Човека паяк в Дубай

Авио акробатичен екип

NBUTraserAvioПървият студентски екип извършващ аеро акробатични демонстрации

Клуб ЕКСТРИЙМ към СС на НБУ набира желаещи да скачат с парашут.

“Вярвате ли в прераждането?! Защото аз вярвам! Планувала съм в следващия си живот да бъда птица и по възможност орел. Питаш се, защо точно птица??? Много просто. Мечтата ми да бъда орел в следващия ми живот е породена от постоянния копнеж на моята същност към волността и опознаване на новото. Още докато живея сегашния си живот, аз имах възможността да полята като волна птица из небесната шир в околностите на град Банско и Разлог.

Усещането да видиш земната шир от птичи поглед, докато студената и влажна мъгла прави дишането ти все по трудно и по-трудно, а сърцето ти иска още и още от това мигновено пристрастяващо усеща. Душата ти не може да се насити. Тя иска още и още от чувството на свобода и неограниченост, които я обливат. И после…насочваш се стремглаво нагоре, за да се гмурнеш в белите и пухкави облаци.

Ах, тези облаци! Всички те до един наподобяват захарен памук, от който искаш да си откъснеш и похапваш, докато блажено се изтягаш в най-пухкавия облак. Чувствата, които изпитваш и емоциите, които изживяваш при един полет в небето са неописуеми. За да ме разберете полете !”, казва Елена Велева за първото събитие на Клуб ЕКСТРИЙМ, по време на БАЛОН-ФИЕСТА “РИМСКА БАНЯ” 2012

На 12 декември, 2012г.,  по време на  презентацията 12:12:12:12:12:12:12:12:12, в Театъра на НБУ бе покaзан проект за трениране на студенти.

В четвъртък от 09:40, 5 май, 2011г., на лекцията на проф. Людмил Христов, в Нов Български Университет,  беше представен кратък репортаж от Дубай, Арабските Обединени Емирства. Беше прожектиран късометражен видео клип с нощни кадри от центъра на Дубай и фонтаните пред най-високата сграда в света – Бурж Халифа (828м.), пред които би било подходящо да се заснеме филм и демонстрират уникални за авиацията технически демонстрации.

По време на престоя в най-високия град бяха осъществени срещи с необходимите институции, издаващи разрешителни за заснемането на филм в този уникален град.

За този проект са поканени  преподаватели и студенти (фотографи и видео оператори) от НБУ. В момента се договарят условията за заснемане от въздух.

Идеята е да се направи филм за авиацията, който може да бъде представен на най-голямото авио изложение в света Дубай Авио Шоу 2013.

За тази цел ще се използва Спасителна снимачна видео и фото техника. По тази идея ще се изнесе лекция на тема “Въздушно видео наблюдение от летателно средство” – вижте: www.ivan.bg