MARS Mission

Latest posts
Copyright Ivan Kristoff 2017
aerial rescue

Search and Rescue Mobile Mission Control Center

Това, което направи Григор Димитров бе невероятно красиво, престижно и поучително за България. Но най-високия му успех според мен е изборът му на нов екип за тази година, защото колкото и да си талантлив, бърз и издръжлив, ако стратегията ти е в грешната посока, това работи само за конкуренцията ти. Поздравления на Григор и родителите му! Поздравления и за публиката, която го подкрепи уважи. Те поизчистиха имиджа на България и направиха това, което модерните маркетолози биха нарекли Experiential marketing #ForBulgaria.

Така Grigor Dimitrov промени стереотипа за много неща, сред които, че старите мастодонти в тренирането, които са го обучавали, въпреки престижните си успехи, не можаха да направят това, което по-младия и едва ли толкова известен треньор успя да направи само за една година. Успеха бе уникален.

Именно по такава концепция работя – по най-подходящи и авангардни начини да се тренират спасители – без значение дали са доброволци или професионалист. Това може да стане със споделяне на опита на най-добрите спортисти в света, и затова скоро ще се организира един новаторски VR Forum в тази Extreme/Екстрийм платформа.

Както с Григор, така и от опита си на човек, който е израснал в България, но се е учил и утвърдил в чужбина сред най-върлата конкуренция и най-добрите в света, се вижда, че си трябва специален подход за емоционални хора, които са отрасли в малка България, но имат амбициите им са за “играта” на световната сцена. Същото се отнася и за тези от младото поколение българи, които са заобиколени в неподходящата обстановка тук, но искат да имат успехи, и да се учат от спортните и менажерски успехи на най-добрите ни спортисти, които живеят и тренират навън. Затова скоро тук ще можете да задавате въпросите, които ви вълнуват по темата а аз ще поема ангажимента да направя връзка със световните експерти, които могат да отговорят на въпросите ви.

Пишете ни и скоро на тази страница ще започнем дебата:)

Rumen Radev
OF BULGARIA
Silvio Berluskoni

На форума за Extreme/Екстрийм вертикално спасяване ще можете да ни задавате въпросите, които ви вълнуват по темата а аз ще поема ангажимента да направя връзка със световните експерти, които да споделят опита си в различни държави по темата.

В този контекст, бих желал и да ви питам, как вие бихте искали или виждате да се развива вертикалното спасяване. Ще подготвим платформата за Форум-а и тези от вас, които биха искали да дадат гласност на новаторски идеи на световната сцена, ще могат да си направят профил на сайта www.verticalrescue.com

За тази цел, както се вижда тук, можете да ни пратите снимка, за да Ви изградим портфолио.

“Success is just a never-ending process of trying to become better and better at whatever you want.”

– Ivan Kristoff, innoVation forRum Event organizer

On behalf of the Highrise Emergency Aerial Response Team (H.E.A.R.T.), you are invitet to the video conference for the  Innovation VR Forum for volunteer rescuers, who are  involved with (SAR) mission. Currentlywe are building a SAR Mission Control Center and Innovation Center for R&D with the most avant garde technology for remote monitoring for Sea-Air-Land SAR operations.

More than you ever imagined…

The project’s division recognizes that every moment is an opportunity for action. That is why we invited the world;s tope experts in the field, to provide cross-cutting technical expertise and creative problem-solving to deliver not only full-coverage communications services, but bold, forward-thinking solutions to advance exploration and discovery.

1Comment
 • admin
  Posted at 12:40h, 20 November Reply

  Отговор на Gabriela Ranguelova-Dicheva: ПС: С редакция на това съобщение добавям отговора си на Gabriela Ranguelova-Dicheva: Това в чудесен пример за късмет, защото не всички са имали този късмет. Например, първия случай за който чух в Канада бе за планинското спасяване в България,и е ставало пак въпрос за същото място, в подножието на връх Тодорка с една французойка, която също е имала застраховка, но когато са отишли местните спасители, са загубени 3 (това се цели три часа), докато разберат има ли тя застраховка или няма, Доколкото разбрах не е имало и френско или английско говорещи, което е било голям проблем а тя едвам е оцеля и пак е било цяло чудо… Оказа се, че това е бил доста известен и доста шокиращ случай, за който и от Община Банско ми потвърдиха. Нека не забравяме и че Емил Кюлев, който се опита да направи реформации в тази насока и по бизнес план е искал да закупи повече от три хеликоптера бе застрелян, и всеки, които се опитва да се въведе ефективно хеликоптерно спасяване има проблеми. Идеята е да не се разчита на късмета а всички да имат равен шанс, още повече, когато от данъците ни отиват 3 милиона лева за планинско спасяване…

  Gabriela Ranguelova-Dicheva Ivan Kristoff дадох конкретния пример, защото така се видяха слабите места на ПСС – (които ти описваш по-горе) бяха готови да отделят 2 часа, за да стигнат до уреченото място. Не бяха повярвали на лицето, което се обажда, че наистина има къде да кацне хеликоптер и късметът беше, че в същия момент имаше други хора в Банско, които направиха необходимото…. И да липсата на всякакви познания в друг освен българския език не го коментирах, защото в случая брат ми говори български 🙂 не е като да не може да се разберат по телефона 🙂 И наистина , брат ми беше разговарял лично с Кюлев за този вид спасяване, но уви го убиха и никой друг не направи нищо в тази насока години наред….. В България, за наше съжаление, нещата не се случват…. или твърде бавно, може би защото няма достатъчно умрели точно в планината …. и статистически погледнато не е изгодно да се използват парите по предназначение…има толкова по-важни неща …..
  LikeShow more reactions · 3 hrs
  Remove

  Ivan Kristoff:Проблема е, че в схемата на … е по-евтино да умреш отколкото да те спасят! И аз пропуснах факта, че първото нещо, което французойката са я питали е било за някакви си Мони и Марк, която тя не познавала и с мъка се е чудила защо я питат за тях вместо да я спасяват, след като тя е била потрошена и в критично състояние. По-късно се е разбрало, че са я питали дали пари. Мони = Money, a Марк = Deutsche Mark

Post A Comment