Air Fire

Как да се сътрудничи с местни академични институции и специализирани отряди за спасяване

Сигурност с Иван Кристоф
За тези, които искат любителски или професионално да се занимават с екстремни спортове и рискови професии ще могат да последват Иван Кристоф  в съвместната му дейност със службите за сигурност в България и в чужбина.  Иван има дългогодишен опит с аварийно-спасителните служби в Канада, САЩ и у нас. Неговата мисия е да предлага подкрепа на спасителни организации, занимаващи се с въздушни и въжени операции, в три области:

– Насърчаване и информираност за безопасността
– Работа в изключително рискови ситуации
– Подкрепа на  научни изследвания

Безопасността в сферата на спасяването се смята за приоритет, и изисква подкрепа в световен мащаб. Целта на Иван Кристоф е да се намалят различията по отношение на безопасността, които засягат всички специалисти.

В зависимост от специфичните нужди на всяка страна и спасителни организации, Иван предлага програми и методики за обучение, инструменти за преподаването и обучението на лицата относно безопасността им. За тази цел той си сътрудничи с местни академични институции и специализирани отряди за спасяване.

Тази фото сесия показва част от съвместната дейност на Човека паяк с Факултета “Пожарна безопасност и защита на населението” към Академията на МВР, с участието на Елена Йончева.

Още по темата
Institute for Vertical Access operatioNs

Highrise Emergency and Aerial Response Team (H.E.A.R.T.)