До гн Георги Икономов
Кмет на Община Банско


             Уважаеми г-н Икономов,

На 28 септември, Американският университет в Благоевград, организира студентски благотворителен голф турнир в Пирин Голф. Това би била прекрасна възможност да промотираме и представим по нов начин дестинацията Банско, като я заснемем от високо с нови техннологии за мониторинг и като въведем новаторски подход за менажиране на критични ситуации по въздух, даващи сигурност на гостите на курорта Банско и околността. Кадрите ще се предоставят на Вас, участниците в тази инициатива и американска ТВ компания, която поиска да заснеме с мен пилотни епизоди за световните ТВ мрежи, с които работи: National Geograhic TV, Discovery Channel. History Channel и др.

Заедно можем да направим по-сигурен гр. Банско в четирите измерения на сигурността – земя, вода, въздух и космос (сателитни навигационни системи). За тази цел създавам оригинална он-лайн платформа с надслова „Сигурност във всичко“ и бих се радвал да направим полет или дистанционен мониторинг на такъв, в който Вие като градоначалник, можете да представите на живо, една новаторска, модерна и крайно необходима инициатива за местните хора и гостите на дестинацията в района Ви.

Планирам да организиарам полет на 28.09.2019г., по време на който да заснемем красотата на района и Пирин в ново измерение. Вече съм летял с леката авиация в този район и имам много кадри, които могат да се приложат в атрактивната визуализация на идеята, както и на горепосочените инициативи. Предлагам това да се случи на изгрев или залез и да подарим на студентите от AUBG и медиите по света невероятни кадри от високо с 360º панорама.

Специално за полета ще покажем най-модерната хибридна дигитално/аналогова  и сателитно/клетъчна навигационна система, и ще предоставя най-модерната снимачна техника, с която ще запознаете съгражданите ни с нов метод за мониторинг на критични ситуации. Това ще е първия по рода си демонстрационен полет на нови технологии и визии.

Кадрите ще бъдат представяни и на световни изложби на каквито съм участвал, за да представям България и български дестинации. Такива, като Дубай Хелишоу са посещавани от Принцовете от Кралското семейство на Дубай, Министъра на икономиката на АОЕ и Интерсек, в Dubai World Trade Center, което е под Егидата на Шейх Мохамед Ал Мактум, Премиер-министър на АОЕ.

 

В очакване на отговора Ви, оставам.

 

25 Септември,  2019г.                        С уважение:    
                                                                                        Иван Кристоф