoff) на

За тези, които искат да обучават Via Ferrata, екстремен приключенски туризъм по вертикал и отвеси, височинно-въжени операции за планинско спасяване, можем да запазим 11 етажната Тренировъчна кула, като обезкостим тежестите от крана. Надявам се гледката на фона на заобикалящите планини е доста мотивираща за обучаващите се:)

Кои компании и стартъпи наемат по време на пандемия?

България има уникалната възможност от строителната индустрия да се създаде най-елитния в света аварийно-спасителен отряд, подготвен за най-сериозните предизвикателства в спасяването и сигурността на свръх труднодостъпни места и високи сгради. Под Вашата егида може да се създаде нова авангарда индустрия, която обединява и надгражда съществуващите в сигурността, височинното строителство и даде решение за глобални проблеми, които ще отворят ниши в спасяването и работата в критични ситуации. Това е нов вид подкрепа по време и след пандемията.

У нас се развива идеята за високи сгради, но дори „…архитектите и строителите на супер и мега високи небостъргачи, стават все по амбициозни, като изпреварват световните практики и технически възможности за отреагиране на екстремните височини в градски условия.

По данни, които бяха разпространени в медиите, се сочи, че строителният сектор отчита спад на приходите си от 51,2%, но аз като пионер във височинно-въздушните дейности и работа над 550 метра от земята, на върха на най-високата кула в света през 2003г. и като инвеститор във строителство в България, вярвам, че има ниши, които могат да се създадат у нас, налагайки нов световен стандарт и да надградят всички такива за работа с алпийски способи в екстремни условия .

Хибридно клетъчно / сателитно GPS проследяванеФокусът ще е върху обучението, по-ефективния и по-всеобхватния обем на 360° сфера, която покрива всички сегменти за работа в труднодостъпни места на супер високи места по земя-въздух-космос (сателитна навигация и комуникация). Това ще бъде 100% българска иновация и българското общество и лидери може да я подкрепят, да бъдат част от създаването й. Във високото или във въздуха каня експерти да я тестваме с новите технологии за хибридни (сателитни GPS и GSM) технологии, за да създадем бъдещето днес.

В подкрепа на бизнеса след пандемията

На фона на растящата безработица в страната и в подкрепа на бизнеса след пандемията, ние подкрепяме бизнес секторите, които с нови подходи и технологии, ще създават работа в строителството, обучения, развиват сигурността, менажирането на инвестиционни проекти, превантивната дейност по безопасност на труда, отреагирването при спешни случаи, създаването на нови ниши в бизнеса и подпомагането на доброволчеството в спасяването.

За тази цел имамe Инвестиционен проект, План-проект и идея за специализирано трениране, насочено към създаването на Работника на бъдещето, който може да е Спасителят на бъдещето. Затова вече разработваме с проектния менажер на стартъпa I.V.A.N. за екологично строителство Павел Кралев и осъществяваме план за партньорство с Център за обучение “Spiderman.Academy” на Техника и Спасителя на бъдещето.

За  тази идея съм предвидил мои инвестиции, над $100,000 в рекламни ресурси на година, като можем да подкрепим Вашите усилия за подпомагане на хората и да си партнираме в насоки, в които обществото и партньорите ни имат нужда.

Опита зад океана прилагането му в България с иновации и решения за новите предизвикателства

heli vertical rescueЕдин сегмент от новото строителство, който искахме да тестваме с Трайдел, една от водещите строителни компании на небостъргачи бе, да наемем за $10,000 хеликоптер, за да заснемем панорамната гледка от Пентахауза и покрива на една култова сграда, която се строеше в центъра на Торонто. Идеята бе да се привлече интереса на един от купувачите, който щеше да си купи апартамента на най-високия етаж за $10,000,000. За съжаление, това стана през 2000г, когато потенциалния клиент бе инвестирал в .com бума и засегнат от последващата .com криза. 

Сега обаче, кризата с липса на хеликоптери с двоен двигател от частния сектор в България и развиването на бизнеса с дронове, както и достъпността му за закупуване и снимане от високо и от непрофесионалисти, открива съвсем нови възможности, ниши и потенциал за развитие с обучение. Дори не е необходимо да имаш летателна техника, дори тази, която и едно хлапе, като сина ми Иванчо, който ходи на детска предучилищна градина вече управлява с пръстите си и дори прави салто с дрона си. Бъдещето, което преди само няколко години не сме си го представяли каквато е сега, вече може да се управлява и от пръстите на едно  и то да изкарва пари от това, стига да иска. Буквално. 

Но нека оставим децата да си се радват на детството и играчките си. За нас, особено за инвеститорите, които сме вложили пари в строителството и не искаме буквално да излетят “парите ни на вятъра”, даваме една чудесна възможност да развием полетите във въздуха, като една чудесна възможност за справяне със ситуацията по време на криза и последствията от пандемията. Особено, когато специалистите казват, че 90% от авиацията е приземена. Това дава чудесна възможност да се възползваме от тази уникална ситуация и да бъдем творчески будни и ползотворни, като дадем шанс на полетите с дронове и обученията как да се ползват безопасно и сигурно, да развият пълния си потенциал, в момент, когато е най-безопасно и трафика във въздуха най-не натоварен.

Разбира се, това важи и за  полетите с топловъздушни балони, но само при едно условие: всичко не само да е легитимно и спрямо регулации за безопасност в авиацията, които между другите са най-стриктни и затова може би най-сигурни, част от които е всички летателни средства да са регистрирани, но и да имат транспондери и навигационни системи за проследяване. Нещо повече. Причината да си позволя лукса да пиша и дори представям новаторска инициатива за осъществяване на полет, какъвто не е имало преди това в София, и начина му на проследяване на живо, в реално време с мета данни и хибридно навигационно управление и мулти контролен мониторинг, е че имам иновативната система v2track, каквато я няма никой друг в България, но тя се ползва във високопланинските полети с хеликоптери в Хималаите. Това е двойна система, която използва сателитната (GPS) и клетъчната (GSM) мрежа, за да дава не само координацията на мобилни и стационарни устройства, но и при авария, тя има бутон за механично оповестяване на SOS сигнал с излъчване на при-кодирани съобщения и автоматично изпращане на GPS координатите на мястото на аварийното кацане или бедствие. В същото време можем да излъчваме на живо от борда на балона, със професионалния пилот Росен Касабов и проследяването му от дрон, с който Летателния ни план е предварително съгласуван от пилота на дрон.

За такива ситуации човек и екипа, който сме сформирали, всичко което трябва да се направи при Due Dilligence подготовката и дори, както е в нашия случай с по-авангардно мислене, направихме с пилота на дрон, Стоян Стоянов един виртуален маршрут, като бе заснет полета с дрон от височината на предстоящия и предполагаме маршрут от Бул. Братя Бъкстон 44, в посока към Витоша. Целта бе дистанционно и онлайн, първо да запознаем с особеностите на терена за излитане (LZ) и локацията, както на пилота на топловъздушния балон, който е във Варна, така и да изпратим информацията на ГВА и РВД, за да са запознати и с визуализацията на терена в преценката за издаване на разрешително за полета, но и в контекст на предложението, което ще отправим до тях и обществото от авиатори и оператори на летателни средства, защото дори и дроновете, тези “малки и немалки” машинки вече са част от семейството на авиацията. А както е в правилото на безопасност – една система е толкова сигурна и силна, колкото най-слабата й част. 

Но нека не забравяме, че това, което ще се случва във въздуха ще е в полза на човека, и това, което ще се случва на земята – максимализиране на сигурността на хората при извършването на всякакъв вид операции, като се създава работа и процеса на развитие не спира с каквито и да е кризи, а напротив – той се адаптира спрямо ситуацията, мерките за безопасност и търси нови развития. Особено, когато вече сме в криза и трябва да се търсят и прилагат решения.

Но нека се върнем на основния въпрос, който бе даден в началото и защо го правим в полза не само на протекции на собствените си инвестиции и в подкрепяне на стартъпи и експериментални идеи, като например дългогодишната ми инициатива за развиването на доброволческото спасяване по въздух, като част от създаването на елитния доброволец-спасител, който да може да отреагира ефективно във всякакви условия, на всякакви заплахи, навсякъде и при всякакви височини. Това е Спасителя на бъдещето – самостоятелна ударна единица и мощна сила, която да е обучена как да действа във всички възможни сценарии и дори във вражеска обстановка, да е запознат поне с основата и спецификата от сфери, които се изискват много годишни учения, но те са работата на поддържащия му екип, и да може да действа с най-новите достъпни технологии. И понеже технологиите, както и напредъка в медицината, позволяват да помагат на човека да бъде “подсилен” в развиването му за супер човека, спасителя, без значение дали е професионалист или доброволец, трябва да е в крачка с прогреса и да е на една ръка пред него в развиването на нови възможности и ниши. 

Заедно можем да направим по-сигурна България в четирите измерения на сигурността – земя, вода, въздух и космос (сателитни навигационни системи). За тази цел създавам оригинална онлайн платформа и бих се радвал да направим полет или дистанционен мониторинг на такъв, в който можем да представим на живо, една новаторска, модерна и крайно необходима инициатива за екстремна вградена журналистика.

Възможността да надскочиш мирогледа си и видиш това, което другите не виждат от вкъщи

С първия полет с топловъздушен балон искаме да открием Деня на доброволеца СпасителЕто по това ще работим в организирането на Първия свободен полет с топловъздушен балон над София, съпроводен с дронове до ограниченията за полети с хеликоптери с един двигател. Като ориентир, това е около осата на Околовръстния път по моя информация, която ще бъде валидирана при изготвянето и представянето на Летателния план. От там, където е възможно и подходящо, може да има проследяване с други летателни средства. Като бивш парапланерист, един от пионерите в България, още от миналия век, част от тези терени съм ги летял с военни хеликоптери, правителствения самолет и частни самолети, хеликоптери, парапланери, мото парапланери, делта-мото парапланери и наземни дву колесни и четири колестни пистови и оффроуд машини.

За тази цел и разработих концептуални снимки от полетите с хеликоптер и балон за визията на проекта, от снимките с дроенове се създава вритуален тур на маршрута полета и те са вградени в 360 градусова сферична панорама в Google Maps.  Накратко, светът вече е в ръцете ни. Благодарение на Гугъл и новите технологии, можем да виждаме от космоса и от това, което си представям като Очите на Бог – през тях, с новото поколение на технологие, можем не само да виждаме почти навсякъде но ида откриваме нови хоризонти.

Прилагам Концептуалните снимки за Първия свободен полет с топловъздушен балон над София от мястото му на излитане от терена, където ще развием стартъпа, на който ще можем на крана да обучаваме Техника на бъдещето за работа по вертикала и във въздушно пространство за работа в затворени и отворени ундустуални  помещения за аварийни операции и Спасителя на бъдещето – за работа на хелипад и симулация на подвеска на хеликоптер за височинно въздушни спасителни операции.

  Your Name (required)

  Your Email (required)

  Subject

  Your Message

  ЗАПИШИ СЕ ЗА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ В НЕБЕТО

  Join our Breakfast in the Air on Sunrise

   

  09:00-19h Monday - Friday

  632 Street/Buxton Brothers Boulevard 44, Sofia, 1618, Bulgaria

  +(359) 878 189 423