motor harley dadison

COVID-19: STAY HOME

Лека му пръст на момчето, което е загинало с мотор и на всички жертви на пътя и на безотговорността.

Сега е по-важно от всякога да се пазим и околните. Не можем да си позволим и най-малкия повод да ходим на лекар и да сме в бреме на другите. Особенно, като се обадих днес да наема хеликоптер и разбрах, че и последния MIL 8 от гражданската авиация е продаден и го няма в България.

Стойте си вкъщи и се радвайте на живота и любиите си. Бъдете здрави!!

sos

 

НИЕ ПОДКРЕПЯМЕ ДОБРОВОЛЦИ СПАСИТЕЛИ

 
И ето един про-боно #StayHome он-лайн курс по бизнес етика и от мен:
 
Тези дни много се дискутира темата за морала и тук ви представям една Дискусия на Dubai.WorldAIShow, която проведохме в подножието на Бурж Халифа.
 
Защо в критични ситуации са важни етиката, религията, и морала, че никой не трябва да си играете на Бог? Представих и виждането си за разликата между За живот и За избор, тъй като в Америка имаше две страни Pro Life Pro Choice, когато става въпрос за избора при прекъсването на шанса на друг да живеее (отнемането на човешки живот чрез Акт на пасивно убийство). И за избора кой да убиеш и кой да спасиш?
 
За това как не съм възприемал факта, когато Командир на Пожарна команда (това е действителен случай от Канада) поставя и сигурността на хората си пред този на жертвата. Не споря кой е прав и кое е морално – аз затова и имам предимството, защото съм бил професионална и доброволческа самостоятелна ударна единица. А тук се дава много добър въпрос за избора, когато трябва да правиш Акт на сегрегация в ситуации, в които нямаш избор, като например, когато си на пътя в опасна и заплашваща ситуация за чужд живот и трябва да избереш между дете или баба….
 
За тези от вас, които се интересуват от AI, Роботика и иновации, както и решения, които минимизират риска в крайно опасни ситуации…
 
Тази дискусия я водихме миналата година, преди #COVID-19 и #коронавирус, с Професори и представители на Полицията на Дубай и Ванкувър, така, че темата е още по-актуална и сега и нищо ново няма на хоризонта. Просто сега правителствата и народа са в паника и се учат в движение от грешките си и уроците, които сме им ги давали за наша сметка в миналото.