Brand Identity and Brand Enhancement

Мисия – Българи посланици на световни марки

Мисията- Българи посланици на световни марки е да дадем признанието на хора като Посланиците на #FORBULGARIA, които са допринесли за международното представяне на идеята за нов вид спасяване и промотирането на България чрез иновации. 

Дългосрочната ми визия за събитието в Интерсек 2018 е то да бъде презентация/изложба  #FORBULGARIA, която макар и по време на празниците, искам да организирам, като включвам възможността да постигнем световен рекорд при пристигането си в Дубай. Но стъпка по стъпка.

Избирането ми за Първият официално анонсиран Brand Ambassador на марката Фортис, което ме прави и  Първият българин избран за Посланик на световна марка., ще ми помогне да работя с екипа на Фортис, които ме поканиха на полет с хеликоптер и скок с парашут в Швейцарските Алпи за 21 март, 2018г. Тук ще опиша и ползите от този избор, какво смятам, че е полезно читателя да научи като опит в тази насока и как и той да се включи в новата инициатива AMBASSADOR #FORBULGARIA

Щастлив съм да съм първият българин избран за Ambassador на световна марка часовници и тук бих искал да споделя какво означава това и с какво това би било полезно за българите

Името ти е това което си ти. Това което си ти е бранда и той е свързан с името ти. Син съм на Христо Михайлов, дипломат от кариерата и на 16 години разбрах колко е важна репутацията на името. По това време учех в Горна Баня и се бяхме събрали трима приятели – Льоткин, Румбата и Росен. В един от часовете направихме лога на имената си. Това беше по комунистическо време, когато въобще не можеше и да мислим за капиталистическите начинания, като например “търговската марка” или бранд. Аз много добре си спомням как нарисувах трите си инициала по “Американски” IHM – всяка буква върху другата и така се образува играта на думи и визуализацията, която ме представяше много добре, по-добре отколкото осъзнавах и даже не подозирах, че това би било сегашния модерен начин в типографския стил на творенията на Стив Джобс, в стил Iphone, Icloud и т.н. В моето виждане сега, това е  I – I am, H – Helicopter/High rise,  M – Mountain. Дори, за да звуча про-американски, в алпийските среди по това време ми излезе прякора Торонтото, защото имах успели роднини в Торонто, Канада и мечтата ми бе да отида там, се бях кръстил Van Mihelan. Някак си звучеше добре и си мислех, че така бих си кръстил фирмата, като стана свободен гражданин.  Съдбата ми обаче се оказа много по-интересна и задмина всичките ми детски мечи. 

            Когато отидох в Канада живях при богатите си роднини, Проф. Богомила Уелш-Овчаров, в една от най-скъпите къщи в Торонто, в най-скъпия квартал Роздейл, и може би най-скъпата улица за живеене – 84 Chesnut Park. Тогава разбрах стойността на бранда дори и на това къде и с кого живееш. Съпругът на братовчедка ми беше Проф. Робърт Уелш, Декан на Факултета по Изобразителни изкуства в Университета на Торонто –  най престижната академична институция в Канада. Къщата, в която живях тогава, днес се оценява на около 20 милиона долара и това може би ще покаже един елемент от “стойността на бранда” Роздейл, в който съседите ни бяха мулти милионери и хора с престижни професии.

            Затова и си дадох добра преценка какво бих направил с името си и защо то би било важно да се изгради като ценна марка и бранд. Първото нещо, което направих е да сменя прякора си Торонтото, след като вече бях жител на Торонто и за мен това беше постигната детска мечта. Тъй като в английския името Христов, не се четеше правило, на английски  “Н” не се произнася, както при думата “Hour”, се измислих бранда Иван Кристоф, който бе и името ми в бизнеса и разписването на документи. После станах и първия българин, който регистрира името си като домейн ivankristoff.com, още преди началото на Новия милениум.

            За да подсиля мощта на домейна и разширя спектъра на асоциациите, с които хората свързват името ми, създадох два домейна с ключовите думи, с които се асоциирам: VerticalRescue.com  и AerialRescue.com. По-късно, когато прочетох в сп. Форбс, че е важно още от сега да се инвестира в купуването на домейн, клас 1 с името на децата си, си купих домейна Ivan.bg за бъдещия ми син. Тогава се наложи да наема Адвокатска кантора на Проф. Янко Вакрилев, за да ми съдейства и измисля името и създам организацията International Vertical Aerial Access Network (I.V.A.N.), за да постигна целта си. Във всички случаи сам си измислях и визуализирах графичната марка и лого

            След това регистрирах новото си име  и логото си като запазена търговска марка станах професионален мениджър на бранда си и написах наръчник за ползването на цветовете и шрифта. Специално за случая написах над 100 страници историята за развитието на бранда. Името Иван е името и на дядо ми Иван, който има тефтерче от преди 1919 година с поезията на приятели като писателя, публициста, художника и общественик Крум Кюлявков, както и рисунки на Илия Бежков. Оказа се, че името ми и бранда Иван, има над 100 годишна история във фамилията и затова кръстих сина си по същия начин – Иван.

            Следвах Бакалавърската си програма в Университета на Торонто, при световно признатия доайен в семиотиката – Проф.  Майкъл Данези. В България следвах в Магистърската програма на Проф. Кристиян Банков, също така  световно признат експерт в семиотиката и Проф. Димитър Трендафилов, специалист по Бранд менажиране. 

            А когато вече станах официално Посланика на марката на швейцарска компания Фортис, бях не само горд, че тя е подпомагала, финансирала и спонсорирала руски астронавти, швейцарски и други пилоти на изтребители, самолети и хеликоптери, както и професионални атлети и плувци, но и че аз съм първият им официално обявен за – FORTIS Brand Ambassador and pioneer of extreme rope access

              Под егидата на Фортис има световни рекорди в космонавтиката, военната авиация за най-висок полет и най-високия полет с хеликоптер над вр. Еверест.

            Затова и за да допринеса с опита си в развиването на спортни и специални български събития, и за да промотирам и представям заслужили българи по нов начин, създадох платформата AMBASSADOR #FORBULGARIA, която тепърва ще се развива.

Желaя Ви лек ден и ще се радвам да направим невероятни неща, които ще се помнят дълго:)

Поздрави,
Иван Кристоф

THE BETTER FUTURE FOR ER

PS: Наистина има Дядо Коледа и има специален подарък за феновете на страницата Extreme/Екстрийм. Той бе за от Маркетинг директора на швейцарската компания Фортис, на която станах първия официално обявен Brand Ambassador. Но аз бих преотстъпил мястото си на Посланик на добрия имидж на България и българите.
 
Нека жалещите за полет с хеликоптер и скок с парашут в Швейцарските Алпи за 21 март, 2018г. да постнат на страницата виждането си за темата “Мисия – Българи посланици на световни марки”. Идеята е е да дадем признанието на хора като Посланиците на #FORBULGARIA, които са допринесли за международното представяне на идеята за нов вид спасяване и промотирането на България чрез иновации.
 
За да бъдем справедливи, предлагам човека, който напише най-добрия или впечатляваш материал, да получи моето място. Той трябва да си го заслужи в дигиталното пространство, така както и аз с кръв, пот и сълзи съм си го заслужил в във вертикалното и въздушното пространство. Поне ще ви спестя кръвта, потта и сълзите:)
 
Това е хеликоптера на Air Glacier , с който ще се лети и хеликоптера от който скочих, без парашут.
Robinson 22