A Selection of Value-Add Conferences at Intersec 2018

Българско-канадски-емирски екип представя иновационни практики в спасяването на изложение в Дубай

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА ТРУД, Велико Търново
 
Български екип, в който са включени и екстремни журналисти, с които за първи път бе тествана подвеската и спасителната система за превоз на жив товар при спасяване с хеликоптер Enstrom B480, ще представи България и български инициативи на най-голямите световни изложения в Дубай. По време на тях ще бъдат презентирани иновативни проекти и продукти, постиженията на българския бизнес, както и красивата природа на България, с цел да привличат инвестиции от цял свят.
 
Това включва и дейностите с най-новата технология на Dräger за дишане при газоспасителни операции във вражески обстановки и крайно опасни ситуации, които ще представя за българска иновации в обучението за високо рискови дейности в спасяването по земя-вода и въздух. Тъй като ще поканим Директорите на спасителните служби на АОЕ и на Дубайската гражданска отбрана по въпросите на пожарната и спасителната дейност с идеята за съвместно трениране.
 
По покана на Бригаден генерал Анас Ал-Матруши, Директор на спасителните операции към Полицията на Дубай, както и най-добрите им специалисти по въжени операции и въздушно пожарогасене, които присъстваха на моята презентация и лекция в Дубай Хелишоу 2010, и с които се видяхме в Главния щаб на Полицията на Дубай, смятаме да покажем нов вид спасяване в АОЕ. Там е и най-високата кула в света – Бурж Халифа“, обясни експертът по височинни спасявания Иван Кристоф, известен като Човека Паяк.
 
Любителят на екстремните дейности припомня факта, че скоро Дубай ще изпрати в космоса първата си астронавтка Нора Ал-Матруши, която е със същата фамилия Ал-Матруши. “В контакт сме с ПР агенцията на UAE SPACE AGENCY с предложение за съвместен проект по повод и на 50-годишнината на АОЕ.Специално за обучението на спасители от Емирствата, за които строим Дома на спасителя на бъдещето в София със собствени средства, тествахме най-новите технологии за работа на спасителите на бъдещето в бърз достъп до покрива на високи горящи сгради и днес ще продължаваме с тренировки в екстремното.
 
 
Това е напълно доброволческа дейност, в подкрепа на която се включиха световни лидери в безопасността и сигурността на спасители, както и Гугъл с подкрепата на екипа си и услугите, които ще помогнат за популяризирането на дейността на TEAM.FORBULGARIA и контактите си с целия свят. Обучението бе направено точно там, където ще се подготвят за наша сметка и планински водачи, които ще развият умения за работа на труднодостъпни места и въздушно спасяване”, разкри Иван Кристоф.
 
По думите му в подкрепа на тази лична и безвъзмездна инвестиция, проявили интерес да се включат и инвеститори от Дубай, както и Министърът на Икономиката на Дубай, който управлява и има завиден опит в управлението на Инвестиционни фондове в АОЕ.
 
“От години инвестирам в пречупващи ограниченията доброволчески спасителни модели. Това е революционен метод за развитие на доброволческия спасителен сектор. Предпочитам да инвестирам в начинания на ранен етап, където експертизата и опитът ни могат да се използват, за да спомогнем за реализирането на пълния потенциал за реализиране на нови инициативи за вертикално и въздушно спасяване”, заяви в заключение Иван Кристоф.