Човека паяк в Дубай

Човекът-паяк Иван Кристоф е готов да създаде спасителен отряд у нас

Отрядът трябва да работи в тясно взаимодействие с полицията
25.04.2005 17:37
www.dnes.bg

Човекът-паяк Иван Кристоф е готов да създаде в България спасителен отряд за действие в критични ситуации по подобие на ръководените от него две спасителни групи в Канада. Това съобщи самият Кристоф, който представи в Шумен идеята си за сформиране на български SOS-отряд и за разкриване на школа за обучение.Според Кристоф отрядът трябва да работи в тясно взаимодействие с полицията, армията, “Гражданска защита” и всички съществуващи структури за оказване на помощ при критични ситуации, затова е необходима държавна подкрепа при създаването на спасителния екип.

SOS-отрядът ще реагира при сигнали на полицията, пожарната или “Спешна помощ” и ще извършва спасителни операции при ситуации, в които останалите структури нямат възможност да помогнат, каза Кристоф.

Той заяви, че спасителният отряд трябва да се изгради от 4-5 специалисти,  които е готов лично да обучи, и да бъде оборудван с хеликоптер, за да може да реагира до минути при критични ситуации. Според Кристоф, впоследствие подобни спасителни групи трябва да се изградят във всеки регион в страната.

Човекът-паяк заяви, че е готов веднага да започне сформирането на отряда в София или в Шумен, ако постигне съгласие с представителите на държавните институции. Кристоф обмисля да използва за тренировки на бъдещите спасители 12-етажната недовършена кула на БТК в центъра на Шумен, която според него е подходяща за обучение.