С една инициатива да възвърнем българската авиация

Ние създаваме история

World's Firsts
Air to Air Rescue Gen. Zlatko Zlatkov

Иновации в авиацията

Българска иновация

Тя може да е малка страна, но проектите й са от световна класа. Някои от тях са световните рекорди за спускане и изкачване на въже, поддържано от хеликоптер.

Авиобаза 24 / Български ВВС

АВАРИЙНО СПАСИТЕЛНО ЗВЕНО
 

Иван Кристоф, експерт по въже.достъпни дейности, технология и SAR / България

ОТКРИВАТЕЛ, АВИАТОР,  СВЕТОВЕН РЕКОРДЬОР

Иновации във въжедостъпни дейности

Канадска иновация
 

Първият световен достъп с въже на върха или най-високата световна структура през 2003 г. Един от пионерските проекти беше да се създаде супер ефективен план за спасяване и въздушна спасителна операция и рапел от хеликоптер, почти два пъти по-висок от CN Tower, Торонто, Канада. Сега новото предизвикателство за пилотите е да бъдат в състояние да изпълняват вертикална референтна дължина на външната човешка екстракция за върха на новата най-висока сграда в света.

През 2014 г. Иван Кристоф и Робърт Либи в съвместни презентации показаха как това може да се случи по време на конференцията в Дубай Хелишоу.

The Innovative Agency
The Digital Agency

Иновации в комуникациите

Въздушното видео се излъчва по 3G и 4G по време на хеликоптерни операции

Първо световно тестване на WIMAX с мобилни компютри на борда на летящ хеликоптер. Този пилотен проект беше осъществен за екипа на Службата за специални операции (SOS), българска доброволческа спасителна организация и за град София, под патронажа на генерал Бойко Борисов, кмет на София по това време и сега министър-председател на България. ,

През 2007 г. Иван Кристоф организира екип от ИТ специалисти и наема частен хеликоптер Eurocopter Doulfine, за да покаже предимствата на дистанционното видео наблюдение в реално време отгоре и как може да се приложи с въвеждането на новата услуга WIMAX в България.

Насърчаване на потенциала за спасяване и смели иновации

Вярваме, че бъдещето само се подобрява

Искаме да създадем най-добрия спасител. Искаме да се обучава с най-съвременни технологии и методология. Нашите цели за Спасителя на бъдещето са насочени към две идеи: напредване на човешкия потенциал и насърчаване на смели инициативи.

Започваме с наука и специализирано обучение в екстремни условия – области, в които системните бариери ограничават индивидуалния напредък. Ние правим дългосрочни инвестиции, защото важни пробиви често отнемат десетилетия или дори векове.

In the Extreme

НАШИЯ ФОКУС Е В ИНОВАЦИИТЕ 

2019 

Бъдете част от новаторска част от пионерското движение, което допринася за развитието на съвременен достъп до въже и въздушни операции.

2020

Бъдете пионер. Станете спасител на бъдещето. Това ще промени живота ви. И в крайна сметка това на много други.

2021

Само най-смелите умове и най-модерното оборудване могат да помогнат на хората да ускорят новото спасително поколение.

2022

До 2022 г. планираме да изградим Институт за вертикални операции (И.В.А.Н.) на в София, България.

Dubai movie star Mansoor Alfeeli​ for us