ИТ

A.I.R. – Автентификация на информацията при разследването

Щом схемата “Национална лотария” е организирана престъпност, защо по НОВА ТВ я рекламират и не са арестувани покровителите й???

От няколко години, след като бяха арестували шефа на БЧК с белезници, и имаше обвинения за огромни измами и арести на кмет, политици и публични фигури, след което всичко изведнъж затихна поради липса на доказателства, бях изумен. Такова нещо не си представям в Канада, където е минал почти половината ми живот: ако си обвинен неправилно, тогава съдиш тези, които са отговорни. Тоест Полицията не може да те обвини без доказателства, а после да си оневинен поради липса на доказателства. Ако те пратят в затвор в САЩ и след като лежиш там и се докаже, че си невинен, поради нови доказателства или по-задълбочено разследване, обезщетението, освен публично признаване е и $1,000,000.

Затова звънах на моя позната, която се водеше тогава а и за мен все още – най-респектираната разследваща журналистка в България с въпроса: “WTF… става тук?“, тя ми отговори: “Как какво? Не си е платил! Сега като си плати, ще видиш как всичко ще се потули“. Е всичко наистина се потули и дори нямаше – обратния ефект, “жертвата” да съди държавата. Това обаче не се случи с бившия Министър на отбраната и други. Така, че с голям интерес следя нещата и виждам двойния стандарт на медиите, в които дори сегашните wonna be Топ разследващи журналистки и ПРки, се вживяват на такива, но не действат нито професионално, нито академично, като по учебник да следват стъпките за добиване на точна информация от точния човек и валидирането й.  Затова пък аз започвам разработването на нов вид направление за A.I.R. – Автентификация на информацията при разследването.

Tази сутрин в “Здравей, България”, коментират по темата киберсигурност с надпис “СЛЕД ОБЕЩАНИЯ ЗА ОГРОМНИ ПЕЧАЛБИ“:

НОВА ТВTова си е организирана престъпна дейност, а не просто еднократен акт, зад което е свързана подготовка, познаване на човешката психология, правилно планиране на стъпките. Търсят се нови и все по-нови канали за поднасяне на информацията…

Това е софтуер за милиони потребители и само тези, които клъвнат се зарибяват. А влезнат ли пари, много трудно се връщат. Каквато и да е статистическата вероятност да се “върже” някой, да се заблуди, дори това да е 0,01 %, това е няколко хиляди хора дневно. При схемата всяка крачка е добре обмислена.

Достоверност се установява, като се използват имена на институции. След като Иван (въпросната жертва на киберпрестъпност, който дава интервю в предаването ) спира да плаща таксите, (в моя подобен случай се забави процедурата, защото очаквахме с екипа, а и по закон и внедрена авто регулаторни система, се налагаше) той получава гневни обаждания и имейли… В което се казва ‘не си играйте с нас’. Съвета е при такива измами жертвите да подават сигнали до ГДБОБ”, съветват от НОВА ТВ…

Тук с консултанти, представители и висши служители на Полицията на Дубай и Ванкувър обсъждаме новаторската концепция за A.I.R. Автентификация на информацията при разследването в сферата на измами със застраховки и крайно рискови “спасителни” операции и прикриване на схеми за притискане и манипулиране на общественото мнение, с цел печалби: