Eкшън герой

Първото изкачване по недостъпните точки на най-високата кула в света – Си Ен Тауър

Bulgarian Air Force

Фотоизложба

“Там, горе Иван има гледна точка, която е незрима за други”
Canon

Роден в София, Иван Кристоф е постигнал нови висини във фотографията и в измеренията на височинната обстановка. Член е на Nikon Professional Services (NPS) и на международния екип на Special Nikon Photographers. Той е новатор, пионер и експериментатор.

Известен е със смелите си проекти и използуване на модерните технология в труднодостъпни места. Страстта му е да документира демонстрации за техническо спасяване. “Моите снимки говорят изцяло за живота ми: какво правя, за да живея и – за какво живея. Експериментирам с непознати досега концепции в областта на височинната акробатика, както и спасителни операции с въже” – казва той. Самият Иван счита себе си за самоук-предприемач.

Проектите му са на кориците и на страниците на списанията: Toronto Computes, Computer Player, Quebec Micro, The Athlete, National Post, The Toronto Sun, The Globe and Mail, Town Crier, Mississauga News, Mississauga Business Times и др. Има 20г. опит в областта на вертикални операции.

Първият в света, извършил изкачване по въже по недостъпните точки на най-високата сграда в света – Си Ен Тауър. Той достига до места, на които никой преди не е стъпвал, използвайки новаторските си концепции. Нито специалните спасителни служби, нито който и да е друг не е стъпвал преди на 450 м и нагоре по тази кула, освен него. Силният вятър и тежките атмосферни условия са непрекъснато предизвикателство в изпълнението на вертикалните му спасителни операции.

Иван е всепризнатият най-добър експерт по изкачване с въже и по въздушни спасителни операции на Северна Америка. Той е и автор на нови стандарти за обезопасяване на високи сгради. Изпълнител е на най-сложните и опасни изкачвания по въже, както и въздушни спасителни операции на Канада. Проектите му са инновационни и в областта на високо-технологичното оборудване и комуникациите. Посветил много усилия на обезопасяването, той е лидер в използуването на вертикалната технология, както и на други водещи технологии при превземането на екстремни височини.

Още за изложбата:
Das Auge der Spinne“
Bulgarian achievements in vertical operations