Bulgarian National TV

Ivan Kristoff to the rescue

On November 22, 2009, Ivan Kristoff     received a call from the Mayor of the City of Gorna Oriahovica:
„Help! I fell off from the high cliffs and I am hurt…“ Within a few minutes the Mayor was air lifted and evacuated to safety.

Bulgarian National  TV– Video: Ivan Kristoff to the rescue

Иван Кристоф показа уменията си във Велико Търново и Горна Оряховица

ВИДЕО

Популярният българин в Канада Иван Кристоф, известен като Човека-паяк, пристигна у нас за уникални демонстрации на различни спасителни операции. Той е участвал в десетки акции по спасяване на пострадали хора и показа уменията си във Велико Търново и Горна Оряховица.

За броени минути Иван Кристоф извади пострадал мъж от стръмните скали на Лясковския манастир. След това демонстрира спасяване на давещ се човек в дълбок язовир. Според Кристоф в екстремни ситуации е важна не само спасителната техника, но и самообладанието на добре обучени екипи.

Иван Кристоф: “В критични ситуации се случва най-лошото, ти трябва да действаш подготвено! Действаме така, както е по-прагматично, по-ефективно – идват, качват ме с леката екипировка и спасявам човешки живот!”

В ролята на пострадал влезе и кмета на Горна Оряховица. Макар и със счупен крак, той попадна в сигурните ръце на Човека-паяк.

Йордан Михтиев – кмет на Горна Оряховица: “Усещането беше доста емоционално. Чувствах се в този спасителен чувал много удобно, много комфортно.”

В страната ни вече има няколко фирми, които са инвестирали в специализирана спасителна техника. Затова Иван Кристоф е у нас – бързо да обучи колкото се може повече доброволци.Йордан Михтиев – кмет на Горна Оряховица: “Усещането беше доста емоционално. Чувствах се в този спасителен чувал много удобно, много комфортно.”

В страната ни вече има няколко фирми, които са инвестирали в специализирана спасителна техника. Затова Иван Кристоф е у нас – бързо да обучи колкото се може повече доброволци.

Автор: Зорница Илиева, Велико Търново