Проект 101

Клуб „ЕКСТРИЙМ” се подготвя за 22 Годишнината на НБУ със  заснемане на серия от филми по  повод на 101 Годишнината на Българската авиация

В този проект ще се включат няколко специални събития и световни рекорди.

Club EXTREMEClubExtremeLogo-640x305 е история на любителите на екстремните спортни и приключения, талантливи студенти и креативни хора, които вярват в постоянния процес на обучение и развиване. От самото начало, нашата идея е да вдъхновим и подпомагаме позитивните хора да се включат в интересни проекти, които ще се оформят нови тенденции в екстремни начинания.

Клуб ExtremeЕфектът от презентациите на участниците в него е,че той вдъхновява и други студенти да продължат инициативите на клуба. Пример за това, е, че след презентацията на идеята за “Студентско ТВ предаване на НБУ” в Заседателната зала на Библиотеката през 2011г. и по-късно на 12 декември, 2012г., от 12:12:12 часа в УНИВЕРСИТЕТСКИЯ ТЕАТЪР на Нов български университет, се зароди идеята за предаването “Нещотърсачи”. Затова разчитаме много на ПР ефекта от уста на уста, подкрепен от силен вайръл маркетинг и използване на социалните мрежи, като ефективно средство за комуникация и привличане на нови привърженици  на НБУ.

Клуб ЕКСТРИЙМДоговорихме за медиен партньор на иновативната концепция за сигурността на полетите и авангарден подход за спасяване по въздух да е телевизията която излъчва позитивни обществено полезни новини и събития. Едно от събитията, което я отличи от другите телевизии бе отразяването на живо на  мисията RED BULL STRATOS. В този аспект ще спомена, че представителите на РЕД БУЛ за Близкия Изток и България ни бяха партньори, като ни подгряваха и съпровождаха на събитията ни. Това ни провокира да се обърнем към екипа им и да ги запознаем с проекта M.A.R.S., който бе представен по време на Dubai Helishow 2016,  най-голямото хеликоптерно изложение в Близкия изток. Този проект, който включва Mid Air Rescue Systems (MARS) бе топ новината на събитието и целта ни е в България да заснеме филм за подготовката на реализация му. Сериите от въздушни събития, могат да се отразят в реално време от борда на лека и тежка авиация, могат да се реализират у нас и затова каним експерти от Телекомуникации ПР и масови комуникации да станат част от проект и мисия, които ще отворят нова страница в авиацията.
 
От снимковия материал, ще направим представяне на 101 Годишнина на българска авиация в Дубай Авиошоу 2013.
 
Допълнителна информация можете да намерите на: aerialrescue.com и 101anniversary.wix.com/xtreme

CLUBEXTREMEspiderman-8Фокусът на проекта е в научната, творческа и образователна сфера, която ще се развие от студенти и преподаватели на НБУ и приложи в практическата дейност и в обществена полза. Клубът ще подпомага мисията на НБУ да формира предприемчиви, социално отговорни личности, като им даде възможност да участват в международни проекти и събития, които са подкрепени от световните корпоративни лидери и организации.

Това е проект на клуб ЕКСТРИЙМ, към Студентския съвет на НБУ. Той е създаден от студенти за студенти. Още с първото си представяне този проект разбуни духовете в предишното ръководство на СС на НБУ. Бяха пропуснати много уникални възможности за НБУ като например реална въздушна хеликоптерна операция, концерт на популярни музиканти, промотирането на дейността на студенти от НБУ в музикални клипове и медийни изяви,  и отбелязването на 20 Годишнината на НБУ на 12 април, 2012  за Международния ден на авиацията и космонавтиката със специално събитие – “Първата въздушно въжена операция от свободен полет на балон”.

CLUBEXTREMEspiderman-5Дори с представянето си, този проект ще постави нов стандарт и вдигне летвата на очаквания за приносите на НБУ от клубни инициативи. Вярваме, че този проект ще бъде с най-голяма възвращаемост на инвестицията (ROI) от досегашните проекти на Студентския съвет на НБУ. За разлика от предишни проекти, които с много усилия и финанси имат малък ефект, ние ще простинем обратния ефект – с малко усилия и ресурси ще има по-голям ефект за НБУ.

Очаквани резултати:
Моля, посочете резултатите (издания, публикации, аудио-/видеоматериали, форуми/прояви и др.) и приносите за НБУ от реализирането на проекта (напр. постигане на трайно подобрение в определена област; иновативна дейност, разгласена в общественото пространство;  и т.н.)

Да издигнем репутацията на НБУ до нови висоти в сферата на Kиното и телевизията, ПР, Рекламата, Масовите комуникации и Бранд мениджмънт привлечем. Ще покажем в нова светлина какви талантливи и енергични хора работят, преподават и се учат в НБУ, защото това е проект, в който са поканени, както студенти, така и преподаватели и служители. От снимковия материал, ще направим представяне на 101 Годишнина на българска авиация в Дубай Авиошоу 2015.

Допълнителна информация можете да намерите на:aerialrescue.com и ivan.bg

Цел:
Да се развият по нов начин студентите на НБУ.

Да се създаде домино ефекта, който ще подпомогне и други студентски инициативи.

CLUBEXTREMEspiderman-3Финансиране:
Иван Кристоф финансира проекта и предоставя дарения с техника. За тази цел той предоставя 22 скутера, в пакет със швейцарски часовници, които могат да се обявят на благотворителен търг, с който да се финансират проектите на клуба. Ето и линкове за скутерите: garelli.ivankristoff.com и търга ivankristoff.com/charity

Приноси за Спортните клубове към СС на НБУ
В този проект ще се наблегне на развиването и запознаването на студенти от НБУ с екстремни и оф-роуд спортове, мотор параглайдинг, мотор хенглайдинг, балунинг, катерене, пещерно дело, парашутизъм и моторни спортове.

Приноси за НБУ
Развиване на интер дисциплинарно взаимодействие между студенти от различни департаменти и специалности.

Dubai-Helishow-2012Приноси за студенти, Студентски съвет и клубове към НБУ
Това е отворен проект за всички студенти и клубове на НБУ. С участието си в него, студенти които се интересуват от дисциплини като масови комуникации, ПР, журналистика, телекомуникации, музика, радио, кино, телевизия и други визуални изкуства, ще имат възможност да се включат в националната и международна кампания на проекта и запознаят с ключови фигури от компаниите – лидери в съответните сфери. Този проект може да промотира и други инициативи на Студентски съвет и клубове. Също така, студенти, които се включат в този проект ще комуникират с колеги от едни от най-престижните университети в Арабския свят, които ще присъстват на откриването на фото изложбата в Дубай.

Ползи за НБУ и кандидат студентската кампания
Гласност ще получи фактът, че студенти от НБУ са направили уникално и атрактивно събитие. НБУ може да се възползва от това събитие като го промотира в кампанията си за привличане на нови студенти и използва медийното съдържание за попълването му в програмата на  бъдещия проект за Телевизионно студио към НБУ. Филмите, направени по проекта, ще се прожектират на телевизорите на територията на НБУ.

Уникален ПР и опит за студенти на НБУ
Приносите за НБУ са не само в подкрепата на мисията на Университета, но и в разкриване творческия потенциал на преподаватели и възпитаници. Това предполага също така запознаване с нови технологии, които да ползват студентите на НБУ и прилагане на иновации в сфери, които ще представят НБУ в центъра на медийното отразяване.

Международно медийно отразяване
Поради уникалността си и факта, че авторът на този проект е канадски поданик и популярна личност със сериозно присъствие в американските и арабските медии, очакваме медийно отразяване на няколко езика. Първата официална фото изложба ще бъде представена в галерия “Мисията” към Културен Институт на Министерство на външните работи през септември, 2014г. и в галерията ХАРТ Хаус към Университета на Торонто.

Фото изложба и мултимедийна презентация на това събитие ще бъде представена в Дубай през месец ноември, 2014. В последствие може и представяне на това събитие по време на Авиационното шоу Арабските Обединени Емирства.

Ползи за обществото и социални каузи
В сферата на спасяването при екстремни ситуации, не само ще направим подобрение, но и приложим за първи път в света нови методологии и практики при спасяването по въздух. Нашата цел в тази насока е да подобрим живота на хората и решим проблеми от глобално значение. Това несъмнено ще привлече световните медии и улесни усилията ни за привличане на външни средства за развитието на университета.

Значимост на общо университетско ниво.
Привличане на спонсори за развитието на университета и студентите. С този проект се цели привличането на техника за комуникационните нужди на студенти от НБУ и департаменти, участващи в това начинание. Вече сме в процес на договаряне за партньорство с водещи ИТК и специалисти в сферата на телекомуникациите и масови комуникации  Очакваме и да получим подкрепа с катерачна екипировка и мобилни комуникации.

Подготовка
За да се тества новия подход в заснемането на предстоящото събитие, още с основаването на клуба, бе направен музикален клип “Fire Off” от студенти на НБУ. Премиерата му мина много успешно през февруари, 2012г. в Хотел Риу Правец. По късно, клипа бе представен по една от водещите национални телевизии и предавания в страната.

Тогава за първи път в музикален продукт на творчески екип от НБУ са включени летателни средства и представяне на подобен тип тренировка за спасяване по въздух. Смятаме да продължим този успех с този проект.

Вече имаме съгласието на управителя на един от водещите ни курорти да направим събитието в района на Рила планина, на една от най атрактивните дестинации, в близост до Седемте Рилски езера.

Екип
Инициатор на този проект е студентски Клуб ЕКСТРИЙМ към СС на НБУ. За участници са поканени колеги от департаментите Масови Комуникации, Музика, Кино и Телевизия, Телекомуникации и Студентския Съвет. Поканата е отворена и за други желаещи.

Творчески Център
Участниците в проекта ще се запознаят и ползват последното поколение на снимачна техниката на НИКОН и ИТК.

Обучение
Workshop за използването на последно поколение (на достъпни цени) снимачни, графични, компютърни технологии, както и специализирана екипировка, ще бъде представено по различни тематики (според интереса на спонсори и партньори) в Театралната Зала на Нов Български Университет (с афтер парти) и други представителни изложения. Имаме съдействието на Студентския съвет и преподаватели от учебните програми “Кино и телевизия, “Масови комуникации”, “Маркетинг”, Графичен дизайн”, Мултимедия и компютърна графика” и “Реклама” за представянето на подобен род Workshop .

Амбициите ни за следващия музикален клип, който ще осъществя с Елица Тодорова е да бъде заснет специално за този проект и обработен с предвидените графически и технически средства, за които има нужда от финансиране.

Медиен партньор
През месец март, в участието си на живо, авторът на този проект Иван Кристоф анонсира тази идея в предаването “Станция Нова” по Нова ТВ. Ръководството на ТВ екипа изяви желание да запише събитието и да го излъчи в следващото си предаване. Когато получим потвърждение за този проект от НБУ, ще намерим и други медийни партньори.

Видео стрийминг и sharing в реално време – публикации, аудио-/видео материали,

Видео и снимковите материали ще бъдат предоставени на уеб студиото на НБУ, откъдето могат да се теглят от медиите и други желаещи. Кампанията по промотирането на това събитие, и предоставянето на сурови материали от осъществяването му, ще бъде направено по един модерен начин за предоставяне на информация. По този начин не само, че ще бъдем по ефективни в ПРа, но и ще увеличим трафик към сайта на НБУ. При възможност ще предаваме новините в реално време.

Уеб телевизия
За това събитие са избрани телевизионни и радио репортери  от НБУ. Те ще интервюират участниците и репортажите им ще бъдат качени на Уеб телевизията, която в момента се разработва за този проект. С идеята по това начинание са запознати Проф. Мелтев, доц. Р. Стоянов и други предаватели от департамента Масови комуникации, както и Кино и Телевизия. От видео и снимковите материали ще бъде направен филмов трейлър и късометражен филм.


Издателска дейност
Списание на Клуб ЕКСТРИЙМ (Развитието на този проект ще бъде отразявано в печатната и онлайн версия това списание)

Списание на Team X-treme

Плакати, фотоси, рисунки и други визуални формати

Фотокнига „20 Години НБУ” по модел на книгата за филмирането на „Мисията невъзможна” 4

Статия в сп. „Университетски дневник” на НБУ

Информация за клипа, както проекта за късометражни филми и други инициативи са представени на уеб страниците:

ww.aerialrescue.com

www.verticalrescue.com