Art Project for Expo 2020 Dubai

ЕКСПО 2020 ДУБАЙ: възможността да представим истински български иновации във въздуха

България е страна на невероятни възможности. И добрата новина е, че именно с алпийски методи, може да изпъкнем с иновации

Каквото и да правиш в ОАЕ, за да привлечеш интереса на Кралските семейства на Дубай и Абу Даби, трябва да го правиш със стил на най-високо ниво и с иновации и новаторски идеи, които дават тласък на прогреса, и особено, които могат да покажат как се увеличава сигурността във въздуха, по земя и суша, особено ако ги представиш най-големите в света изложения: Dubai Expo 2020 и Dubai Airshow.
 

Dubai Airshow.

Затова там отидох да се срещна с Началника кабинета на Офиса на Кралското семейство на Дубай и на Кралското семейство на Абу Даби, както и началниците на Полицията на Дубай, SAR – Търсене и спасяване, и Спешната помощ на Дубай, които карат най-мощните супер коли, като Nissan GT-R (над 500кс.), с каквато развих 300км/х на писта в България, докато правя снимки и отделно видео стрийминг, в същото време, за да тествам новата ми техника за Embedded Extreme Jopurnalsim по време на доброволчески спасителни операции у нас. 

 

Nissan GT-R, над 500кс., с каквато развих 300км/х на писта в България
 
Срещата ни с главния пилот и представителя на UAE General Civil Aivation Authority (Главната агенция за гражданска авиация на ОАЕ) бе при затворени врати на борда на най-новия Boeing 787-9 Dreamliner и неговите модерни кабини, който принадлежи на Кралството на Бахрейн. На нея обсъдихме представянето на нови вид спасяване във въздуха, на територията на Дубай и в специален 360° видео репортаж, заснех представянето на българска иновация, с която можем да открием нова страница в историята на авиацията и спасяването. Част от този проект бе обсъждан с топ авиационните ни експерти, сред които топ генерали, пилоти от ВВС на България и входиран с писмо от г-н Станинир Лешев, Изп. Директор на ГВА, до Изп. Дир на ГВА-Дубай и EMIRATES AIRLINE. С реализацията на този проект, не само, че България и българския потенциал може да бъде представена пред света по уникален начин по време на най-голямото световно изложение, което се състои в момента в Дубай, но това дава и невероятни възможности да се привлекат инвеститори за България, особено за най-новия вид обучение за Спасителя на бъдещето и методология на развитие за Новата генерация спасители.
 

Важното е, че и дубайците и канадците хареса идеите ми да направим не само българо-канадски-дубайски нови световни рекорди, но и цяла поредица от ТВ Серии, към които ми предложиха американска и британска ТВ продукционни компании да заснемат за тяхна сметка и да ги разпространят по световните телевизионни мрежи.

 
M.A.R.S. (WOMEN FOR SEARCH AND RESCUE INITIATIVES)

Върнах се от мисията си в Дубай, за да видя новите възможности да представим истински български иновации във въздуха и за валидиране на концепцията си с The Powers That Be на ОАЕ, чийто интерес може да се гарантира предимно с иновация, и то на тяхна територия, която може да им предоставим и World’s First с голям ROI… Целта ми бе да си подготвя нещата по проекта и как то да бъде представено по световните новини на ЖИВО, от борда на полет с най-новите технологии за видео излъчване в реално време през 5G и хибридни системи за навигация на полети, с каквато разполагам за Търсене и спасяване по земя-вода-въздух в България.

 
Dubai
 
Вече имах опита си с технически презентации пред Принцовете на Дубай и Министъра на икономиката на АОЕ, както и технически спасителни демонстрации с академичните среди по времето на Dubai Helishow, най-голямото хеликоптерно изложение в Близкия изток, и Intersec, най-голямото световно изложение за сигурност, безопасност и пожарогасене. Сега, на Dubai Airshow, мисията ми бе да обсъдим с ръководствата на най-големите производители на хеликоптери най-подходящите им модели за реализиране на нова серия от световни рекорди за България и ОАЕ, както и за HEMS и Аir SAR спасяване в родината. 
 
Russian Helikopter for HEMS
 
Фокуса ще е в стила на иновациите, ИТ, и най-новите технологии, с които сформирам екип за създаването на образователни и тактически компютърни игри  за обучение на Търсене и спасяване в труднодостъпни райони и височинно-въжени операции за въздушно спасяване по супер и мега високи небостъргачи в АОЕ, както и спасяване от най-високата кула и сграда в света – Бурж Халифа. За тази цел сформирам екип от най-опитните ни лекари, когнитивни психолози, пилоти, ръководители на авио контролни центрове, командоси, барети, финансисти, застрахователи и лидери.
 

Peak Musala

Bulgaria – one country, with over one thousand and one destinations

Много сънародници, както тук и на място, подкрепят идеите и най-вероятно в България ще се направят повечето изпитателни и експериментални елементи от тази инициатива. Едно от новаторствата, които ще предложа ще бъде и създаването на нов вид едютеймънт за компютърни игри, които ще бъдат предимно образователни и в сферата на спасяването, за да се представят положителни алтернативни методи за забавление, както за малки, така и за големи. Експерт ми спомена, че геймърската индустрия е за около 120 милиарда долара, докато Холивудската филмова индустрия е за около 30 милиарда долара. Като гледам от 8 годишния ми син, който е от поколението на Генерация Алфа, това ще е по-положително оформяне на възпитание и опознаване на основни методи за оцеляване и оказване на първа помощ, отколкото да стреля и избива… в игрите, към които виждам толкова много негативен ефект, както за забавление, така и за възпитание. А фокуса на правителството на Дубай е именно към позитивизма и доброто възпитание.

Но, за да станат тези инициативи официално български, е редно да има и представители на българското общество и правителство, които да развият тази инициатива и за след тези събития. Работя по сформирането на инвестиционни проекти и форуми, с които освен моите инициативи, да представим и тези на други сънародници, които ще допринесат не само за развиването на бизнес и други взаимоотношения между България и ОАЕ, но и ще помогнат на бизнеса и развиването на обществото в България. Една от тях е, чрез тези инициативи, да развия интереса за инвестиране на обучение на спец. службите на ОАЕ в България, като развлекателна и образователна дестинация за екстремни и приключенски спортове, където техните служители, може прекрасно да се възползват от природните ни дадености за екстремни тренировки, като обучения в красиви и дълбоки пещери, високи водопади, полети над Витоша, Мусала, Седемте рилски езера и други впечатляващи места, където от въздуха ще имат незабравими спомени. Затова и измислих слоган за инициативата за привличане и на туристи в страната ни, която се връзва с арабската лингвистика, антропология и традиции: Bulgaria – one country, with over one thousand and one destinations.

hot air Aerial Filming

Вече имаме на разположение летателно средство за специалните събития над Дубай, на което може да се представи българската символика във въздуха. Идеята е така да подсиля ефекта, който търсим за привличане на чуждестранни инвестиции у нас, като направим уникално и незабравимо представяне на България, по начин, който никой друг не е дръзнал.
 
Dubai Ambulance Super Car
 
Както се вижда, СТИЛА на аварийните спортни и супер коли, са едни от най-бързите в света, затова говорих с техния млад екип за евентуално сътрудничество при заснемане на Екстремни ТВ серии в Дубай и поставянето на световните ми рекорди, както и въздушни събития,  при които е редно по протокол и стандартни мерки за безопасност и сигурност, да има осигурена на терен Спешна помощ, затова и на място проведохме специални разговори и обменихме контакти, както с този млад емирски екип, така и с екипа за Връзки с обществеността на Полицията на Дубай, А в тези две последни снимки се виждат върха (отворения купол)  на Al Wasl Plaza, където евентуално може да се направи анонса на живо за предстоящите български събития, както  и при осигуряването на хеликоптер, да подобря два от първите си световни рекорди с хеликоптер, като се спусна от летящ хеликоптер и мина през отворения кръг, и върна обратно в хеликоптера:)
 
 
Взех специално разрешение от Експо 2020 Дубай, за да се кача на сцената на Al Wasl Plaza, което на арабски означава Conection, и там горе, ще предложа на върха да се направи LIVE Streaming, или във въздуха, по време на специални полети, за което подготвихме този материал, на цяла страница на в. Труд.
 

България готви световен рекорд във въздуха на ЕКСПО 2020 Дубай

بلغاريا تسجل رقما قياسيا عالميا في الهواء في إكسبو 2020 دبي

نعرض الابتكار المحلي للعائلات المالكة والخدمات الخاصة وخدمات الطوارئ في دبي وأبو ظبي

الرجل العنكبوت إيفان كريستوف سوف يكون صنع ألعاب الكمبيوتر لإنقاذ، وليس قتل

مهما فعلت في دولة الإمارات العربية المتحدة لجذب اهتمام العائلات المالكة في دبي وأبو ظبي، عليك أن تفعل ذلك بأناقة على أعلى مستوى ومع الابتكارات والأفكار المبتكرة، وخاصة تلك التي يمكن أن تظهر كيف يتم تعزيز الأمن في الهواء وعلى أرض الواقع. إيفان كريستوف، المعروف باسم الرجل العنكبوت، الذي عاد لتوه من دبي وعاد إلى الإمارة بعد بضعة أيام لمواصلة الاستعدادات للأرقام القياسية العالمية لبلغاريا، التي ينوي تحقيقها هناك، في أكبر معارض إكسبو دبي 2020 ومعرض دبي للطيران في العالم.

“بلغاريا بلد من الفرص لا يصدق. والخبر السار هو أنه مع أساليب جبال الألب التي يمكننا أن تبرز مع الابتكار – يدعي إيفان. – لذلك ذهبت إلى المعرض للقاء رئيس موظفي مكتب العائلة المالكة في دبي والعائلة المالكة في أبوظبي، وكذلك رؤساء شرطة دبي، ريال سعودي – البحث والإنقاذ، وخدمات الطوارئ في دبي الذين يقودون أقوى السيارات الخارقة، مثل نيسان جي تي آر (أكثر من 500 كيلومتر في الساعة)، والتي طورت معها 300 كم/ساعة على مسار في بلغاريا”.

وكان اجتماع كريستوف مع كبير الطيارين وممثل الوكالة العامة للطيران المدني الإماراتي خلف أبواب مغلقة على متن أحدث طائرة من طراز بوينغ 787-9 دريملاينر التابعة لمملكة البحرين. وناقشوا تقديم نوع جديد من الإنقاذ في الهواء لعرضه على أراضي دبي. وقال إيفان: “قبل ذلك، في بلدنا، صورت تقريرا خاصا بالفيديو ب 360 درجة لعرض الابتكار البلغاري، الذي يمكننا من خلاله العثور على صفحة جديدة في تاريخ الطيران والإنقاذ. وقد نوقش جزء من هذا المشروع مع كبار خبراء الطيران لدينا، بمن فيهم الجنرالات وطياري القوات الجوية. ومع تحقيق هذا المشروع، لا يمكن تقديم بلغاريا والإمكانات البلغارية للعالم بطريقة فريدة من نوعها خلال أكبر معرض عالمي حاليا في دبي، ولكنه يوفر أيضا فرصا لا تصدق لجذب المستثمرين إلى بلغاريا، خاصة من أجل أحدث نوع من التدريب لمنقذ المستقبل ومنهجية التنمية للجيل الجديد من رجال الإنقاذ”.

أحب شركاء دبي والكنديين من البلغاري أفكاره لجعل ليس فقط البلغارية الكندية دبي أرقام قياسية عالمية جديدة، ولكن أيضا سلسلة كاملة من المسلسلات التلفزيونية. وقد عرضت شركات الإنتاج التلفزيوني الأمريكية والبريطانية بالفعل التصوير على حسابها ونشر الحلقات على شبكات التلفزيون في العالم.

“عدت من مهمتي في دبي لرؤية الفرص الجديدة لتقديم الابتكارات البلغارية الحقيقية في الهواء والتحقق من مفهومي مع القوى التي تكون من دولة الإمارات العربية المتحدة، والتي يمكن ضمان اهتمامها في المقام الأول عن طريق الابتكار، وعلى أراضيها”، يشرح الرجل العنكبوت. – كان هدفي إعداد أشيائي للمشروع وكيفية تقديمه على الأخبار العالمية على الهواء مباشرة، من على متن رحلة مع أحدث التقنيات لبث الفيديو في الوقت الحقيقي من خلال أنظمة الملاحة 5G والهجينة، والتي لدي للبحث والإنقاذ من المياه البرية إلى الجو في بلغاريا. لدي بالفعل خبرة في العروض الفنية لأميري دبي ووزير الاقتصاد في منظمة أصحاب العمل، فضلا عن عروض الإنقاذ الفني أمام الأوساط الأكاديمية خلال معرض دبي هليشو، أكبر معرض للمروحيات في الشرق الأوسط، وإنترسيك، أكبر معرض في العالم حول الأمن والسلامة وإطفاء الحرائق. الآن، في معرض دبي للطيران، كانت مهمتي هي أن أناقش مع أدلة أكبر مصنعي طائرات الهليكوبتر نماذجهم الأنسب لتحقيق سلسلة جديدة من الأرقام القياسية العالمية لبلغاريا والإمارات العربية المتحدة، وكذلك ل HEMS (الرعاية الطبية الطارئة عن طريق الجو) وAIR SAR (البحث والإنقاذ) في الوطن”.

للمساعدة في خلق جيل جديد من رجال الانقاذ ، إيفان تعتزم الشروع في إنشاء ألعاب الكمبيوتر التعليمية والتكتيكية للتدريب على البحث والإنقاذ. “قال لي أحد الخبراء إن صناعة الألعاب تبلغ حوالي 120 مليار دولار، في حين أن صناعة السينما في هوليوود تبلغ حوالي 30 مليار دولار. وبالنظر إلى ابني البالغ من العمر 8 سنوات، وهو من جيل ألفا، ستكون هذه تربية أكثر إيجابية والتعرف على الأساليب الأساسية للبقاء على قيد الحياة والإسعافات الأولية من إطلاق النار والقتل في الألعاب التي أرى منها مثل هذا التأثير السلبي. وتركز حكومة دبي على الإيجابية والتنشئة الجيدة على وجه التحديد”.

ولكي تصبح هذه المبادرات بلغارية رسميا، ينبغي أن يكون هناك أيضا ممثلون عن المجتمع والحكومة البلغارية لتطويرها بعد المعرض. وسوف تسهم ليس فقط في الأعمال التجارية وغيرها من العلاقات بين بلغاريا والإمارات العربية المتحدة، ولكن أيضا سوف تساعد الأعمال التجارية في بلغاريا، مقتنع إيفان. ومن بين أمنياته إثارة الاهتمام والاستثمار في تدريب الخدمات الخاصة الإماراتية في بلغاريا كوجهة ترفيهية وتعليمية للرياضات المتطرفة والمغامرة. سيتمكن الموظفون من الاستفادة من مواردنا الطبيعية للتدريب الشديد، مثل التدريب في الكهوف الجميلة والعميقة والشلالات العالية والرحلات الجوية فوق فيتوشا وموصلة وسبع بحيرات ريلا وأماكن أخرى مثيرة للإعجاب. كما اخترع شعارا يتناسب مع الثقافة العربية: بلغاريا – بلد واحد، مع ألف وجهة واحدة (بلغاريا – بلد واحد مع ألف واتجاه واحد).

 

His Highness Sheikh Mansoor bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum

Bulgaria can set world record in the air at EXPO 2020 Dubai

We can show innovation to the royal families, special services and emergency services of Dubai and Abu Dhabi

Spiderman Ivan Kristoff will be making computer games for livesaving, not like the others

TRANSLATED BY GOOGLE: Whatever you do in the UAE to attract the interest of the royal families of Dubai and Abu Dhabi, you have to do it in style at the highest level and with innovations and innovative ideas, especially ones that can show how security is increased in the air and on the ground. Ivan Kristoff, known as the Spider Man, who has just returned from Dubai and returned to the emirate a few days later to continue preparations for the world record for Bulgaria, which he intends to make there, at the world’s largest exhibitions Dubai Expo 2020 and Dubai Airshow.

“Bulgaria is a country of incredible opportunities. And the good news is that it is with Alpine methods that we can stand out with innovation – ivan claims. – So I went to the expo to meet with the chief of staff of the Dubai Royal Family Office and the Royal Family of Abu Dhabi, as well as the chiefs of dubai police, SAR – Search and Rescue, and dubai emergency services who drive the most powerful super cars, such as the Nissan GT-R (over 500 kph), with which I developed 300 km/h on a track in Bulgaria.”

Christophe’s meeting with the chief pilot and the representative of the UAE’s General Civil Aviation Agency was behind closed doors aboard the latest Boeing 787-9 Dreamliner, which belongs to the Kingdom of Bahrain. They discussed presenting a new type of rescue in the air to be shown on the territory of Dubai. “Before that, in our country, I shot a special 360-degree video report to present the Bulgarian innovation, with which we can find a new page in the history of aviation and rescue,” Ivan said. Part of this project was discussed with our top aviation experts, including generals, Air Force pilots. With the realization of this project, not only Bulgaria and the Bulgarian potential can be presented to the world in a unique way during the largest world exhibition currently in Dubai, but it also provides incredible opportunities to attract investors to Bulgaria, especially for the latest kind of training for the Savior of the Future and development methodology for the New Generation of Rescuers.”

The Dubai and Canadian partners of the Bulgarian liked his ideas to make not only Bulgarian-Canadian-Dubai new world records, but also a whole series of TV series. American and British TV production companies have already offered to film at their expense and spread the episodes on the world’s television networks.

“I returned from my mission in Dubai to see the new opportunities to present real Bulgarian innovations in the air and to validate my concept with The Powers That Be of the UAE, whose interest can be guaranteed primarily by innovation, and on their territory,” Explains Spider Man. – My goal was to prepare my things for the project and how to present it on the world news live, from the board of a flight with the latest technologies for real-time video broadcasting through 5G and hybrid flight navigation systems, which I have for land-water-to-air search and rescue in Bulgaria. I already have experience with technical presentations to the Princes of Dubai and the Minister of Economy of the AEO, as well as technical rescue demonstrations in front of academia during the Dubai Helishow, the largest helicopter show in the Middle East, and Intersec, the world’s largest exhibition on security, safety and fire extinguishing. Now, at the Dubai Airshow, my mission was to discuss with the guides of the largest helicopter manufacturers their most suitable models for realizing a new series of world records for Bulgaria and the UAE, as well as for HEMS (emergency medical care by air) and Air SAR (search and rescue) in the homeland.”

To help create a new generation of rescuers, Ivan intends to initiate the creation of educational and tactical computer games for search and rescue training. “An expert told me that the gaming industry is about $120 billion, while the Hollywood film industry is about $30 billion. Looking at my 8-year-old son, who is of the alpha generation, this will be a more positive upbringing and getting to know basic methods of survival and first aid than shooting and killing in the games from which I see such a negative effect. And the focus of the Dubai government is precisely on positivity and good upbringing,” says Christophe.

In order for these initiatives to become officially Bulgarian, there should also be representatives of the Bulgarian society and government to develop them after the expo. They will contribute not only to business and other relations between Bulgaria and the UAE, but will also help the business in Bulgaria, Ivan is convinced. One of his wishes is to provoke interest and investment in training the UAE special services in Bulgaria as an entertainment and educational destination for extreme and adventure sports. Employees will be able to take advantage of our natural resources for extreme training, such as training in beautiful and deep caves, high waterfalls, flights over Vitosha, Musala, Seven Rila Lakes and other impressive places. He also invented a slogan that fits with Arab culture: Bulgaria – one country, with one thousand and one destinations (Bulgaria – one country with a thousand and one directions).