Nissan – case study of Experiential Marketing

FULLHDnissanquiscai

Experimental extreme projects: Air-to-Air transfer
Rope access adventurer Ivan Kristoff wants to start his experience as an editor at the BBC Top Gear Bulgaria magazine. This is why he is teaming up for the “Air-to- Air transfer” project with  Atanas Markoff, Sports Editor at Autobild Bulgaria and BBC Top Gear Bulgaria magazines.

The concept behind this project is pure and simple—find and photograph dare devils in extreme situations. While we’re certain this batch of conceptual photography will satisfy your desire for amazing photos we know they will leave you craving to be part of the action!

Experiential Marketing with Experimental extreme projects
Ivan Kristoff, proud owner of the Nissan Xterra 4×4 emergency vehicle, started his experience as an editor at the BBC Top Gear Bulgaria magazine. He teamed up for the “Air-to- Air transfer” project with  Atanas Markoff, Sports editor at Autobild Bulgaria and BBC Top Gear Bulgaria magazines.

Ivan transformed his Nissan into an Outdoor Broadcast Emergency Car – the prime web TV station for this project. In the next few days, Ivan will developed a unique concept of Experiential Marketing  in extreme sports, which will showcase in a new way the Nissan’s slogan “Innovation That Excites”.  The focus is on the key word “InnoVAtioN“, which is embodied in Ivan’s name. The concept behind this initiative  is pure and simple—find and photograph daredevils  in extreme situations. While we’re certain this batch of conceptual photography will satisfy your desire for amazing photos we know they will leave you craving to be part of the action!

Интересно тестване на нови коли и концепции
Иван Кристоф и Атанас Марков, спортен редактор на списания АutoBild.bg и TopGear.bg ще заснемат авто/авио каскади с най-новите коли на Нисан в България. Това, което ще правят никога не е правено в България, а някои от бъдещите проекти не са правени по света. За тази цел те имат подкрепата на две от водещите телевизионни компании да го отразят, както и да направим късометражна филмова поредица. Ще се снима със специализирана техника и обективи, система за въздушно видео наблюдение и летящ куадрокоптер.

EXTREME-OFF-ROAD-DRIVING-FOR-ERСнимковите материали ще бъдат принтирани в електронното Списание EXTREME, на клуб ЕКСТРИЙМ. Късометражните филми ще бъдат излъчени на най-голямото вертолетно изложение в Близкия изток – Dubai Helishow.

За тази цел ще се събере група на 29 ти декември,2013г. и да тества седем местната кола Нисан QASHQAI +2.

Както казва Иван: “Нямах търпението да я покарам по празниците и тествам по завоите на Искърското дефиле и високи места. Тук направих и няколко интересни тестови кадри с широкоъглните обекитви на НИКОН

Днес буквално полетяхме до скалите на гара Лакатник заедно с приятели, между които и Атанас Марков, редактор на списания АutoBild.bg и TopGear.bg. Заснехме интересни моменти с една от най-новите коли на Нисан в България. След това тествахме офроуд карането до най-високата част на скалите, където гледката е изумителна и направихме страхотна фото сесия с момичетата от Dance studio Deja Vu на ръба на пропастта.

Всичко започна с разтягане и подготовката за вертикална акробатика… докато колективно не решихме, че ни мързи и препрочетохме да отидем до най-виоката част с Нисан-а вместо да катерим…

Винаги съм вярвал, че ако ще се правят снимки на интересни коли и хора те трябва да са правени на интересни места и заснети по начин, по който зрителя не е свикнал да вижда – катерен по коли, през панорамния покрив в движение…. 

Сутринта рано взех въжетата и екипировката, качихме се шест човека с много снимачна и катерачна техника в 7-местната Нисан QASHQAI с панорамен покрив и потеглихме. Карахме с наслада през гъстата и ниска мъгла по завоите на Искърското дефиле и се върнахме още по-заредени от високия адреналин.”

Emergency response for aerial rescueRelated links:

MotorShow Magazine

Aerial events and helicopter operations

Off-road

Extreme Adventures

 

Какво е да живееш винаги на ръба

Пример за темата на тази поредица от каскади от коли на ниско летящи летателни средства ще видите в последното интервю на Иван Кристоф с ТВ водещия Стойчо Керев, в предаването “Въпрос на гледна точка” по News TV7:

Иван Кристоф избира екстремните предизвикателства като начин за съществуване
Въпрос на гледна точка: винаги ми е бил интересен прогреса на някои хора в избраната от тях професия, още повече ако това се измерва в надскачане на много кратно повече от това на конкуренцията. Един от случаите е когато за първи път в живота си наблюдавах два от изявените ни водещи на ТВ предаване в една и съща среща пред голяма аудитория.

Реших, да си запиша записки с впечатленията си и от двамата журналисти, за да измеря като критерий на точки, кой е по-добър професионалист. При при първия водещ започнах да записвам в bullet point забележките си, докато усетих, че те са предимно негативни. Даже някой доста негативни…

Тогава се появи Стойчо Керев и още с появата си, направи добро впечатление. (Казват, че нямаш втори шанс за първо впечатление:) И тогава почнах да драскам позитивни точки… Веднага грабна вниманието на публиката и ги зареди с положителна емоция, развесели ги… Даже не ми стигна празното място на листа, та почнах да драскам и по вертикала

“За да направиш най-голямата щуротия в живота си, е необходимо да си малко луд. Но да го превърнеш в професия е въпрос на гледна точка…

Днес ше Ви дам рецептата за нестандартна проява на смелост, съчетана с полза за обществото.

Да висиш на ръба на отвесна скала, не е най-приятното занимание за огромна част от хората по земята. Има няколко екстремни мъже по света, готови да предизвикат провидението със всеки свой ход. Той е един от малцината смелчаци, готови да атакуват не само високите планини но и небостъргачите по сета. В Канада Иван е познат на държавните и обществени организации, пък и на обикновените граждани като най-умелия височинен спасител. И днес Човека паяк харесва моторите, луд по екстремните спортове, лети спарапланер, скача с парашут. За живота на ръба и адреналина като храна за мозъка, ще говорим с Иван Кристоф, по-известен като човекът паяк.

‘Каквото и да правиш, трябва да го правиш дори това да е безумие.’ с тези думи на Балзак се разделяме…”, казва Стойчо Керев в това интервю.

Проследете развитието на тази история във: ivankristoff.com/7newsтv-adrenalin