Rope Access and Air rescue

Новата мега -инфлуенсър и защо марките зарязват социални-знаменитости за микро-инфлуенсъри

Грета от Швеция е едно уникално дете, с уникален подход за налагане на кауза. личен бранд, внушение и мнение, което дори е неразрбираемо сигурно и за тези, които да го създали. Детето не трябва да плаща заради греховете на родителите си и тези, които го използват по един толкова агресивен и отблъскващ начин, но за сметка на това пък много влиятелен.
 
Следя коментарите на българските специалисти, които героизираха наш уникален случай с не по-малко известен на национално ниво вколог, подкрепен от Империята на злото…
 
Това дете не говереше “How dare you!” пред някакви затворници или измамници а пред ООН. Представям си колко по зле- щеше да говори на нашите политици. Така ни крещеше ротния командир, като служех Резервист в канадската армия – в 25Медицинска пехота, Торонто.
 
За мен лично това е откраднат живот на едно дете и в това е мъката и корена на проблема. Аз самия съм преживял последиците от откраднат живот от мои роднини, които се възползваха от влиянието си докато баща ми в моето детство работеше в чужбина, за да служи на държавата и защитава интересите на родината.
– Greta, first they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win…
 
…най-вероятно това е което Екипът, който стои зад сцената и камерите, обяснява на едно момиченце. Това, което бих й казал е “- Грета, първо те игнорират, после ти се смеят, после ти се подиграват, докато други печелят от теб.”
 
А за тези, които печелят от тази кражба на чужд живот, едно нещо е сигурно – те налагат един нов тренд, който ще трябва сигурно да се нарече. Тhe Child macro influencer. 
 
Бях свидетел на откраднатия живот на друг еко инфлюенсър в България и от личен опит, ще споделя това, което съм забелязал и учил по темата, като наложи мой личен бранд, запазена търговска марка и съм Посланик на световна мзрка за часовници.
 
В тази статия Ви представям стария модел, който Грета ще промени. 
 

BRAND-AMASSADOR

 

Наличието на микро-влиятели е станало изключително важно за маркетинговата стратегия на всеки бранд.

Ветровете отново се променят за маркетинговата индустрия за влияние, тъй като Unilever, Samsung, eBay и други домашни марки обявяват, че заемат позиция срещу влияещите, които купуват фалшиви последователи и фалшифицират ангажиментите си.

Докато марките трябваше да правят това през цялото време, това засилено внимание би трябвало да принуди марките да се ровят във фона на своите партньори по влиянието с гребен с фини зъби. И докато се отдалечат от някои влияещи, те ще обхващат нови взаимоотношения с влиятели, които са останали верни на корените си и на своята публика.

Именно тук микро-влиятелите започват да стават съществена част от маркетинговата стратегия на влиянието на всяка марка. 5-те типа влияещи в социалните медии са:

  • Знаменитости
  • Социални звезди
  • Макро-влиятелните 
  • Микро-влиятелните
  • Нано-влиятелните

ЗАЩО МИКРО-ИНФЛУЕСЪРИТЕ СА РЕШАВАЩИ

От тези пет ще видим микровлияния, които играят все по-важна роля. Защо? Тя се връща към целта на маркетинга на влиянието.

Първият маркетинг за инфлуенсър беше създаден, защото потребителите започнаха да чувстват, че марковото съдържание е твърде принудено и вече не резонира. Вместо това вниманието им се насочи към блогърите, с които те са свързани лично и потърсиха съвет и вдъхновение. След като брандовете се хванаха за силата на тези производители на съдържание, те започнаха да сключват сделки с тези блогъри, за да помогнат на влиянието на аудиторията да използва техния продукт или услуга.

Имате го – рекламния  маркетинг съществува, за да влияе. И какъв по-добър начин е да повлияете на някого след това да си партнирате с надежден ресурс, който може автентично да популяризира вашата марка по уникален и личен начин, с който публиката може да се свърже. Тяхната микро-аудитория ви дава предимства, че не можете да работите с други видове влиятели.

ЦЕЛЕВА АУДИТОРИЯ
Можете да разберете по-точно, че аудиторията им съответства на вашата целева аудитория и че вашите съобщения ще бъдат добре приети.

ИНФОРМАЦИЯ НА ОБЩНОСТТА
По-вероятно е влиятелният да бъде открит за реален диалог със своята аудитория, като отговаря на въпроси и се обръща към коментари, които ви предоставят смислена информация, която може да информира вашата кампания.

АВТЕНТИЧНОСТ
Тяхната история ще бъде уникална и лесно преносима за последователите. И какво е най-добре, ако те не се страхуват да откажат работа, ако смятат, че вашата марка не е подходящата за тяхната аудитория. Посланици – Микровлиятелите също са фантастични кандидати за посланически програми. Колкото по-дълго работите с влиянието, толкова по-добро става тяхното съдържание и по-доброто им съобщение става причина, че честотата на ангажираност редовно се увеличава.

РЕНТАБИЛНОСТ
И накрая, микро-влиянието е по-изгодно решение. По време на кампании ние сме в състояние да си партнираме с множество микро-влиятели, които произвеждат стотици съдържание, срещу изразходването на целия бюджет за една публикация.

СЛАБАТА СТРАНА НА МИКРО-ИНФЛЮЕНСЪРИТЕ (ВЛИЯТЕЛНИТЕ ЛИЧНОСТИ)
Очевидният недостатък на микро-влиятелителните личности е, че те нямат същия обсег като влияещите с повече последователи. В крайна сметка, ако никой не вижда марковото съдържание, със сигурност не може да бъде повлиян от него.

Това е адрес по два начина. Първо, чрез множество влияещи за един и същи бюджет и второ, чрез синдикиране на най-доброто от съдържанието с точно подходящата аудитория. Това е един от основните принципи, на които Carusele е изграден наоколо.

Така че, докато продължавате да оптимизирате маркетинговата си стратегия за влияние за остатъка от годината, помислете за включването на микро-влиятели във вашите кампании. Ако имате нужда от помощ за идентифициране на правилните и се уверете, че можете да измервате точно кампаниите си, свържете се с нас днес.