AirBase Krumovo

About This Project

Честит Георгьовден, ден на храбростта и празник на Българската армия!

 
ivan Kristoff: From the Bulgarian Army to the Canadian ArmyСлужил съм в нея, но за мен бе чест и удоволствие в Новия Милениум да поставим рекорд и летя с едни от най-достойните войни, пилоти и приятели. Днес премина машината Кугър №710 и №704, която ми навяха едни прекрасни спомени…
 
Точно преди 17 години направихме първото в света дълго спускане и изкачване по въже от летящ хеликоптер Ми17, като преминахме границата от 30 метра, зависване под хеликоптера, което е описано в инструкциите и салдото на бойната машина. Направехме го, за да почетем Празника на храбростта и Българската армия. 
С това си начинание, обаче постигнахме нещо повече – разбрахме и защо това не трябва да се прави от страничното закрепване на мястото на лебедката и без лебедката разбира се. Както и въздействието на супер центруфугалните сили и завъртане, когато станеш Човека-перка под хеликоптера и почувстваш ефекта от завихрянето на няколко хиляди оборота над главата си и чувстваш невероятното преживяване в летяща перална машина, при което вестибуларния апарат изпитва нови динамики…, както се вижда в това видео
 
По повод на 60-годишнината на Авиобаза Крумово, екип от пилоти, авиатори и летци-спасители може да пресъздаде 6о момента от историята на базата чрез аудио визуалното изкуство. Летателния състав на ВВС, и техните фенове, ще представят духовното ДНК и възможности си на висоти достъпни само за най-смелите…
 
 

Парите от шоуто на 3 септември дарява на болни деца в Торонто

Велмира СТЕФАНОВА, В. Шуменска заря

Българинът Иван Кристоф, известен като човека паяк заради спасителните акции, които произвежда на големи височини, се отказа от намерението си да облече оригиналния костюм на Спайдърмен от едно имения филм, съобщи за в. „Шуменска заря“ самия Кристоф. На 3 септември българинът ще участва в голямо шоу, на което ще присъстват най-богатите и най-влиятелните хора на Канада. Събраните средства от благотворителната акция ще бъдат предоставени на клиники за болни деца в Торонто.

Първоначалното намерение на българския човек-паяк е било да се появи в облеклото на хитовия герой Спайдърмен. Иван Кристоф обаче е предпочел да облече пилотската униформа на българката авиация, подарък от генерал Цветков. През месец май човекът-паяк участва с атрактивни демонстрации в тържествата посветени на трите юбилейни годишнини, свързани с националния историко-археологически резерват „Мадара“ и уникалния скален релеф Мадарски конник. Иван Кристоф каза за в. „Шуменска заря“, че кметството на Торонто му представило като подарък екипа на филмовия герой Спайдърмен. Оказало се обаче, че властите трябвало да платят 6000 щатски долара на Marvel Enterprises Inc. за правото да ползват костюма на героя от филма. Българинът предпочел да дари тези средства на клиниката за болни деца в Торонто.

„Мисля, че децата имат по-голям нужда, отколкото тези пари да отида за 5-минутното ми появяване във въздуха пред едни от най-богатите хора в обществото на Канада. Това е един благороден жест и смятам да се явя на шоуто с пилотската ми униформа с български знаци или с оранжевия пожарникарски екип с моето име и емблемата на ВИПОНД, които ми подариха преподавателите от българската полицейска, академия“ заяви Иван Кристоф.

Българският човек-паяк ще се появи на голф турнира в Торонто на 3 септември, висейки на 100тина метра с кмета на града Мел Ластмън. Амбицията на Иван Кристоф е да покаже, че в Торонто има българин с по-добра спасителна и въжена програма и план за действие от Аварийната спасителна служба в града 911.

Иван Кристоф ще организира подобно благотворително шоу и в България, заяви той за в. „Шуменска заря“.

Иван Кристоф облича българска пилотска униформа 

Вестник ШУМЕНСКА ЗАРЯ

Date
Category
Filming