Achieve New Heights, a mission that has no limits

АвиоМедицинска Изложба и Конференция

Photo: Dubai Helishow 2010

След успешния старт на първата по рода си регионалнаa Aeromeизложба и конференция през 2008 г. на второто издание на Dubai Air Medical & Rescue Show (Изложение за въздушна медицина  и спасяване в  Дубай) се проведе успоредно с добре установеното Dubai Helishow – международно изложение за граждански и военни хеликоптерни технологии.

Ръстът на международните нужди на здравно обслужване ускори развитието на въздушните медицински и спасителните служби в Близкия изток използвайки частни, медицинско оборудвани хеликоптери и самолети. По-голямата част на неизследвани пустини и местни крайбрежни зони в Близкия изток изисква използването на хеликоптери по време на извънредни ситуации и природни бедствия, които могат да достигнат до места, където за превозното средство  достъпът е ограничен, за да предоставят първа помощ и летят с пациентите до най-близката болница. Има и развитието на частния пазарен трансфер създавайки собствени изисквания за специализиран интериор и услуги.

С продължаващото развитие на въздушния медицински и спасителен  сектор следващото събитие ще се фокусира върху технологии и услуги, както и на транспортиране на пациенти в болница или безопасността по въздух. Освен това, ще има възможност да се  демонстрира решаващата роля, която играе за въздушния превоз, при прехвърлянето на пациенти, когато другите видове транспорт по суша и море би било трудно и рисковано.