7news ТV – Rope Access on top of the tallest buildings

Extreme vertical access on the top of the CN Tower and other iconic buildings

This was an interesting interview with one of the top Bulgarian TV journalists Stoycho Kerev. Ivan Kristoff shares his experience with high adrenalin projects. One of them is the upcoming experimental work for Air-to- Air transfer, The project will be initiated with Ivan and his fellows paragliding and hot air ballooning pilots.

Какво е да живееш винаги на ръба

Пример за темата на тази поредица от каскади от коли на ниско летящи летателни средства ще видите в последното интервю на Иван Кристоф с ТВ водещия Стойчо Керев, в предаването “Въпрос на гледна точка” по News TV7:

Въпрос на гледна точка

Винаги ми е бил интересен прогреса на някои хора в избраната от тях професия, още повече ако това се измерва в надскачане на много кратно повече от това на конкуренцията. Един от случаите е когато за първи път в живота си наблюдавах два от изявените ни водещи на ТВ предаване в една и съща среща пред голяма аудитория.

Иван Кристоф избира екстремните предизвикателства като начин за съществуване

“За да направиш най-голямата щуротия в живота си, е необходимо да си малко луд. Но да го превърнеш в професия е въпрос на гледна точка…

Днес ще Ви дам рецептата за нестандартна проява на смелост, съчетана с полза за обществото.

Да висиш на ръба на отвесна скала, не е най-приятното занимание за огромна част от хората по земята. Има няколко екстремни мъже по света, готови да предизвикат провидението с всеки свой ход. Той е един от малцината смелчаци, готови да атакуват не само високите планини но и небостъргачите по света. В Канада Иван е познат на държавните и обществени организации, пък и на обикновените граждани като най-умелия височинен спасител. И днес Човека паяк харесва моторите, луд е по екстремните спортове, лети с парапланер, скача с парашут. За живота на ръба и адреналина като храна за мозъка, ще говорим с Иван Кристоф, по-известен като човекът паяк.

‘Каквото и да правиш, трябва да го правиш дори това да е безумие.’ с тези думи на Балзак се разделяме…”, казва Стойчо Керев

Въпрос на гледна точка: от позицията на Иван Кристоф

Без значение какво работиш, важното е да си добър в това което правиш и да се стремиш да си по-добър. Стойчо Керев винаги ми е бил симпатичен и впечатлявал с професионализма си и типичния за него индивидуализъм. Винаги ми е бил интересен прогреса на някои хора в избраната от тях професия, още повече ако това се измерва в надскачане на много кратно повече от това на конкуренцията. Един от случаите е когато за първи път в живота си наблюдавах два от изявените ни водещи на ТВ предаване в една и съща среща пред голяма аудитория.

Реших, да си запиша записки с впечатленията си и от двамата журналисти, за да измеря като критерий на точки, кой е по-добър професионалист. При при първия водещ започнах да записвам в bullet point забележките си, докато усетих, че те са предимно негативни. Даже някой доста негативни…

Тогава се появи Стойчо Керев и още с появата си, направи добро впечатление. Казват, че нямаш втори шанс за първо впечатление,, а публиката много се впечатли. Помня, че си записах поне седем (7) интересни елемента, като например гледане на публиката в очите, създаване на емоции, които ги раздвижват и ентусиазират…  И тогава почнах да драскам позитивни точки… Веднага грабна вниманието на публиката и ги зареди с положителна емоция, развесели ги… Даже не ми стигна празното място на листа, та почнах да драскам и по вертикала.”