Непознатата история на
екстремни постижения

“Искам да постигнем нов световен рекорд и символа над Парламента

ни да се изпише отвъд границите от 10,000 метра над морското ниво…”
Иван Кристоф

Rescuing without a rescuer

Да летиш между сградите

Как човек се готви за спускане сред облаците със завързани очи и има ли страхове мъжа, който е работил с въжете при скорост на вятъра над 60 км./ч в еекстремни зимни условия? И защо, когато знаеш какво правиш на няколко стотин метра по вертикала, можеш да си луд, колкото си искаш и да си в по-голяма безопасност, отколкото на земята.

Art Rescuing without a rescuer

С екстремния българин

“Когато всичко свърши, искам да скоча без парашут и приятелите ми да ме хванат във въздуха. Ще направя този път каскадата на хиляди метра над земята. Това ще е оптималния тест за тяхната подготовка. Обичам да имам контрол над всичко. Затова сам си карам колата, планирам проектите, проверявам въжетата и работя сам на високото.

Art Rescuing without a rescuer

Невероятната история

Кой е иван Кристоф, защо обича да прави неща, които никой не е правил, как се е родила мечтата му не просто да работи по вертикала, диагонала и хоризонтала на въже, и да го прави на стотици метри над земята. Защо държи да осъществява екстремните си рекорди без каквато и да е осигуровка и вярва, че има ангел-хранител.

Защо го правиш, какво ти дава?

Какъв рекорд ще поставяш този път?

Този път искам да се кача над 10 000 метра с български дизайнери, фотографи и модели, за да направим модно ревю на 100% български дизайн, производство и шити у нас дрехи. Искам българските модно модели да минат боси, като нестионари, по килим с изисуван трибагреник със символиката на България и България Еър.

Rope access Cn tower

Звучи изключително интересно…

Да, и това ще издигне символиката на България на ново ниво… И не е правено досега. Правени са модни ревюта под 10 000 метра, но никой никога не е представял държавата си по този начин. Ние ще сме първите. Това е и моята визия за проекта “България – винаги първа”. Навремето я бях представил пред Ген. Румен Радевв за военната ни авиация.

Добре дошли в света на Иван Кристоф
Какъв рекорд ще поставяш този път?

Защо го правиш, какво ти дава?

Защото обичам България, но още повече обичам да издигам престижа на нацията ни и сънародниците нио на ново ниво… Харесва ми да предтавям нови тенденции, да задминавам границите поставени от другите. Но най-вече с български екип, както направихме с Аварийно спасителното звено към Авиобаза Крумово на ВВС, България.

extreme ROPE ACCESS