Кои компании и стартъпи наемат по време на пандемия?

България има уникалната възможност от строителната индустрия да се създаде най-елитния в света аварийно-спасителен отряд, подготвен за най-сериозните предизвикателства в спасяването и сигурността на свръх труднодостъпни места и високи сгради. Под Вашата егида може да се създаде нова авангарда индустрия, която обединява и надгражда съществуващите в сигурността, височинното строителство и даде решение за глобални проблеми, които ще отворят ниши в спасяването и работата в критични ситуации. Това е нов вид подкрепа по време и след пандемията.

У нас се развива идеята за високи сгради, но дори „…архитектите и строителите на супер и мега високи небостъргачи, стават все по амбициозни, като изпреварват световните практики и технически възможности за отреагиране на екстремните височини в градски условия.

По данни, които бяха разпространени в медиите, се сочи, че строителният сектор отчита спад на приходите си от 51,2%, но аз като пионер във височинно-въздушните дейности и работа над 550 метра от земята, на върха на най-високата кула в света през 2003г. и като инвеститор във строителство в България, вярвам, че има ниши, които могат да се създадат у нас, налагайки нов световен стандарт и да надградят всички такива за работа с алпийски способи в екстремни условия .

Хибридно клетъчно / сателитно GPS проследяванеФокусът ще е върху обучението, по-ефективния и по-всеобхватния обем на 360° сфера, която покрива всички сегменти за работа в труднодостъпни места на супер високи места по земя-въздух-космос (сателитна навигация и комуникация). Това ще бъде 100% българска иновация и българското общество и лидери може да я подкрепят, да бъдат част от създаването й. Във високото или във въздуха каня експерти да я тестваме с новите технологии за хибридни (сателитни GPS и GSM) технологии, за да създадем бъдещето днес.

В подкрепа на бизнеса след пандемията

На фона на растящата безработица в страната и в подкрепа на бизнеса след пандемията, ние подкрепяме бизнес секторите, които с нови подходи и технологии, ще създават работа в строителството, обучения, развиват сигурността, менажирането на инвестиционни проекти, превантивната дейност по безопасност на труда, отреагирването при спешни случаи, създаването на нови ниши в бизнеса и подпомагането на доброволчеството в спасяването.

За тази цел имам Инвестиционен проект, План-проект и идея за специализирано трениране, насочено към създаването на Работника на бъдещето, който може да е Спасителят на бъдещето. Затова вече разработваме с проектния менажер на стартъп за екологично строителство Павел Кралев и осъществяваме план за партньорство с Център за обучение “КЕЛИ” на Техника и Спасителя на бъдещето.

За  тази идея съм предвидил мои инвестиции, над $100,000 в рекламни ресурси на година, като можем да подкрепим Вашите усилия за подпомагане на хората и да си партнираме в насоки, в които обществото и партньорите ни имат нужда.

Опита зад океана прилагането му в България с иновации и решения за новите предизвикателства

heli vertical rescueЕдин сегмент от новото строителство, който искахме да тестваме с Трайдел, една от водещите строителни компании на небостъргачи бе, да наемем за $10,000 хеликоптер, за да заснемем панорамната гледка от Пентахауза и покрива на една култова сграда, която се строеше в центъра на Торонто. Идеята бе да се привлече интереса на един от купувачите, който щеше да си купи апартамента на най-високия етаж за $10,000,000. За съжаление, това стана през 2000г, когато потенциалния клиент бе инвестирал в .com бума и засегнат от последващата .com криза. 

Сега обаче, кризата с липса на хеликоптери с двоен двигател от частния сектор в България и развиването на бизнеса с дронове, както и достъпността му за закупуване и снимане от високо и от непрофесионалисти, открива съвсем нови възможности, ниши и потенциал за развитие с обучение. Дори не е необходимо да имаш летателна техника, дори тази, която и едно хлапе, като сина ми Иванчо, който ходи на детска предучилищна градина вече управлява с пръстите си и дори прави салто с дрона си. Бъдещето, което преди само няколко години не сме си го представяли каквато е сега, вече може да се управлява и от пръстите на едно  и то да изкарва пари от това, стига да иска. Буквално. 

Но нека оставим децата да си се радват на детството и играчките си. За нас, особено за инвеститорите, които сме вложили пари в строителството и не искаме буквално да излетят “парите ни на вятъра”, даваме една чудесна възможност да развием полетите във въздуха, като една чудесна възможност за справяне със ситуацията по време на криза и последствията от пандемията. Особено, когато специалистите казват, че 90% от авиацията е приземена. Това дава чудесна възможност да се възползваме от тази уникална ситуация и да бъдем творчески будни и ползотворни, като дадем шанс на полетите с дронове и обученията как да се ползват безопасно и сигурно, да развият пълния си потенциал, в момент, когато е най-безопасно и трафика във въздуха най-не натоварен.

Разбира се, това важи и за  полетите с топловъздушни балони, но само при едно условие: всичко не само да е легитимно и спрямо регулации за безопасност в авиацията, които между другите са най-стриктни и затова може би най-сигурни, част от които е всички летателни средства да са регистрирани, но и да имат транспондери и навигационни системи за проследяване. Нещо повече. Причината да си позволя лукса да пиша и дори представям новаторска инициатива за осъществяване на полет, какъвто не е имало преди това в София, и начина му на проследяване на живо, в реално време с мета данни и хибридно навигационно управление и мулти контролен мониторинг, е че имам иновативната система v2track, каквато я няма никой друг в България, но тя се ползва във високопланинските полети с хеликоптери в Хималаите. Това е двойна система, която използва сателитната (GPS) и клетъчната (GSM) мрежа, за да дава не само координацията на мобилни и стационарни устройства, но и при авария, тя има бутон за механично оповестяване на SOS сигнал с излъчване на при-кодирани съобщения и автоматично изпращане на GPS координатите на мястото на аварийното кацане или бедствие. В същото време можем да излъчваме на живо от борда на балона, със професионалния пилот Росен Касабов и проследяването му от дрон, с който Летателния ни план е предварително съгласуван от пилота на дрон.

За такива ситуации човек и екипа, който сме сформирали, всичко което трябва да се направи при Due Dilligence подготовката и дори, както е в нашия случай с по-авангардно мислене, направихме с пилота на дрон, Стоян Стоянов един виртуален маршрут, като бе заснет полета с дрон от височината на предстоящия и предполагаме маршрут от Бул. Братя Бъкстон 44, в посока към Витоша. Целта бе дистанционно и онлайн, първо да запознаем с особеностите на терена за излитане (LZ) и локацията, както на пилота на топловъздушния балон, който е във Варна, така и да изпратим информацията на ГВА и РВД, за да са запознати и с визуализацията на терена в преценката за издаване на разрешително за полета, но и в контекст на предложението, което ще отправим до тях и обществото от авиатори и оператори на летателни средства, защото дори и дроновете, тези “малки и немалки” машинки вече са част от семейството на авиацията. А както е в правилото на безопасност – една система е толкова сигурна и силна, колкото най-слабата й част. 

Но нека не забравяме, че това, което ще се случва във въздуха ще е в полза на човека, и това, което ще се случва на земята – максимализиране на сигурността на хората при извършването на всякакъв вид операции, като се създава работа и процеса на развитие не спира с каквито и да е кризи, а напротив – той се адаптира спрямо ситуацията, мерките за безопасност и търси нови развития. Особено, когато вече сме в криза и трябва да се търсят и прилагат решения.

Но нека се върнем на основния въпрос, който бе даден в началото и защо го правим в полза не само на протекции на собствените си инвестиции и в подкрепяне на стартъпи и експериментални идеи, като например дългогодишната ми инициатива за развиването на доброволческото спасяване по въздух, като част от създаването на елитния доброволец-спасител, който да може да отреагира ефективно във всякакви условия, на всякакви заплахи, навсякъде и при всякакви височини. Това е Спасителя на бъдещето – самостоятелна ударна единица и мощна сила, която да е обучена как да действа във всички възможни сценарии и дори във вражеска обстановка, да е запознат поне с основата и спецификата от сфери, които се изискват много годишни учения, но те са работата на поддържащия му екип, и да може да действа с най-новите достъпни технологии. И понеже технологиите, както и напредъка в медицината, позволяват да помагат на човека да бъде “подсилен” в развиването му за супер човека, спасителя, без значение дали е професионалист или доброволец, трябва да е в крачка с прогреса и да е на една ръка пред него в развиването на нови възможности и ниши. 

Заедно можем да направим по-сигурна България в четирите измерения на сигурността – земя, вода, въздух и космос (сателитни навигационни системи). За тази цел създавам оригинална онлайн платформа и бих се радвал да направим полет или дистанционен мониторинг на такъв, в който можем да представим на живо, една новаторска, модерна и крайно необходима инициатива за екстремна вградена журналистика.

Възможността да надскочиш мирогледа си и видиш това, което другите не виждат от вкъщи

С първия полет с топловъздушен балон искаме да открием Деня на доброволеца СпасителЕто по това ще работим в организирането на Първия свободен полет с топловъздушен балон над София, съпроводен с дронове до ограниченията за полети с хеликоптери с един двигател. Като ориентир, това е около осата на Околовръстния път по моя информация, която ще бъде валидирана при изготвянето и представянето на Летателния план. От там, където е възможно и подходящо, може да има проследяване с други летателни средства. Като бивш парапланерист, един от пионерите в България, още от миналия век, част от тези терени съм ги летял с военни хеликоптери, правителствения самолет и частни самолети, хеликоптери, парапланери, мото парапланери, делта-мото парапланери и наземни дву колесни и четири колестни пистови и оффроуд машини.

За тази цел и разработих концептуални снимки от полетите с хеликоптер и балон за визията на проекта, от снимките с дроенове се създава вритуален тур на маршрута полета и те са вградени в 360 градусова сферична панорама в Google Maps.  Накратко, светът вече е в ръцете ни. Благодарение на Гугъл и новите технологии, можем да виждаме от космоса и от това, което си представям като Очите на Бог – през тях, с новото поколение на технологие, можем не само да виждаме почти навсякъде но ида откриваме нови хоризонти.

Прилагам Концептуалните снимки за Първия свободен полет с топловъздушен балон над София от мястото му на излитане от терена, където ще развием стартъпа, на който ще можем на крана да обучаваме Техника на бъдещето за работа по вертикала и във въздушно пространство за работа в затворени и отворени ундустуални  помещения за аварийни операции и Спасителя на бъдещето – за работа на хелипад и симулация на подвеска на хеликоптер за височинно въздушни спасителни операции.

Vertical Forest
Vertical Rescue Academy
Витоша Боянския водопад The Future of rescue

Πъpвият oбeĸт нa експерименталния проект за създаването на Института за вертикални операции и обучение,  (ИВАН) в София, ще paзпoлaгa c бap нa пoĸpивa, летателна площадка за дронове, открит фитнec, домашен cпa цeнтъp и цяла панорамна гледка към Витоша, Люлин планина и околностите.

“Това е архивна снимка, която май съм правил като съм прелитал над Боянския водопад, с излитане от Камен дел.

Обичах да живея спартански и не съм се впечатлявал от лукса, но щом е за детето и децата на нашите деца, си заслужава да си дадеш цялото сърце за този проект и да им се дари това, което е създадено и надстроено от тяхната кръвна връзка с предшествениците на предшествениците им.

Мястото е на терен, който отговаряше на изискванията за временна хеликоптерна площадка и кацане на авиомедицинския хеликоптер АugustaWetland 109KA2.

Cлeд гoдинитe нa pъcт, ĸoитo дoвeдoxa дo нaвлизaнe нa нoви бpaндoвe нa coфийcĸия пaзap, ceгa ce нaмиpaмe в бeзпpeцeдeнтнa cитyaция. Иĸoнoмичecĸият живoт e зaмpял, но ние работим по план и осигуряваме работа на хора от града и провинцията”, споделя Иван Кристоф, автор на проекта.

Моята помощ за българи, работещи в подкрепа на своите общности по време на COVID-19, е да предоставя безвъзмездно труда си и ресурсите си, както и помещения за безвъзмездно ползване на средни бизнеси, които могат най-ефективно да подпомогнат доброволчески инициативи. Едното място е в сърцето на София, сред дърветата. Сега мястото е празно и липсват щорите, но локацията е страхотна.

С проекта, който ще строим в близост, даваме и работа на хора от града и провинцията.

СПЕЦИАЛНО ЗАСНЕМАНЕ ОТ ВЪЗДУХА

В процеса на застрояването на съседната Spidertman.Academy, Стоян Стоянов направи специалните кадри от дрон, с които ще представим идеята за специални полети с топловъздушен балон 

Бъкстон 44

 

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Публикация, споделена от Ivan Kristoff (@ivankristoff) на

 

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Публикация, споделена от Ivan Kristoff (@ivankristoff) на

 

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Публикация, споделена от Ivan Kristoff (@ivankristoff) на

 

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Публикация, споделена от Ivan Kristoff (@ivankristoff) на

 

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Публикация, споделена от Ivan Kristoff (@ivankristoff) на

 

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Публикация, споделена от Ivan Kristoff (@ivankristoff) на

  Your Name (required)

  Your Email (required)

  Subject

  Your Message

  ЗАПИШИ СЕ ЗА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ В НЕБЕТО

  Join our Breakfast in the Air on Sunrise

   

  09:00-19h Monday - Friday

  632 Street/Buxton Brothers Boulevard 44, Sofia, 1618, Bulgaria

  +(359) 878 189 423