Savina

Войната в ПР-а, масовите и микро комуникации

Ето една тема за рисуване на снимка, в която се вижда как девойка, надига чашата за “Наздраве” насред трофеите на одраните (омаскарените) кожи и тела на колегите си от Студентски съвет на един българки университет. Всички тези одрани кожи репрезентират действителни хора, срещу които са писани дописки от вдигналата за наздраве весела и усмихната девойка. Това е неволна реплика. визуализация на ефекта от пира над хора, които са третирани като животни, които можеш да нараниш и …, както за удоволствие, така и за насищане. Няма да споменавам думата “оцеляване”, защото все пак живеем в 21 век и ако човек е гладен може да си купи или поръча храна.

Оригинална снимка от ФБ страницата на С. Д.,  С<нежанк>а, бивш председател на Сав. съвет

Моя бизнес е далеч от моето минало – работа с достъп на трудно достъпни места с въжета в индустрията на височинното строителство. В Канада, особено сред най-високо развития на супер високи сгради  град – Торонто, всяка злополука и фаталност отразява върху индустрията. За мен, като доброволец спасител. тя се отразява на отношението ми да се направят подобрения и прилагат знанията и опита за намаляване на жертвите и загуба на човешки живот. По пътищата видях млади хора умират от другите грешки, върху въжетата I спасени младите хора от грешките си. Така че, най-ефективният начин да се предотврати това подобни ситуации да се случи. В една индустрия, която все още няма телевизии, списания, дори Изложби, правилното предаване на опит си струва разпространение е чрез социалната микс.

В Канада, особено сред най- развития град – Торонто, всяка злополука и фатален случай се отразява върху индустрията. За мен, като доброволец спасител. тя се отразява на отношението ми как да се направят подобрения и прилагат знанията и опита за намаляване на жертвите и загуба на човешки живот. По пътищата видях как млади хора умират от грешки на други, по земята и вертикала на високи сгради спасих млади хора в пак заради грешки на други.  Така че, един от най-ефективният начин е да се предотвратяват подобни ситуации. В една индустрия, която все още няма собствени телевизии, списания, дори Изложби, правилното предаване на опит си струва споделянето на истории, които могат да променят нагласите. Нагласи на хора към отговорностите и волята да бъдат по-ефективни в постигането на положителни резултати. Един от начините да се постигне това – е да се подобри комуникацията, при която нейната липса или неправилно тълкуване може да има фатален изход.

Club E.X.T.R.E.M.E. Rope Access
Доклад за Пролетна научна конференция на НБУ -2014

Всяко телевизионно предаване преди да бъде направено трябва да е повлияно вече от потребителите. Познаваме ли ги?
 
За тази цел съм избрал като референция идеята ми за създаване на  Academic Research Television – АРТ Вижън – Телевизионна мобилна станция за нуждите на студентите от Нов български университет.
 
Отскоро започнахме с колеги от НБУ да подготвяме пилотен проект на 5 минутен епизод, като част от ТВ предаване, което може да се излъчва четири пъти в месеца (веднъж на седмица) от септември месец. Темата ще е за екстремни спортове, а “мини сериала” ще се нарича  КЛУБ ЕКСТРИЙМ. За всяко излъчване ще има определена подтема като например КЛУБ ЕКСТРИЙМ:мотоциклетизъм.
 
В момента тестваме  реакциите на бъдещите потребители на фан страницата fb.com/ProjectExtreme и публикации от рода на списанието на Клуб ЕКСТРИЙМ – EXTREME MAGAZINE, който могат да се видят на страниците: 
 
В този проект са поканени да участват студенти, журналисти, ПРи, сценаристи, фотографи, видеооператори, график дизайнери, аниматори, художници от НБУ и Художествената Академия. Като основател наKлуб Extremeи сдружение“Специализиран отряд за спасяване”, смятам да създам телевизионна станция за нуждите на преподаватhttp://motozona.eu/blog/club-extreme/ели и доброволци спасители в сферата на аудио визуалното изкуство, маркетинг, реклама, и масови комуникации.
Сега, с водещите компании в света на ИТ комуникациите, те подготвят създаването на първата Студентска телевизионна станция  – A.R.T.Vision – АРТ Вижън. Българският вариант ще бъде качен наwww.ivan.bg
 
Този проект ще работи като огледален вариант на първата Телевизионна станция за авиацията- A.R.T.Vision (Aerial Rescue TeleVision, която ще бъде в полза на  аварийно спасителната дейност, обучение на работа с индустриална/височинна безопастност, въздушно въжени операции,  и клуб ЕКСТРИЙМ към НБУ.
 
За първи път се предоставя възможността на НБУ да има свой телевизионен и медиен канал, който да излъчва в реално време сигнал за видео стрийминг по телевизионни канали и Интернет, без това да изисква финансиране от страна на държавата. Този проект е финансиран от Иван Кристоф и за тази цел той работи с иновативни компании от чужбина с опит в създаването на мобилни ТВ станции и Outdoor Broadcast ванове.
 
Новосъздадения телевизионен екип представи премиерата на този проект по време на DubaiHeliShow2012 – най-голямото изложение в Близкия Изток за хеликоптери, авио медицинска и въздушна спасителна техника, където ще участват представители на Khalifa University, Academy of Technical Training, Emirates Aviation College, Emirates-CAE Flight Training и други ацадемични институции. Също така се предвижда демонстрация на живо на пистата на Формула 1 –  Silverstone в Англия, в които ще участваме тази година. Филмът може да бъде излъчен на най-дългия в света видео екран (108м.) – GRANDSTAND, намиращ  се на територията на най-големия в света хиподрум – Meydan Racetrack в Дубай.
 
Излъчване на живо
Oчаквайте през новата година, с екип от учени и пилоти, в Дубай да реализираме един от най-опасните проекти в авиацията. Ако оцелеем и всичко мине добре ще осигурим голям напредък в сигурността на авиацията. Това ще е от полза за научното общество а информацията, която ще извадим в публичното пространство, за да подобрим сигурността, ще се осигури с със специално създаден Mobile Video Patroller – видео наблюдение в реално време, две вградени камери с инфрачервени сензори за нощно снимане, GPS локализиране и проследяване, дистанционно управление заснемане и проследяване… С безпилотен летателен апарат можем да предаваме в реално време и от труднодостъпни места
 
F58795
Ето и последния ТВ репортаж, които направихме (колеги и бивши студенти от НБУ): : 
 
7NEWS TV:  Доброволци: Най-важни са първите минути – тук колегата Цветелин Димитров споменава Клуб ЕКСТРИЙМ и НБУ
 
ПС: Цитира,м с позволение на изпращача на съобщението във Фейсбук профила ми –  Явно тези идеи като се представят – има ефект. Ето и едно съобщение, което току що получих от Mladelin DJ-Mlado Dimitrov: “Здравей Иван ! Не се познаваме, но много бих искал да се запознаем и да поговорим. Гледах интервюто ти по Нова ТВ и бих искал да се видим ако е възможно. Аз също се боря с това да променим системата на здравеопазването и в частност “Спешната помощ”. В ръцете ми издъхна Фотографката Елизабет Димитрова защото чакахме 40 мин линейка. Самият аз бих искал да давам безвъзмездни дежурства като шофьор на линейка и не само това, но това за сега е невъзможно. Според мен за да има промяна е необходимо хора като теб и мен да се обединим в едно цяло и да изградим една нова система. С мен се свързаха много хора които и те искат да помагат, кой с каквото може. Надявам се да се видим и До СКОРО !”