ЦЕЛЕЙКИ СЕ НА ВИСОКО С HP IPAQ Data Messenger smartphone


HP3@Записки на Иван Кристоф

Чувствата които изпитвах вечерта преди да поставя първите стъпки на непокорените и недостъпните места на най-високата структура на планетата, не могат да се опишат. Първите дни когато стъпвах в неизвестното, изпитвах усещането на откривател на невероятна визуална перспектива и се наслаждавах на вълнението, че постигам нови висоти  във фотографията.  Всеки, който смее да се изкачи на най-високия връх в сфера си има нуждата от своя Тензинг Норгей да му помага. Особено по време на първото изкачване на най-високия връх построен от човешка ръка. Особено през зимата, когато трябва да се пребори с брутални ветрове, екстремални условия, смразяващ студ и да работи в нетипична обстановка.  Но не и аз. Исках сам да изпитам това веднъж-в-живота преживяване. В обятията на непознатото, исках да менажирам сам целия риск и критичните ситуации които възникват и трябва да се решат на момента.

Винаги сам си тествам иновативните технически методики и процедури на изпълнение на дейности с въжени операции в опасна среда. Няма от кого да се уча, защото никой преди мен не е стъпвал, там където ме изпращат едни от най-добрите инженери- консултанти на планетата. За тях бях едно опитно зайче, което ако оцелее, ще им покаже начина по който могат да се решат проблеми, за които не са се намирали решения.

HP5@Придобивам знания  чрез метода опит-грешка, аз ги подобрявам когато се налага. След като създадох най-добрия оперативен план, поканих един пре-квалифициран специалист по въже достъпни работи да ми помага в случай на нужда на външния наклон на стената. Всъщност трябваше ми “мъртва душа”, за да създам комфорта на фирмата- клиент която ме нае да свърша работа, за която и една от шестте топ компании в света, се отказа да върши.  Видях как краката му се разтрепериха и цветът на лицето му смени няколко цвята. Явно, пак трябваше да свърша солово поставената ми задача. Фотоапаратът беше единствената ми компания. hp11@

HP IPAQ Data Messenger за вертикално и въздушно спасяване

hp1-350x304„Използвам мини компютъра си, за да съм в постоянна връзка с екипа си за бързо отреагиране – “Спец. отряд”. Чрез него имам он-лайн достъп до безжичен фото и видео мониторинг както от хеликоптера, който корпорацията ми „Ейгер“ ползва по време на въздушни операции, така и от поставените 360 градуса панорамни мобилни камери на опасни обекти по време на височинни въжени операции. Това ми помага за по-ефикасното менажиране на работата на екипа ми.

Идеята ми е да ги екипирам всички тези хора с мобилни телефони HP IPAQ Data Messenger, които имат вграден GPS приемник, благодарение на който мога да следя къде са те по всяко време. Ако те имат сигнал за необходима спешна помощ или нужда от съдействие, освен, че знам точните им координати, но мога да си комуникирам с видео конферентна връзка и дистанционно обработвам техните технически рапорти.“ Иван Кристоф

Video