AirBase Krumovo

About This Project

Честит Георгьовден, ден на храбростта и празник на Българската армия!

 
ivan Kristoff: From the Bulgarian Army to the Canadian ArmyСлужил съм в нея, но за мен бе чест и удоволствие в Новия Милениум да поставим рекорд и летя с едни от най-достойните войни, пилоти и приятели. Днес премина машината Кугър №710 и №704, която ми навяха едни прекрасни спомени…
 
Точно преди 17 години направихме първото в света дълго спускане и изкачване по въже от летящ хеликоптер Ми17, като преминахме границата от 30 метра, зависване под хеликоптера, което е описано в инструкциите и салдото на бойната машина. Направехме го, за да почетем Празника на храбростта и Българската армия. 
С това си начинание, обаче постигнахме нещо повече – разбрахме и защо това не трябва да се прави от страничното закрепване на мястото на лебедката и без лебедката разбира се. Както и въздействието на супер центруфугалните сили и завъртане, когато станеш Човека-перка под хеликоптера и почувстваш ефекта от завихрянето на няколко хиляди оборота над главата си и чувстваш невероятното преживяване в летяща перална машина, при което вестибуларния апарат изпитва нови динамики…, както се вижда в това видео
 
По повод на 60-годишнината на Авиобаза Крумово, екип от пилоти, авиатори и летци-спасители може да пресъздаде 6о момента от историята на базата чрез аудио визуалното изкуство. Летателния състав на ВВС, и техните фенове, ще представят духовното ДНК и възможности си на висоти достъпни само за най-смелите…
 
 

Парите от шоуто на 3 септември дарява на болни деца в Торонто

Велмира СТЕФАНОВА, В. Шуменска заря

Българинът Иван Кристоф, известен като човека паяк заради спасителните акции, които произвежда на големи височини, се отказа от намерението си да облече оригиналния костюм на Спайдърмен от едно имения филм, съобщи за в. „Шуменска заря“ самия Кристоф. На 3 септември българинът ще участва в голямо шоу, на което ще присъстват най-богатите и най-влиятелните хора на Канада. Събраните средства от благотворителната акция ще бъдат предоставени на клиники за болни деца в Торонто.

Първоначалното намерение на българския човек-паяк е било да се появи в облеклото на хитовия герой Спайдърмен. Иван Кристоф обаче е предпочел да облече пилотската униформа на българката авиация, подарък от генерал Цветков. През месец май човекът-паяк участва с атрактивни демонстрации в тържествата посветени на трите юбилейни годишнини, свързани с националния историко-археологически резерват „Мадара“ и уникалния скален релеф Мадарски конник. Иван Кристоф каза за в. „Шуменска заря“, че кметството на Торонто му представило като подарък екипа на филмовия герой Спайдърмен. Оказало се обаче, че властите трябвало да платят 6000 щатски долара на Marvel Enterprises Inc. за правото да ползват костюма на героя от филма. Българинът предпочел да дари тези средства на клиниката за болни деца в Торонто.

„Мисля, че децата имат по-голям нужда, отколкото тези пари да отида за 5-минутното ми появяване във въздуха пред едни от най-богатите хора в обществото на Канада. Това е един благороден жест и смятам да се явя на шоуто с пилотската ми униформа с български знаци или с оранжевия пожарникарски екип с моето име и емблемата на ВИПОНД, които ми подариха преподавателите от българската полицейска, академия“ заяви Иван Кристоф.

Българският човек-паяк ще се появи на голф турнира в Торонто на 3 септември, висейки на 100тина метра с кмета на града Мел Ластмън. Амбицията на Иван Кристоф е да покаже, че в Торонто има българин с по-добра спасителна и въжена програма и план за действие от Аварийната спасителна служба в града 911.

Иван Кристоф ще организира подобно благотворително шоу и в България, заяви той за в. „Шуменска заря“.

Иван Кристоф облича българска пилотска униформа 

Вестник ШУМЕНСКА ЗАРЯ

Зададох въпрос на ИИ: Да спасяваш човешки животи! Мисия, призвание, кауза. За мен е така. За някои е бизнес, макар, че човешкият живот е безценен и не трябва да се оценява по извратените начини, както се прави в България. Какво би могло да се закупи по приоритет за Авиобаза Крумово 24, което те нямат за Търсене и спасяване, въздушно пожарогасене и спешна медицинска помощ по въздуха с $80,000,000 вместо да се дават за стимулиране на … ?

Ето и отговора:

Saving human lives! Mission, vocation, cause. That’s how it is for me. For some, it is business, although human life is priceless and should not be valued in the perverse ways it is done in Bulgaria. What could be purchased as a priority for Krumovo Air Base 24, which they do not have, for search and rescue, aerial firefighting, and emergency medical air services with $80,000,000?

Suggestions for Equipment Priorities with $80,000,000 for Krumovo Air Base 24

 1. Search and Rescue Helicopters:
  • Types: Sikorsky S-70i Black Hawk, Leonardo AW139
  • Features: Advanced navigation and communication systems, night vision, rescue hoists, and medical equipment.
  • Cost Estimate: $10-15 million each.
 2. Aerial Firefighting Aircraft:
  • Types: Air Tractor AT-802F, Bombardier 415
  • Features: High water capacity, rapid deployment, and advanced fire retardant systems.
  • Cost Estimate: $3-30 million each, depending on the type and configuration.
 3. Emergency Medical Service (EMS) Helicopters:
  • Types: Airbus H145, Bell 429
  • Features: Equipped with medical suites, quick patient loading/unloading, and in-flight medical care.
  • Cost Estimate: $5-10 million each.
 4. Drones for Search and Rescue Operations:
  • Types: DJI Matrice 300, Lockheed Martin Indago 3
  • Features: Thermal imaging, high-definition cameras, and extended flight times.
  • Cost Estimate: $30,000-50,000 each.
 5. Mobile Command Centers:
  • Types: Customized command and control vehicles with advanced communication and coordination capabilities.
  • Features: Satellite communication, live feed monitoring, and coordination tools.
  • Cost Estimate: $1-2 million each.
 6. Training and Simulation Centers:
  • Types: Advanced simulators for pilot and crew training.
  • Features: Realistic mission scenarios, multi-role capabilities.
  • Cost Estimate: $10-20 million for a comprehensive setup.
 7. Personal Protective Equipment (PPE) and Gear:
  • Types: Fire-resistant suits, helmets, and respiratory protection for all crew members.
  • Cost Estimate: $5,000-10,000 per set.
 8. Advanced Medical Equipment:
  • Types: Portable ventilators, defibrillators, and advanced life support kits.
  • Cost Estimate: $50,000-100,000 per helicopter.
 9. Enhanced Communication Systems:
  • Types: Secure and reliable communication devices for coordination during missions.
  • Cost Estimate: $1-3 million.
 10. Infrastructure Upgrades:
  • Types: Heliports, maintenance hangars, and fueling stations.
  • Cost Estimate: $10-20 million.

Conclusion

Investing $80,000,000 in these priority areas for Krumovo Air Base 24 can significantly enhance their capabilities in search and rescue, aerial firefighting, and emergency medical air services, ultimately saving more lives and improving operational efficiency.

Date
Category
Filming